ΓΔ: 2505.37 0.97% Τζίρος: 303.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Έκρηξη στην Ουκρανία

Νέα πλήγματα σε ρωσικό διυλιστήριο και μάχες στην Ποκρόφσκ

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε πλήγματα στο διυλιστήριο Σαράτοφ και τη βάση Σάκι στην Κριμαία, προκαλώντας εκρήξεις και πυρκαγιά. Επίσης, στοχεύθηκαν αποθήκες καυσίμων σε ρωσοκατεχόμενες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επίθεση στο διυλιστήριο πετρελαίου στο Σαράτοφ της Ρωσίας, καθώς και στη ρωσική αεροπορική βάση Σάκι στην κατεχόμενη χερσόνησο της Κριμαίας, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταγράφηκαν "μια σειρά από εκρήξεις, τις οποίες ακολούθησε πυρκαγιά στον τομέα που στοχοθετήθηκε" στο διυλιστήριο του Σαράτοφ.

Επιπλέον, ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι έπληξε αποθήκες καυσίμων και λιπαντικών σε περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας που ελέγχονται από τη Ρωσία.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απώθησαν τα ουκρανικά στρατεύματα από 6.585 κτίρια στην πόλη Ποκρόφσκ την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω έντονων συγκρούσεων.

Η Μόσχα επιχειρεί να θέσει πλήρως υπό τον έλεγχό της την Ποκρόφσκ — γνωστή και ως Κρασνοαρμέισκ κατά τη σοβιετική περίοδο — από τα μέσα του 2024, στο πλαίσιο της στρατηγικής για την κατάληψη της ευρύτερης βιομηχανικής περιοχής του Ντονμπάς.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την Ποκρόφσκ και ελέγχουν το 70% της πόλης. Από τη δική του πλευρά, το Κίεβο επισημαίνει ότι η ουκρανική αντίσταση συνεχίζεται έντονα και ότι οι μάχες μαίνονται στο κέντρο της πόλης.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε επίσης ότι απέκρουσε 54 απόπειρες ουκρανικών δυνάμεων να σπάσουν τον κλοιό στην Ποκρόφσκ την τελευταία εβδομάδα.

Το Reuters σημειώνει ότι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές από ανεξάρτητη πηγή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι ζητά ΝΑΤΟ για αντιαεροπορική άμυνα – ΟΗΕ κατά των πληγμάτων στο Κίεβο

Ο Ζελένσκι εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ουκρανία θα ενισχυθεί με αντιαεροπορική άμυνα από τους δυτικούς συμμάχους της στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα, μετά από νέες ρωσικές επιθέσεις, ενώ ο ΟΗΕ καταδίκασε τα πλήγματα.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Ουκρανικό drone χτύπησε λεωφορείο με Λευκορώσους τουρίστες

Δύο τραυματίες σε τουριστικό λεωφορείο από ουκρανικό drone στη Μπριάνσκ, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ. Το Κίεβο διαψεύδει ανάμειξη και κάνει λόγο για προβοκάτσια. Παλαιότερη επίθεση σε λεωφορείο με μαθητές είχε επίσης απορριφθεί από την Ουκρανία.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Πάνω από 2 εκατ. στρατιωτικά θύματα και στις δύο πλευρές

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει πάνω από δύο εκατομμύρια θύματα σε αμφότερες τις πλευρές, με τη Ρωσία να μετρά έως 450.000 νεκρούς και η Ουκρανία πάνω από 125.000 νεκρούς στρατιώτες, σύμφωνα με αμερικανική έκθεση think tank.