ΓΔ: 2107.43 0.15% Τζίρος: 200.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
Το άγαλμα της ανεξαρτησίας και η σημαία της Ουκρανίας ως σύμβολα ελευθερίας στο Κίεβο.

Ζελένσκι: Το Κίεβο έτοιμο να προωθήσει το ειρηνευτικό σχέδιο

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως το Κίεβο είναι έτοιμο για ειρηνευτική συμφωνία με στήριξη ΗΠΑ και διάλογο με τον Τραμπ, ζητώντας από Ευρωπαίους ηγέτες να στηρίξουν το πλαίσιο ασφάλειας της Ουκρανίας εφόσον διαρκεί ο πόλεμος.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να προχωρήσει με μια ειρηνευτική συμφωνία που έχει τη στήριξη των ΗΠΑ. Παράλληλα, εξέφρασε την ετοιμότητά του να συζητήσει τα ευαίσθητα σημεία της συμφωνίας με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε συνομιλίες που, όπως τόνισε, θα πρέπει να περιλαμβάνουν και Ευρωπαίους συμμάχους.

Σύμφωνα με αντίγραφο ομιλίας του προς τη λεγόμενη «Συμμαχία των Προθύμων», το οποίο είδε το πρακτορείο Reuters, ο Ζελένσκι κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο για την ανάπτυξη μιας "δύναμης διαβεβαίωσης" στην Ουκρανία. Ζήτησε επίσης να συνεχιστεί η υποστήριξη προς το Κίεβο, όσο η Μόσχα δεν επιδεικνύει διάθεση για τερματισμό του πολέμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Ζούμε σε νέες εποχές, η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει τις δυνάμεις της

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς τόνισε την ανάγκη να επενδύσει η Ευρώπη πιο συστηματικά στην άμυνα της, αναφερόμενος στη νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ και στην κατάσταση στην Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να πιέζεται ο Ζελένσκι.
Σημαίες G7
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Δεν χρειάζεται ρήξη Ευρώπης-ΗΠΑ, λέει ο αρχηγός των μυστικών

Ο επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος ρήξης Ευρώπης-ΗΠΑ, παρά τη νέα στρατηγική των ΗΠΑ, ζητώντας ενίσχυση της ευρωπαϊκής αυτονομίας, ενώ Γερμανοί πολιτικοί εκφράζουν ανησυχίες για τις διατλαντικές σχέσεις.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι, Ευρωπαίοι ηγέτες και ΓΓ ΝΑΤΟ αύριο στην Ουάσιγκτον με τον Τραμπ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μαζί με Ευρωπαίους ηγέτες και τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, θα συναντήσει αύριο τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, μετά τη σύνοδο με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Σήμερα στις 16:00 θα γίνει σχετική βιντεοδιάσκεψη ηγετών.
Ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γκρίνκεβιτς εκτιμά νίκη της Ουκρανίας έναντι της Ρωσίας

O υποπτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας Αλέξους Γκρίνκεβιτς, υποψήφιος για επικεφαλής των ΗΠΑ στην Ευρώπη, εκτιμά πως η Ουκρανία μπορεί να νικήσει και προειδοποιεί για τη διαρκή απειλή των Χούθι.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ: Πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία για την Ουκρανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η επίτευξη συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία είναι «πιο κοντά από ποτέ», ύστερα από επικοινωνία του με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες.