ΓΔ: 2228.17 0.53% Τζίρος: 351.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία στη σύνοδο του ΝΑΤΟ με φόντο αμερικανικές σημαίες.

Τραμπ από Νταβός: Η κρίση στην Ουκρανία αφορά ΝΑΤΟ και Ευρώπη, όχι τις ΗΠΑ

Ο Ντ. Τραμπ, μιλώντας στο Νταβός, είπε ότι το βάρος για την Ουκρανία πρέπει να το σηκώσουν ΝΑΤΟ και Ευρώπη, όχι οι ΗΠΑ. Έθεσε θέμα κόστους και οφέλους για την Ουάσινγκτον και προανήγγειλε συνάντηση με τον Β. Ζελένσκι.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι η ευθύνη για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ουκρανία ανήκει στο ΝΑΤΟ και την Ευρώπη και όχι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διερωτήθηκε ποιο είναι το όφελος για τις ΗΠΑ από τη συμμετοχή τους, επισημαίνοντας το κόστος σε ανθρώπινες ζωές, την καταστροφή και τα "κολοσσιαία χρηματικά ποσά" που διατίθενται "σε ανθρώπους που δεν τους αρέσει αυτό που κάνουμε". 

Τόνισε πως "μιλάω για το ΝΑΤΟ, μιλάω για την Ευρώπη. Εναπόκειται σε αυτούς να αντιμετωπίσουν την Ουκρανία, όχι σε εμάς. Οι ΗΠΑ είναι πολύ μακριά. Ένας μεγάλος, όμορφος ωκεανός μας χωρίζει. Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό".

Παράλληλα, ο Τραμπ ανέφερε ότι θα έχει συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αργότερα στην ίδια ημέρα, στο πλαίσιο των εργασιών του Φόρουμ στο Νταβός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο
ΔΙΕΘΝΗ

Μαρκ Ρούτε: Διπλωματία στη Γροιλανδία, προτεραιότητα στην Ουκρανία

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, δήλωσε στο Νταβός ότι απαιτείται «μελετημένη διπλωματία» απέναντι στις απειλές Τραμπ για τη Γροιλανδία, τονίζοντας πως προτεραιότητα πρέπει να παραμείνει η Ουκρανία και η ασφάλεια Δύσης.
Πύραυλος Tomahawk σύστημα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δεν έχει αποφασιστεί αν θα σταλούν πύραυλοι Τόμαχοκ στην Ουκρανία

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε δήλωσε πως η παράδοση πυραύλων Τόμαχοκ στην Ουκρανία ακόμη συζητείται και η τελική απόφαση ανήκει στις ΗΠΑ. Κάθε χώρα επιλέγει τι όπλα θα παραδώσει, τόνισε ο ίδιος.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι, Ευρωπαίοι ηγέτες και ΓΓ ΝΑΤΟ αύριο στην Ουάσιγκτον με τον Τραμπ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μαζί με Ευρωπαίους ηγέτες και τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, θα συναντήσει αύριο τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, μετά τη σύνοδο με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Σήμερα στις 16:00 θα γίνει σχετική βιντεοδιάσκεψη ηγετών.
Ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γκρίνκεβιτς εκτιμά νίκη της Ουκρανίας έναντι της Ρωσίας

O υποπτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας Αλέξους Γκρίνκεβιτς, υποψήφιος για επικεφαλής των ΗΠΑ στην Ευρώπη, εκτιμά πως η Ουκρανία μπορεί να νικήσει και προειδοποιεί για τη διαρκή απειλή των Χούθι.
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Καθυστερεί πακέτο 800 δισ. για Ουκρανία λόγω τριβών με Τραμπ

Η αντίθεση των Ευρωπαίων στα σχέδια Τραμπ για τη Γροιλανδία και το «Συμβούλιο Ειρήνης» μπλοκάρει το πακέτο στήριξης της Ουκρανίας, σύμφωνα με τους Financial Times. Καθυστερεί η ανακοίνωση 800 δισ. δολαρίων στη σύνοδο του Νταβός.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Συμφωνία για τη Γροιλανδία που ικανοποιεί ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε πως ΗΠΑ και ΝΑΤΟ θα καταλήξουν σε συμφωνία για τη Γροιλανδία που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές, τονίζοντας πως το νησί είναι αναγκαίο για λόγους ασφαλείας και ότι δεν αποκλείει καμία επιλογή για το μέλλον του.