ΓΔ: 2676.02 0.55% Τζίρος: 330.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία

Ζελένσκι και απεσταλμένοι Τραμπ συζήτησαν επίσκεψη και ειρήνη στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι δήλωσε πως είχε εποικοδομητική συνομιλία με συνεργάτες του Τραμπ και πως συζητούν επίσκεψή τους στην Ουκρανία για τις ειρηνευτικές προσπάθειες. Ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο μέτωπο και τις ρωσικές απώλειες.

Σε «λεπτομερή και εποικοδομητική» τηλεφωνική επικοινωνία με τους απεσταλμένους του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρετ Κούσνερ, αναφέρθηκε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τονίζοντας ότι οι δύο πλευρές εργάζονται για τον καθορισμό ημερομηνιών επίσκεψης στην Ουκρανία με στόχο την προώθηση των ειρηνευτικών προσπαθειών.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σημείωσε ότι ενημέρωσε τους εκπροσώπους του προέδρου των ΗΠΑ για την κατάσταση στο μέτωπο, όπου, όπως ανέφερε, τα κέρδη της Ρωσίας είναι ελάχιστα και έχουν επιτευχθεί με σημαντικές απώλειες. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις αεροπορικές επιδρομές που σημειώνονται στην περιοχή.

«Θα δούμε τι θα καταφέρουν να επιτύχουν οι εκπρόσωποι του Προέδρου των ΗΠΑ. Ο Σεπτέμβριος μπορεί να φέρει πολλές αλλαγές. Και εμείς, μαζί με τους εταίρους μας, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τον κόσμο», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος στην ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Σταματά βοήθεια σε Ουκρανία αν δεν συμμαχήσει η Ευρώπη για Χορμούζ

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να απείλησε διακοπή στην προμήθεια όπλων προς την Ουκρανία, πιέζοντας τους Ευρωπαίους συμμάχους για συμμετοχή σε συμμαχία υπέρ του ανοίγματος των Στενών του Χορμούζ, σύμφωνα με τους Financial Times.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ από Νταβός: Η κρίση στην Ουκρανία αφορά ΝΑΤΟ και Ευρώπη, όχι τις ΗΠΑ

Ο Ντ. Τραμπ, μιλώντας στο Νταβός, είπε ότι το βάρος για την Ουκρανία πρέπει να το σηκώσουν ΝΑΤΟ και Ευρώπη, όχι οι ΗΠΑ. Έθεσε θέμα κόστους και οφέλους για την Ουάσινγκτον και προανήγγειλε συνάντηση με τον Β. Ζελένσκι.
Ντόναλντ Τραμπ Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Financial Times: Πιέσεις Τραμπ σε Ζελένσκι για ρωσικά διυλιστήρια

Ο Τραμπ πίεσε τον Ζελένσκι σε τηλεφωνική τους συνομιλία να σταματήσει τις επιθέσεις σε ρωσικά διυλιστήρια, λόγω ανησυχιών για ελλείψεις ντίζελ και άνοδο των τιμών, γράφουν οι Financial Times, επικαλούμενοι πηγές.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ προς Ζελένσκι: Σταματήστε τα πλήγματα σε ρωσικά διυλιστήρια

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να σταματήσει τις επιθέσεις σε ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, τονίζοντας πως οι ελλείψεις καυσίμων που προκαλούνται «πλήττουν τον κόσμο», λόγω των ουκρανικών drone σε ρωσικά διυλιστήρια.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ο Τραμπ να επιβάλει αυστηρές κυρώσεις στη Ρωσία άμεσα

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ να υιοθετήσει «αυστηρές» κυρώσεις κατά της Ρωσίας για να περιοριστεί η παραγωγή πυραύλων, χαρακτηρίζοντας επείγουσα την ανάγκη για άμεση και αποφασιστική δράση από τις ΗΠΑ.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Προετοιμασία για παρατεταμένο πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας ζητούν αξιωματούχοι

Ο επικεφαλής πολιτικής του Πενταγώνου, Έλμπριτζ Κόλμπι, προειδοποίησε ότι ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για μακρά σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, τονίζοντας τη διαρκή ανάγκη στήριξης της Ουκρανίας, παρά την επιδίωξη ειρήνης.