ΓΔ: 2130.06 3.15% Τζίρος: 398.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Κατεστραμμένο κτήριο Ντνίπρο
Κατεστραμμένη πολυκατοικία στο Ντνίπρο, Ουκρανία, μετά από πυραυλική επίθεση. Ορατοί διασώστες και καπνοί.

Η Ρωσία εξαπολύει μαζική επίθεση σε ενεργειακές υποδομές Ουκρανίας

Το ουκρανικό υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζική επίθεση σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας με πυραύλους και drone, προκαλώντας αεροπορικό συναγερμό σε όλη τη χώρα.

Το ουκρανικό υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε μαζική επίθεση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε ενεργειακές υποδομές της χώρας, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η επίθεση ακολούθησε την κήρυξη συναγερμού σχεδόν σε όλη την Ουκρανία, λόγω αεροπορικών πληγμάτων με πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, «αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη μαζική συνδυαστική επίθεση του εχθρού εναντίον ενεργειακών υποδομών», όπως αναφέρθηκε μέσω Telegram.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικός στρατός χτύπησε ρωσικό εργοστάσιο πυραυλικών εξαρτημάτων

Ο ουκρανικός στρατός χτύπησε εργοστάσιο εξαρτημάτων πυραύλων στη Μπριάνσκ, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο. Εντείνονται οι ουκρανικές επιθέσεις εντός Ρωσίας, με στόχο όπλα, ενέργεια και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Νέα επίθεση στο Ουστ Λούγκα εντείνει την πίεση στις ρωσικές εξαγωγές

Ουκρανικά drone έπληξαν για πέμπτη φορά σε 10 μέρες το ρωσικό λιμάνι Ουστ-Λούγκα, πλήττοντας τερματικό εξαγωγής πετρελαίου. Οι επιθέσεις αυτές έχουν μειώσει κατά 40% την ικανότητα εξαγωγής ρωσικού πετρελαίου.
πύργος ηλεκτρικής ενέργειας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Χιλιάδες χωρίς ρεύμα στη Μπέλγκοροντ μετά από ουκρανικά πλήγματα

Περίπου 450.000 κάτοικοι της ρωσικής περιφέρειας Μπέλγκοροντ έμειναν χωρίς ρεύμα μετά από ουκρανικά χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές, αντιμετωπίζοντας και προβλήματα σε νερό και θέρμανση, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Οι ουκρανικές επιθέσεις απειλούν τις εξαγωγές ρωσικού αερίου

Το Κρεμλίνο καταδίκασε την αύξηση των ουκρανικών επιθέσεων σε σταθμούς συμπίεσης αερίου της Gazprom, που στηρίζουν τους αγωγούς TurkStream και Blue Stream, τονίζοντας ότι απειλούνται σημαντικές ενεργειακές υποδομές.