ΓΔ: 2065.42 0.18% Τζίρος: 875.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ποδοσφαιριστής σε δράση
Δυναμική στιγμή σε αγώνα ποδοσφαίρου σε στάδιο με έντονο φωτισμό.

Ο Ντε Τσέρμπι στηρίζει τον Γκρίνγουντ πριν το ματς με Νιούκαστλ

Ο Μέισον Γκρίνγουντ θα παίξει κόντρα στη Νιούκαστλ, πρώτη αγγλική ομάδα που αντιμετωπίζει μετά τις κατηγορίες ενδοοικογενειακής βίας που οδήγησαν στην αποχώρησή του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι κατηγορίες έχουν αποσυρθεί.

Ο Μέισον Γκρίνγουντ ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά ομάδα από την Αγγλία, τη Νιούκαστλ, μετά τη μεταγραφή του στη Μαρσέιγ. Στη Γαλλία, ο Άγγλος επιθετικός έχει βρει αγωνιστική σταθερότητα, ωστόσο στη χώρα του παραμένει persona non grata λόγω των παλαιών κατηγοριών για ενδοοικογενειακή βία που οδήγησαν στην αποχώρησή του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Παρά το γεγονός ότι στη Μαρσέιγ αγωνίζονται ακόμη δύο Άγγλοι, ο Άνχελ Γκόμες και ο Σι Τζέι Ίγκαν-Ράιλι, το ενδιαφέρον των Βρετανών δημοσιογράφων στη συνέντευξη Τύπου επικεντρώθηκε αποκλειστικά στον Γκρίνγουντ. Η υπόθεση που τον ακολουθεί παραμένει στο προσκήνιο, αν και οι κατηγορίες έχουν αποσυρθεί.

Ο Γκρίνγουντ απομακρύνθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Αγγλία τον Αύγουστο του 2023, μετά από ενάμιση χρόνο χωρίς συμμετοχές. Επαναδραστηριοποιήθηκε στη Χετάφε και στη συνέχεια στη Μαρσέιγ, όπου έχει σημειώσει εντυπωσιακές επιδόσεις με 33 γκολ και εννέα ασίστ σε 52 αγώνες.

Στη Μασσαλία, ο Γκρίνγουντ δείχνει να έχει βρει την ισορροπία του, ζώντας διακριτικά με την οικογένειά του. Ωστόσο, η επιστροφή του στην εθνική Αγγλίας δεν φαίνεται πιθανή, καθώς ο προπονητής Τόμας Τούχελ έχει δηλώσει πως «δεν είναι στα πλάνα μας για την ομάδα».

Αντιδράσεις και στήριξη στη Μασσαλία

Η μεταγραφή του Γκρίνγουντ στη Μαρσέιγ προκάλεσε συζητήσεις και αντιδράσεις, με τον δήμαρχο της πόλης, Μπενουά Παϊάν, να χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του «ανεπίτρεπτη» και την έλευσή του «μεγάλο λάθος». Παρά τις αντιρρήσεις, ο προπονητής Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι στηρίζει τον παίκτη, δηλώνοντας πως «ο Μέισον είναι ένα καλό παιδί» και πως «πλήρωσε πολύ ακριβά αυτό που συνέβη».

Ο Ντε Τσέρμπι πρόσθεσε ότι γνωρίζει καλά την οικογένεια του Γκρίνγουντ και εκφράζει τη λύπη του για τα γεγονότα, υποστηρίζοντας πως ο χαρακτήρας του είναι διαφορετικός από την εικόνα που παρουσιάζεται στην Αγγλία.

Ο Άνχελ Γκόμες, συμπαίκτης του στη Μαρσέιγ και φίλος από τα παιδικά του χρόνια στη Γιουνάιτεντ, αποφεύγει να σχολιάσει τα προσωπικά ζητήματα, εστιάζοντας στη φιλία και τη συνεργασία τους εντός γηπέδου.

Ο Ντε Τσέρμπι υπογράμμισε πως ο Γκρίνγουντ εξελίσσεται διαρκώς και τόνισε ότι γίνεται ολοένα και πιο πλήρης παίκτης, επισημαίνοντας τη σημασία της στήριξης από την ομάδα αλλά και της προσωπικής προσπάθειας του ποδοσφαιριστή για περαιτέρω βελτίωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπάλα Champions League
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις αγωνιστικές τιμωρία στον Λουίς Ντίαζ της Μπάγερν από την UEFA

Ο Λουίς Ντίαζ της Μπάγερν τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές λόγω αντιαθλητικού παιχνιδιού στον αγώνα με την Παρί. Ο Αχράφ Χακίμι τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ παρέλαβε το βραβείο Αφρικανού Ποδοσφαιριστή κουτσαίνοντας.
Κενές μπλε κερκίδες
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τσέλσι χωρίς τον Ρομέο Λάβια για έναν μήνα

Ο Ρομέο Λάβια της Τσέλσι θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον έναν μήνα λόγω τραυματισμού στον τετρακέφαλο, αυξάνοντας την ανησυχία για την αποθεραπεία του, καθώς οι τραυματισμοί του έχουν περιορίσει τις συμμετοχές του.
Μπάλα Champions League
ΔΙΕΘΝΗ

Μαρέσκα: «Δύσκολο το ματς Τσέλσι-Καραμπάγκ στο Champions League»

Ο Πέδρο Νέτο της Τσέλσι μένει εκτός αποστολής για το μακρινό ταξίδι στο Μπακού λόγω μικροτραυματισμού στη γάμπα, όπως ανακοίνωσε ο προπονητής Μαρέσκα. Η απουσία είναι προληπτική εν όψει του αγώνα με Καραμπάγκ.
Ποδοσφαιριστές σε στάδιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιωαννίδης: Θέλουμε πρώτη νίκη στην Ιταλία, είμαστε σε φόρμα

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας αντιμετωπίζει τη Γιουβέντους για το Champions League, με τον Φώτη Ιωαννίδη να δηλώνει στη συνέντευξη Τύπου πως η ομάδα βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και ο ίδιος νιώθει πολύ χαρούμενος στο σύλλογο.
Μπάλα Champions League
ΔΙΕΘΝΗ

Μονακό: Χωρίς Φάτι και Ντιατά απέναντι στη Μπόντο Γκλιμτ στο Champions League

Ο Κρεπίν Ντιατά της Μονακό υπέστη κάταγμα στο δεξί ζυγωματικό και θα χάσει το ματς με Μπόντε/Γκλιμτ στο Champions League, όπως και ο άρρωστος Φάτι, ανακοίνωσε ο Ποκονιόλι. Ακόμη αβέβαιη η συμμετοχή του Ντιατά με Λανς.