ΓΔ: 2623.03 0.66% Τζίρος: 450.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σιδηροδρομικές γραμμές ηλιοβασίλεμα

Πολωνία: 10.000 στρατιώτες για την προστασία κρίσιμων υποδομών

Η Πολωνία θα αναπτύξει 10.000 στρατιώτες για την προστασία κρίσιμων υποδομών, όπως οι σιδηρόδρομοι, μετά από έκρηξη που αποδόθηκε στη Μόσχα. Έρχονται επιπλέον μέτρα ασφαλείας ενόψει των Χριστουγέννων.

Η Πολωνία πρόκειται να αναπτύξει 10.000 στρατιώτες για την ενίσχυση της προστασίας κρίσιμων υποδομών, όπως οι σιδηρόδρομοι, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Βλάντισλαβ Κοσινιάκ-Καμίς. Η απόφαση έρχεται μετά την πρόσφατη έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή το περασμένο Σαββατοκύριακο, για την οποία η Βαρσοβία αποδίδει ευθύνες στη Μόσχα.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Βίσλαφ Κούκουλα, επισήμανε ότι η επικείμενη περίοδος των Χριστουγέννων θα μπορούσε να θεωρηθεί από "τους εχθρούς της Πολωνίας" ως κατάλληλη στιγμή για δολιοφθορά.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα αυξήσει το επίπεδο απειλής σε συγκεκριμένες σιδηροδρομικές γραμμές και θα αξιοποιήσει τον στρατό για την προστασία των κρίσιμων υποδομών της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύστημα Patriot σε δράση
ΔΙΕΘΝΗ

Η Πολωνία θα φιλοξενήσει το ευρωπαϊκό κέντρο συντήρησης Patriot

Η Πολωνία θα αποκτήσει το πρώτο εκτός ΗΠΑ κέντρο συντήρησης πυραύλων Patriot από τη Lockheed Martin, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας, λόγω της αυξημένης ζήτησης από τους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.
Ντόναλντ Τουσκ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουσκ: Φινλανδία και Νορβηγία έθεσαν την ασφάλεια του ΝΑΤΟ στον Πούτιν

Οι ηγέτες Φινλανδίας και Νορβηγίας τόνισαν στον Πούτιν ότι η ασφάλεια της βόρειας και ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ είναι αδιαπραγμάτευτη, δήλωσε ο Τουσκ, ο οποίος αναμένει και νέα για κέντρο συντήρησης πυραύλων Patriot στην Πολωνία.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη Πολωνο-ουκρανού υπόπτου για κατασκοπεία στην Πολωνία

Στη Λοτζ συνελήφθη Πολωνο-ουκρανός με διπλή υπηκοότητα, ύποπτος για κατασκοπεία, ενώ συμμετείχε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα εφέδρων αξιωματικών. Οι αρχές δήλωσαν ότι ακολούθησαν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Αυτοκίνητο αστυνομίας Πολωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

20.000 αστυνομικοί στα πολωνικά σχολεία μετά τις επιθέσεις με μαχαίρι

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Πολωνία για την ασφάλεια στα σχολεία μετά από τρεις επιθέσεις με μαχαίρι. Ο Τουσκ τόνισε πως η βία διαδικτυακά κι η «κουλτούρα δύναμης» εντείνουν τη νεανική εγκληματικότητα.
Ντόναλντ Τουσκ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πολωνός πρωθυπουργός ζητά από τη Δύση σθεναρή στάση κατά της Ρωσίας

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ κάλεσε τη Δύση να δείξει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα απέναντι στη Ρωσία, τονίζοντας την ανάγκη πιο αυστηρών μέτρων και κυρώσεων για να ανακοπεί η ρωσική επιθετικότητα.
Ντόναλντ Τουσκ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνός πρωθυπουργός: Η Δύση πρέπει να συνεχίσει σθεναρά την ανάσχεση Ρωσίας

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ κάλεσε τη Δύση να επιδείξει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πιο δραστικά μέτρα κατά της Ρωσίας, τονίζοντας ότι η Ρωσία πολεμά για κυριαρχία ενώ η Ουκρανία για επιβίωση.