ΓΔ: 2328.46 -1.43% Τζίρος: 405.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σιδηροδρομικές γραμμές ηλιοβασίλεμα
Εικόνα σιδηροδρομικών γραμμών με φωτισμό στο ηλιοβασίλεμα, δείχνει σύγχρονη υποδομή μεταφορών.

Πολωνία: 10.000 στρατιώτες για την προστασία κρίσιμων υποδομών

Η Πολωνία θα αναπτύξει 10.000 στρατιώτες για την προστασία κρίσιμων υποδομών, όπως οι σιδηρόδρομοι, μετά από έκρηξη που αποδόθηκε στη Μόσχα. Έρχονται επιπλέον μέτρα ασφαλείας ενόψει των Χριστουγέννων.

Η Πολωνία πρόκειται να αναπτύξει 10.000 στρατιώτες για την ενίσχυση της προστασίας κρίσιμων υποδομών, όπως οι σιδηρόδρομοι, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Βλάντισλαβ Κοσινιάκ-Καμίς. Η απόφαση έρχεται μετά την πρόσφατη έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή το περασμένο Σαββατοκύριακο, για την οποία η Βαρσοβία αποδίδει ευθύνες στη Μόσχα.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Βίσλαφ Κούκουλα, επισήμανε ότι η επικείμενη περίοδος των Χριστουγέννων θα μπορούσε να θεωρηθεί από "τους εχθρούς της Πολωνίας" ως κατάλληλη στιγμή για δολιοφθορά.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα αυξήσει το επίπεδο απειλής σε συγκεκριμένες σιδηροδρομικές γραμμές και θα αξιοποιήσει τον στρατό για την προστασία των κρίσιμων υποδομών της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτοκίνητο αστυνομίας Πολωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία: Έρευνα για σχέσεις του Τζέφρι Έπστιν με τη χώρα

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Πολωνίας, Βάλντεμαρ Ζούρεκ, ανακοίνωσε τη σύσταση ειδικής ομάδας για τη διερεύνηση τυχόν διασυνδέσεων της χώρας με τον Αμερικανό εγκληματία Τζέφρι Έπστιν, μετά τη δημοσίευση χιλιάδων σχετικών εγγράφων.
Σημαίες Πολωνίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Πολωνία ερευνά διασυνδέσεις του Έπστιν με ρωσικές μυστικές υπηρεσίες

Η Πολωνία ξεκινά έρευνα για ενδεχόμενες διασυνδέσεις του Τζέφρι Επστιν με ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και τυχόν επιπτώσεις στη χώρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Τουσκ. Η Ρωσία δεν σχολίασε το θέμα.
Ντόναλντ Τουσκ μπροστά σε ευρωπαϊκή σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουσκ: Η Ευρώπη δεν πρέπει να δείχνει αδυναμία σε εχθρούς ή συμμάχους

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ τόνισε ότι ο κατευνασμός δείχνει αδυναμία και κάλεσε την Ευρώπη να επιδείξει αυτοπεποίθηση, σχολιάζοντας την ένταση που έχει προκύψει σχετικά με το μέλλον της Γροιλανδίας.
Ντόναλντ Τουσκ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουσκ: Όχι σε στρατό στη Γροιλανδία, βλέπει ρωσική εμπλοκή σε κυβερνοεπίθεση

Ο Ντόναλντ Τουσκ ξεκαθάρισε πως η Πολωνία δεν θα στείλει στρατιώτες στη Γροιλανδία, ενώ σημείωσε πως επίθεση ΝΑΤΟϊκής χώρας σε άλλη θα ήταν καταστροφή. Απέδωσε κυβερνοεπίθεση στη Ρωσία. Οι ΗΠΑ θεωρούν τη Γροιλανδία στρατηγική.