ΓΔ: 2104.74 0.67% Τζίρος: 178.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Χέρι σε κάλπη εκλογών
Χέρι γυναίκας τοποθετεί ψήφο σε κάλπη, σύμβολο δημοκρατίας και δικαιωμάτων.

Στη Χιλή προηγούνται Χάρα και Καστ με καταμετρημένο το 53%

Η Γιανέτ Χάρα προηγείται στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Χιλή με 26,58%, ενώ ο Χοσέ Αντόνιο Καστ ακολουθεί με 24,32%. Ο δεύτερος γύρος αναμένεται να γίνει στις 14 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα.

Η Γιανέτ Χάρα, μετριοπαθής κομμουνίστρια και πρώην υπουργός Εργασίας, προηγείται στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή στη Χιλή, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που δημοσίευσε η εφορευτική επιτροπή (SERVEL).

Με καταμετρημένο σχεδόν το 53% των ψηφοδελτίων, η Χάρα συγκεντρώνει το 26,58% των ψήφων, ενώ ακολουθεί ο υποψήφιος της άκρας δεξιάς, Χοσέ Αντόνιο Καστ, με ποσοστό 24,32%.

Εφόσον δεν υπάρξει ανατροπή στα τελικά αποτελέσματα, οι δύο υποψήφιοι αναμένεται να αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των εκλογών, που έχει προγραμματιστεί για τις 14 Δεκεμβρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΑΠΘ διευρύνει τις ακαδημαϊκές του συνεργασίες στη Λατινική Αμερική

Το ΑΠΘ υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Ταραπακά Χιλής, ενισχύοντας την παρουσία του στην Λατινική Αμερική και προωθώντας ανταλλαγές φοιτητών, ερευνητικά έργα και επιστημονικές συνεργασίες.
Χέρι με ψηφοδέλτιο κάλπη
ΔΙΕΘΝΗ

Ντιμπέιτ στη Χιλή: Αντιπαράθεση για μετανάστευση πριν τον δεύτερο γύρο

Στο ραδιοφωνικό ντιμπέιτ στη Χιλή, οι δύο υποψήφιοι συγκρούστηκαν για τη μετανάστευση και την ασφάλεια, με τον Καστ να αποκλείει επιχειρήσεις τύπου ICE και τη Χάρα να κατηγορεί για ψηφοθηρία.
Σημαία του Περού
ΔΙΕΘΝΗ

Περού: Έκτακτη ανάγκη στα σύνορα με Χιλή για λόγω του μεταναστευτικού

Η κυβέρνηση του Περού κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 60 ημέρες στα σύνορα με τη Χιλή, ενισχύοντας τους ελέγχους με στρατιώτες λόγω ανησυχιών για αύξηση μεταναστών από τη Χιλή μετά τις επικείμενες εκλογ
Χιονοδρομικό Πορτίγιο Χιλής
ΔΙΕΘΝΗ

Παταγονία: Πέντε τουρίστες νεκροί από χιονοθύελλα στη Χιλή

Πέντε τουρίστες (δύο Μεξικανοί, δύο Γερμανοί και μία Βρετανίδα) έχασαν τη ζωή τους από χιονοθύελλα με ανέμους έως 190 χλμ/ώρα στο εθνικό πάρκο Τόρες ντελ Πάινε της Χιλής. Τέσσερις αγνοούμενοι εντοπίστηκαν σώοι.