ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ζαΐρ Μπολσονάρου σε εκδήλωση

Μπολσονάρου: Έφεση κατά της 27ετούς κάθειρξης για απόπειρα πραξικοπήματος

Οι δικηγόροι του Ζαΐχ Μπολσονάρου άσκησαν έφεση στην καταδίκη του για 27ετή κάθειρξη λόγω απόπειρας πραξικοπήματος, επικαλούμενοι «παραλείψεις και ασάφειες» στη δικαστική απόφαση.

Έφεση κατά της ετυμηγορίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βραζιλίας, με την οποία ο πρώην πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου καταδικάστηκε σε κάθειρξη 27 ετών για απόπειρα πραξικοπήματος, κατέθεσαν οι δικηγόροι του, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα.

Η καταδίκη αφορά προσπάθεια παραμονής του Μπολσονάρου στην εξουσία μετά την ήττα του από τον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα στις προεδρικές εκλογές του 2022. Ο 70χρονος πρώην πρόεδρος κρίθηκε ένοχος στις 11 Σεπτεμβρίου, με τέσσερις από τους πέντε δικαστές να τον θεωρούν επικεφαλής "εγκληματικής οργάνωσης" που σχεδίασε την "αυταρχική διατήρησή του στην εξουσία".

Στην έφεση, η νομική ομάδα του Μπολσονάρου επισημαίνει "παραλείψεις, αντιφάσεις και ασάφειες" στην απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με έγγραφα που περιήλθαν στη διάθεση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας δεν διαθέτει συγκεκριμένη προθεσμία για να εξετάσει την έφεση, ωστόσο ο Μπολσονάρου δεν μπορεί να φυλακιστεί πριν εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα ένδικα μέσα.

Αυτή τη στιγμή, ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας (2019-2022) βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό από τον Αύγουστο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λούλα ντα Σίλβα προφίλ
ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: Λούλα ή Φλάβιο Μπολσονάρου στις κάλπες με το βλέμμα Τραμπ

Οι Βραζιλιάνοι ψηφίζουν μεταξύ Λούλα και Μπολσονάρου σε μια αμφίρροπη, πολωμένη εκλογή που παρακολουθεί στενά και ο Τραμπ. Πάνω από 160 εκατ. ψηφοφόροι διαμορφώνουν το μέλλον της μεγαλύτερης οικονομίας της Λατινικής Αμερικής.
Λούλα ντα Σίλβα προφίλ
ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: Ντέρμπι αναμένεται στις προεδρικές Λούλα – Μπολσονάρου

Οι Λούλα ντα Σίλβα και Φλάβιο Μπολσονάρου ολοκλήρωσαν δυναμικά τις προεκλογικές τους εκστρατείες στη Βραζιλία, με μαζικές συγκεντρώσεις, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως πιθανόν θα χρειαστεί δεύτερος γύρος εκλογών την Κυριακή.
Κτίριο Κογκρέσου ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αναστολή προξενικών υπηρεσιών στη Βραζιλία λόγω εκλογών

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν προσωρινά τις προξενικές υπηρεσίες στην πρεσβεία και τα προξενεία τους στη Βραζιλία λόγω ανησυχιών ασφαλείας, χωρίς να διευκρινιστούν περαιτέρω τα αίτια ή η σχέση με τις επικείμενες προεδρικές εκλογές.
Χέρι σε κάλπη
ΔΙΕΘΝΗ

Οριακό προβάδισμα Λούλα έναντι Μπολσονάρου σε β’ γύρο, δείχνει δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση Datafolha δείχνει ότι ο Λούλα θα επικρατούσε στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία έναντι του Μπολσονάρου με 48% έναντι 45%. Ο πρώτος γύρος γίνεται Κυριακή, ενώ ακυρώθηκε το debate λόγω απουσίας και των δύο.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κεφαλογιάννη με νέο Βραζιλιάνο πρέσβη για τουριστική συνεργασία

Ελλάδα και Βραζιλία επιβεβαίωσαν τις άριστες σχέσεις τους στη συνάντηση της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με τον νέο Βραζιλιάνο πρέσβη. Δέσμευση για ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας με κοινές πρωτοβουλίες.