ΓΔ: 2295.32 0.67% Τζίρος: 235.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Καταγραφή σεισμού όργανο
Σεισμογράφος καταγράφει την ένταση σεισμικής δόνησης σε πραγματικό χρόνο.

Σεισμός 4 Ρίχτερ στην Καμπανία, αισθητός στη Νάπολη

Σεισμός 4 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Καμπανία με επίκεντρο κοντά στην Αβελίνο, χωρίς θύματα ή σοβαρές ζημιές. Οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους, καθώς στην περιοχή Ιρπίνια παρατηρείται σεισμική ακολουθία το τελευταίο 24ωρο.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, στις 21:49 τοπική ώρα, στην περιφέρεια της Καμπανίας, με επίκεντρο την περιοχή Μοντεφρεντάνε, κοντά στην πόλη Αβελίνο. Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα δεκατέσσερα χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην περιοχή Ιρπίνια καταγράφεται σεισμική ακολουθία, με προηγούμενες δονήσεις έως 3,6 Ρίχτερ.

Μεγάλος αριθμός κατοίκων εγκατέλειψε προσωρινά τις οικίες του και συγκεντρώθηκε σε δημόσιους χώρους, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Νοεμβρίου 1980, ισχυρός σεισμός 6,9 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή είχε προκαλέσει σημαντικές απώλειες, με 2.914 νεκρούς, 8.848 τραυματίες και περισσότερους από 280.000 άστεγους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καταγραφή σεισμού όργανο
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κατάνη στην Ιταλία

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07:05 στην Κατάνη της Σικελίας με εστιακό βάθος 3,8 χλμ. Έγινε αισθητός και σε περιοχές γύρω από την Αίτνα, τη Μεσίνα και τις Συρακούσες. Δεν υπάρχουν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Μάρκε χωρίς τραυματίες ή ζημιές

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι στην περιφέρεια Μάρκε της Ιταλίας, με επίκεντρο 35 χλμ. από την ακτή και εστιακό βάθος 8 χλμ. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές. Η περιοχή είχε πληγεί σοβαρά το 2022.
Ελικόπτερο διάσωσης Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλός σε καραντίνα μετά από επαφή με γυναίκα που πέθανε από χανταϊό

Σε καραντίνα τέθηκαν δύο νεαροί άνδρες σε Νάπολη και Καλαβρία που ήρθαν σε επαφή με 69χρονη γυναίκα η οποία πέθανε από χανταϊό. Θα παραμείνουν προληπτικά απομονωμένοι για 45 ημέρες, χωρίς συμπτώματα. Σε παρακολούθηση δύο ακόμα άτομα.
Γιατρός με στηθοσκόπιο
ΔΙΕΘΝΗ

Υποχρεωτική καραντίνα για 24χρονο στην Ιταλία μετά από επαφή με θύμα χανταϊού

Σε καραντίνα τέθηκε 24χρονος έξω από τη Νάπολη, μετά από επαφή με ασθενή που πέθανε από χανταϊό. Είναι ένας από τέσσερις υπό ιατρική παρακολούθηση στην Ιταλία, παρότι δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα.