ΓΔ: 2065.42 0.18% Τζίρος: 875.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Νικολά Σαρκοζί πορτρέτο
Φώτο: Shutterstock

Υπό προστασία στη φυλακή ο Σαρκοζί λόγω απειλών, λέει ο Υπ. Εσωτερικών

Ο Νικολά Σαρκοζί, που κρατείται στη φυλακή Λα Σαντέ, συνοδεύεται από δύο αξιωματικούς ασφαλείας λόγω της θέσης του και απειλών εναντίον του, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών. Οι αξιωματικοί είναι σε κελί δίπλα του.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, βρίσκεται από την Τρίτη στη φυλακή Λα Σαντέ του Παρισιού, συνοδευόμενος από δύο αξιωματικούς ασφαλείας. Η συγκεκριμένη συνοδεία διατηρείται λόγω της θέσης του και των απειλών που έχουν διατυπωθεί εναντίον του, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Λοράν Νουνιές.

Όπως ανέφερε ο Νουνιές σε δηλώσεις του σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο πρώην αρχηγός του κράτους διαθέτει «ένα απόσπασμα προστασίας» το οποίο συνεχίζει να ισχύει και στη φυλακή. Οι δύο αξιωματικοί ασφαλείας έχουν τοποθετηθεί στο κελί δίπλα σε αυτό του 70χρονου Σαρκοζί, με στόχο να διασφαλιστεί η ασφάλειά του εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι το μέτρο αυτό θα παραμείνει σε ισχύ για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο, επιπλέον των μέτρων που εφαρμόζει η διοίκηση των φυλακών. Πρόκειται για μια πρωτοφανή κατάσταση, καθώς ποτέ στο παρελθόν στην ιστορία της Γαλλικής Δημοκρατίας ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είχε φυλακιστεί πρώην αρχηγός κράτους.

Ο Νουνιές επισήμανε ότι ο Νικολά Σαρκοζί αντιμετωπίζεται ως πολίτης, ωστόσο οι απειλές που δέχεται λόγω της ιδιότητάς του ως πρώην προέδρου είναι αυξημένες. Η μεταφορά του από την κατοικία του στο δυτικό Παρίσι προς τη φυλακή Λα Σαντέ πραγματοποιήθηκε υπό αυστηρή συνοδεία, προκειμένου να αποφευχθεί η παρακολούθηση από πλήθος ή δημοσιογράφους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαχμούντ Αμπάς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμπάς δεσμεύεται για άμεση έκδοση του υπόπτου της επίθεσης του 1982

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, ανακοίνωσε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την έκδοση του Χισάμ Χαρμπ, ύποπτου για επίβλεψη της επίθεσης το 1982 στο Παρίσι, στη Γαλλία, δηλώνοντας ότι απομένουν τεχνικές λεπτομέρειες.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Βαριές ποινές κάθειρξης σε δύο Γάλλους για κατασκοπεία

Το Ιράν καταδίκασε δύο Γάλλους υπηκόους σε βαριές ποινές κάθειρξης για κατασκοπεία υπέρ Γαλλίας και Ισραήλ, σύμφωνα με το Mizan και το Fars, χωρίς να αποκαλύψει τα στοιχεία τους. Η υπόθεση εκδικάστηκε για συλλήψεις του Μαρτίου 2023.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ειρήνη υπάρχει μόνο με διασφαλισμένη ασφάλεια και δικαιοσύνη

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως η ειρήνη απαιτεί ασφάλεια και δικαιοσύνη, υπογράμμισε ότι η Ουκρανία ξέρει πώς να προστατεύσει τα συμφέροντά της και ανακοίνωσε νέες συνομιλίες με διεθνείς εταίρους για τον τερματισμό του πολέμου
Κιρ Στάρμερ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Κάθε συμφωνία να εγγυάται τη μελλοντική ασφάλεια Ουκρανίας

Ο Κιρ Στάρμερ τόνισε ότι κάθε ειρηνευτική συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας πρέπει να εγγυάται την ασφάλεια και κυριαρχία της Ουκρανίας, μετά από συνομιλίες με Ευρωπαίους ηγέτες και τον Ζελένσκι. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στη G20.