ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
Ο Εμανουέλ Μακρόν, Πρόεδρος της Γαλλίας, σε επίσημη εμφάνιση.

Μακρόν: Θεμιτή η συζήτηση για την προσωρινή φυλάκιση στη Δημοκρατία

Ο Μακρόν τόνισε ότι η συζήτηση για την προσωρινή φυλάκιση είναι θεμιτή σε δημοκρατία, αλλά πρέπει να γίνεται γενικά και όχι για μεμονωμένες περιπτώσεις, ενώ απέφυγε να σχολιάσει τη φυλάκιση του Σαρκοζί, σεβόμενος τη Δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, σχολίασε από τη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας το ζήτημα της προσωρινής φυλάκισης, με αφορμή την κράτηση του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί στο Παρίσι, ενώ εκκρεμεί η έφεσή του. Ο κ. Μακρόν τόνισε ότι η δημόσια συζήτηση γύρω από το θέμα είναι «θεμιτή και νόμιμη» σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να διεξάγεται ανεξάρτητα από μεμονωμένες περιπτώσεις.

Ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε πως δεν έχει το δικαίωμα να σχολιάζει αποφάσεις της Δικαιοσύνης, καθώς ο ρόλος του είναι να εγγυάται την εύρυθμη λειτουργία των θεσμών της χώρας. Παράλληλα, σημείωσε ότι η εικόνα ενός πρώην προέδρου στη φυλακή δημιουργεί ποικίλες αντιδράσεις και σχολιασμούς στην κοινή γνώμη.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να ξεχωρίσουμε τα συναισθήματα, τον σεβασμό που δικαιούται ο κάθε άνθρωπος και την ορθή λειτουργία της Δικαιοσύνης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Εμανουέλ Μακρόν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν ομιλεί
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν για υπόθεση Επστιν: Η αμερικανική δικαιοσύνη πρέπει να επιληφθεί

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως η υπόθεση Επστάιν αφορά κυρίως τις ΗΠΑ, ότι η αμερικανική δικαιοσύνη πρέπει να δράσει, και πως σκέφτεται τα θύματα. Τόνισε τη λύπη του για τη δημοσιοποίηση στοιχείων των θυμάτων.
Εμανουέλ Μακρόν ομιλία φόρουμ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρόν: Η Ελλάδα αποτελεί πρότυπο οικονομικής προόδου

Ο Εμανουέλ Μακρόν, στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, εξήρε τη συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας, τις μεταρρυθμίσεις και την οικονομική πρόοδο της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντάς την πρότυπο, ενώ χαιρέτισε την εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα και Γαλλία επαναβεβαιώνουν τη στενή συνεργασία τους

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε τη σημασία του άρθρου 42.7 της ΕΕ για αλληλεγγύη χωρίς εναλλακτικές, υπογραμμίζοντας πως η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής με την Ελλάδα είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε για στρατηγικό βάθος της συμφωνίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Μακρόν: Στόχος μας μια ισχυρή, ανταγωνιστική Ευρώπη

Ο Μακρόν, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα, τόνισε τη στρατηγική σημασία της συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας σε άμυνα, ενέργεια, εκπαίδευση και πολιτισμό, υπογραμμίζοντας τη στενή φιλία και τις κοινές πρωτοβουλίες των δύο χωρών.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει την αυτονομία της

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα, τονίζοντας τη στρατηγική σημασία της ελληνογαλλικής συνεργασίας και τους στενούς ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών, αναφέροντας τα οφέλη και σε άμυνα.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Γαλλία: Εννέα νέες συμφωνίες υπεγράφησαν στο Μαξίμου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμανουέλ Μακρόν υπέγραψαν στο Μαξίμου νέες συμφωνίες, ενισχύοντας τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας σε άμυνα, παιδεία και τεχνολογία, με έμφαση και στην επαγγελματική εκπαίδευση.