ΓΔ: 2077.15 -2.47% Τζίρος: 307.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Όμηροι Ισραήλ Χαμάς
Τοίχος με αφίσες ομήρων από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Ισραηλινός στρατός: Οι δύο σοροί ανήκουν σε ομήρους της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την ταυτοποίηση των σορών των ομήρων Ινμπάρ Χάιμαν και Μοχαμάντ αλ Ατράς, που επεστράφησαν από τη Χαμάς. Οι οικογένειές τους ενημερώθηκαν και θα ακολουθήσει ταφή στο Ισραήλ.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των ομήρων Ινμπάρ Χάιμαν και Μοχαμάντ αλ Ατράς, οι οποίες παραδόθηκαν από τη Χαμάς στο Ισραήλ το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης από το Εθνικό Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής, οι οικογένειες των δύο ομήρων ενημερώθηκαν για τον επαναπατρισμό των σορών τους, προκειμένου να προχωρήσουν στην ταφή.

Η Ινμπάρ Χάιμαν, γνωστή καλλιτέχνιδα γκράφιτι με το ψευδώνυμο «Pink», ήταν 27 ετών όταν σκοτώθηκε κατά την επίθεση της Χαμάς στο φεστιβάλ μουσικής Νόβα στις 7 Οκτωβρίου 2023. Η σορός της, όπως και του λοχία Μοχαμάντ αλ Ατράς, μεταφέρθηκαν στη Γάζα μετά τα γεγονότα.

Ο Μοχαμάντ αλ Ατράς, 39 ετών, στρατιώτης Βεδουίνος και πατέρας 13 παιδιών, καταγόταν από το χωριό Μουλάντα στη Νεγκέβ. Η οικογένειά του ενημερώθηκε για τον θάνατό του τον Ιούνιο του 2024.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Ίσραελ Κατς, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, σημειώνοντας ότι η Ινμπάρ απήχθη και δολοφονήθηκε από τη Χαμάς, ενώ ο Μοχαμάντ αλ Ατράς έπεσε στη μάχη υπερασπιζόμενος τους συναδέλφους του.

Το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση συμμερίζεται τη θλίψη των οικογενειών και απαιτεί από τη Χαμάς να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της προς τους μεσολαβητές, επιστρέφοντας όλους τους νεκρούς ομήρους στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας διαμήνυσε ότι το Ισραήλ θα επαναλάβει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, αν η Χαμάς δεν τηρήσει τη συμφωνία εκεχειρίας, επισημαίνοντας τη συνεργασία με τις ΗΠΑ για την πλήρη ήττα της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Από την πλευρά της, η Χαμάς υποστηρίζει ότι έχει παραδώσει στο Ισραήλ όλες τις σορούς των ομήρων που κατάφερε να εντοπίσει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύστημα Iron Dome Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ μετά από προειδοποίηση για ιρανικούς πυραύλους

Εκρήξεις σημειώθηκαν στην Ιερουσαλήμ το βράδυ έπειτα από νέα εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν και ενεργοποίηση σειρήνων, μετέδωσαν ανταποκριτές. Το Ισραήλ εντόπισε πολλαπλές εκτοξεύσεις, με την τελευταία πριν τα μεσάνυχτα.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ζητά εκ νέου κατάπαυση πυρός στον Περσικό Κόλπο

Η Ρωσία ζητά άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών στον Περσικό Κόλπο, κυρίως των αμερικανοϊσραηλινών επιθέσεων κατά του Ιράν, και δηλώνει πρόθυμη, μαζί με άλλες χώρες, να διαμεσολαβήσει για διπλωματική λύση.
Σημαίες Ισραήλ Χαμάς
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ επισκέπτεται το Ισραήλ την Παρασκευή λόγω Μέσης Ανατολής

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό επισκέπτεται αύριο το Ισραήλ, μετά την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από τη Γαλλία, για συνομιλίες για ασφάλεια και ανθρωπιστικά ζητήματα, συνεχίζοντας τις διπλωματικές προσπάθειες του Παρισιού.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Αβέβαιο ποιος κυβερνά το Ιράν – Δεν περνά ο εκβιασμός στο Χορμούζ

Ο Νετανιάχου δήλωσε πως οι ιρανικές απειλές να κλείσουν το Στενό του Χορμούζ θα αποτύχουν, ενώ εξέφρασε αβεβαιότητα για το ποιος κυβερνά το Ιράν σήμερα και έκανε λόγο για έντονες διαμάχες στους ηγετικούς κύκλους της Τεχεράνης.
Μπενιαμίν Νετανιάχου πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Ο ιρανικός λαός πρέπει να ανταποκριθεί στις περιστάσεις

Ο Νετανιάχου δήλωσε ικανοποιημένος από τις επιθέσεις κατά του Ιράν, τονίζοντας ότι ίσως απαιτηθεί και χερσαία επέμβαση. Επεσήμανε ότι το Ιράν αποδυναμώνεται, ενώ επανέλαβε πως δεν ευθύνεται το Ισραήλ για τη συμμετοχή των ΗΠΑ στον πόλεμο.
Μπενιαμίν Νετανιάχου πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Το Ιράν δεν μπορεί να εμπλουτίσει ουράνιο ή να φτιάξει πυραύλους

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως το Ιράν δεν μπορεί πλέον να εμπλουτίζει ουράνιο, ούτε να κατασκευάζει βαλλιστικούς πυραύλους, χαρακτηρίζοντάς το «πιο αποδυναμωμένο από ποτέ», ενώ τόνισε τη θέση ισχύος του Ισραήλ στην περιοχή.