ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κεντρικό πρόσωπο συνέδριου
φώτο: AΠΕ - ΜΠΕ

Νόαμ Κατς: Ελπίζω αυτή η στιγμή να φέρει μια καλύτερη χρονιά

Ο Ισραηλινός πρέσβης στην Ελλάδα χαιρετίζει την απελευθέρωση του Εβιάταρ Νταβίντ και άλλων ομήρων από τη Χαμάς μετά από 738 ημέρες αιχμαλωσίας, τονίζοντας τη συγκίνηση και τη σκληρότητα που βίωσαν στη Γάζα.

Την επιστροφή των ομήρων που κρατούνταν από τη Hamas στη Γάζα ανακοίνωσε ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Νόαμ Κατς, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ». Όπως ανέφερε, μετά από 738 ημέρες αιχμαλωσίας, οι οικογένειες των ομήρων μπορούν πλέον να τους υποδεχθούν στο σπίτι τους.

Ο κ. Κατς έκανε ειδική αναφορά στον Εβιάταρ Νταβίντ, ο οποίος απελευθερώθηκε στον τελευταίο γύρο ανταλλαγής. Σύμφωνα με τα όσα σημείωσε, ο Νταβίντ κρατήθηκε υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και οι εικόνες του από τα τούνελ της Hamas, όπου φέρεται να εξαναγκάστηκε να σκάψει τον ίδιο του τον τάφο, συγκλόνισαν τη διεθνή κοινότητα.

Ο Ισραηλινός πρέσβης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ασφαλή επιστροφή των ομήρων, τονίζοντας ότι παραμένει η αγωνία για την επιστροφή και των σορών όσων δεν κατάφεραν να επιβιώσουν.

Ολοκληρώνοντας, ο Νόαμ Κατς εξέφρασε την ελπίδα του η απελευθέρωση αυτή να αποτελέσει την αφετηρία για μια καλύτερη και πιο αισιόδοξη χρονιά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια με τον Υπουργό Επικρατείας των ΗΑΕ αύριο στην Αθήνα

Ο Νίκος Δένδιας θα υποδεχτεί στην Αθήνα τον υπουργό Άμυνας των ΗΑΕ, Mohamed Al Mazrouei, για συζητήσεις σχετικά με την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΑΕ και τρέχοντα διεθνή και περιφερειακά ζητήματα ασφαλείας.
Κτίριο Alpha Bank Σταδίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Alpha Bank Campus ενώνει το ιστορικό παρελθόν με το οικονομικό μέλλον

Στο ιστορικό τραπεζικό τετράγωνο της Αθήνας, δημιουργείται το Alpha Bank Campus: ένας χρηματοοικονομικός κόμβος με επτά κτίρια και 2.100 εργαζομένους, που ανανεώνει το κέντρο και ενώνει το παρελθόν με το παρόν της τραπεζικής ιστορίας.
Υμηττός βουνό θέα Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζωτικός πνεύμονας για την ποιότητα ζωής στην Αθήνα ο Υμηττός

Ο Υμηττός αποκτά ολοένα μεγαλύτερη σημασία για τους Αθηναίους ως πνεύμονας πρασίνου. Σε forum του ΣΠΑΥ τονίστηκε η ανάγκη προστασίας του με έμφαση στην πρόληψη, επιστημονική τεκμηρίωση και τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αντιαεροπορικά συστήματα όπλων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η «Ασπίδα του Αχιλλέα» φέρνει κινητικότητα στην αμυντική βιομηχανία

Το πρόγραμμα «Ασπίδα του Αχιλλέα» προσελκύει έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον, με ελληνικές και ξένες εταιρείες να διεκδικούν θέση στο έργο αξίας 3 δισ. ευρώ, το οποίο ενισχύει την αμυντική θωράκιση και την εγχώρια βιομηχανία
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκλεισε παράνομος σύνδεσμος φιλάθλων στην Αθήνα

Η αστυνομία εντόπισε στην Αθήνα χώρο που λειτουργούσε ως σύνδεσμος οπαδών αθλητικής ομάδας χωρίς άδεια και με παράνομο σύστημα παρακολούθησης. Σε βάρος του εκμισθωτή σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.