ΓΔ: 2163.88 0.44% Τζίρος: 822.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:22
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
Ο Εμανουέλ Μακρόν, Πρόεδρος της Γαλλίας, σε επίσημη εμφάνιση.

Γαλλία: Άλυτο το πολιτικό τοπίο μετά τη συνάντηση Μακρόν με αρχηγούς

Στη Γαλλία συνεχίζεται η πολιτική αστάθεια μετά τη συνάντηση Μακρόν με εκπροσώπους των κομμάτων, με εξαίρεση Λεπέν και Ανυπότακτη Γαλλία. Δεν δόθηκαν σαφείς απαντήσεις, ενώ ο νέος πρωθυπουργός δεν θα είναι από την αριστερά.

Αβέβαιο παραμένει το πολιτικό σκηνικό στη Γαλλία μετά τη σημερινή συνάντηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με εκπροσώπους σχεδόν όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Από τη συνάντηση απουσίασαν τόσο η Μαρίν Λεπέν του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού όσο και η εκπρόσωπος της Ανυπότακτης Γαλλίας του Ζαν Λυκ Μελανσόν.

Σύμφωνα με την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο πρόεδρος Μακρόν προσκάλεσε τα κόμματα που δεν επιθυμούν τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης και την προκήρυξη νέων βουλευτικών εκλογών.

Οι εκπρόσωποι των οικολόγων ανέφεραν στους δημοσιογράφους ότι δεν έλαβαν καμία συγκεκριμένη απάντηση από τον πρόεδρο Μακρόν σχετικά με τα ερωτήματα που του τέθηκαν. Το μόνο που θεωρούν βέβαιο είναι ότι ο νέος πρωθυπουργός δεν θα προέρχεται από τον χώρο της αριστεράς.

Σε αυτή την περίπτωση, άφησαν να εννοηθεί πως το κόμμα τους ενδέχεται να στηρίξει πρόταση μομφής κατά του νέου πρωθυπουργού. Επιπλέον, ο εκπρόσωπος των ανεξάρτητων κομμάτων δήλωσε ότι ο πρόεδρος Μακρόν θα ανακοινώσει το όνομα του νέου πρωθυπουργού εντός των επόμενων ωρών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: 35 χώρες, ανάμεσά τους ΗΠΑ, υπόσχονται εγγυήσεις στην Ουκρανία

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως η σύνοδος κορυφής στο Παρίσι αποτέλεσε σημαντικό βήμα για διαρκή ειρήνη στην Ουκρανία, με 35 δυτικές χώρες να προσφέρουν εγγυήσεις ασφάλειας. Ιδρύεται νέο επιχειρησιακό κέντρο για τον συντονισμό των ενόπλων δυνάμεων.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: 35 χώρες στηρίζουν ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας για Ουκρανία

Τριάντα πέντε χώρες επικύρωσαν τη «διακήρυξη του Παρισιού», προσφέροντας ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας για διαρκή ειρήνη στην Ουκρανία, με τη στήριξη των ΗΠΑ, ώστε μελλοντική συμφωνία να μην οδηγήσει σε υπονόμευση της ασφάλειάς της.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Η Γαλλία δεν εγκρίνει τη μέθοδο ΗΠΑ για σύλληψη Μαδούρο

Ο Μακρόν τόνισε πως η μέθοδος των ΗΠΑ για τη σύλληψη του Μαδούρο δεν εγκρίνεται από τη Γαλλία, στηρίζοντας το διεθνές δίκαιο. Χαρακτήρισε τον Μαδούρο δικτάτορα και θετική την απομάκρυνσή του για τους Βενεζουελάνους.
Εμμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Η Γαλλία δεν στηρίζει τη μέθοδο των ΗΠΑ για σύλληψη Μαδούρο

Ο πρόεδρος Μακρόν ανέφερε πως η Γαλλία δεν εγκρίνει τις μεθόδους των ΗΠΑ στη σύλληψη Μαδούρο, παρότι τον χαρακτήρισε δικτάτορα κι είπε πως η απομάκρυνσή του είναι θετική για τους Βενεζουελάνους. Η γαλλική αριστερά τον επέκρινε.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Ο νέος πρόεδρος Βενεζουέλας πρέπει να διασφαλίσει τη μετάβαση

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι η πολιτική μετάβαση στη Βενεζουέλα πρέπει να γίνει ειρηνικά και δημοκρατικά, με σεβασμό στη λαϊκή βούληση, ενώ χαρακτήρισε θετική εξέλιξη το τέλος της δικτατορίας Μαδούρο.
Εμανουέλ Μακρόν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Σύνοδος συμμάχων Ουκρανίας στο Παρίσι στις αρχές Ιανουαρίου

Ο Μακρόν ανακοίνωσε ότι στις αρχές Ιανουαρίου θα οργανώσει στο Παρίσι σύνοδο συμμάχων του Κιέβου για να εξεταστούν οι εγγυήσεις ασφαλείας που ζητά η Ουκρανία, εν όψει πιθανής συμφωνίας ειρήνης με τη Ρωσία.