ΓΔ: 2611.41 -1.92% Τζίρος: 735.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο

Γαλλία: Άλυτο το πολιτικό τοπίο μετά τη συνάντηση Μακρόν με αρχηγούς

Στη Γαλλία συνεχίζεται η πολιτική αστάθεια μετά τη συνάντηση Μακρόν με εκπροσώπους των κομμάτων, με εξαίρεση Λεπέν και Ανυπότακτη Γαλλία. Δεν δόθηκαν σαφείς απαντήσεις, ενώ ο νέος πρωθυπουργός δεν θα είναι από την αριστερά.

Αβέβαιο παραμένει το πολιτικό σκηνικό στη Γαλλία μετά τη σημερινή συνάντηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με εκπροσώπους σχεδόν όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Από τη συνάντηση απουσίασαν τόσο η Μαρίν Λεπέν του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού όσο και η εκπρόσωπος της Ανυπότακτης Γαλλίας του Ζαν Λυκ Μελανσόν.

Σύμφωνα με την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο πρόεδρος Μακρόν προσκάλεσε τα κόμματα που δεν επιθυμούν τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης και την προκήρυξη νέων βουλευτικών εκλογών.

Οι εκπρόσωποι των οικολόγων ανέφεραν στους δημοσιογράφους ότι δεν έλαβαν καμία συγκεκριμένη απάντηση από τον πρόεδρο Μακρόν σχετικά με τα ερωτήματα που του τέθηκαν. Το μόνο που θεωρούν βέβαιο είναι ότι ο νέος πρωθυπουργός δεν θα προέρχεται από τον χώρο της αριστεράς.

Σε αυτή την περίπτωση, άφησαν να εννοηθεί πως το κόμμα τους ενδέχεται να στηρίξει πρόταση μομφής κατά του νέου πρωθυπουργού. Επιπλέον, ο εκπρόσωπος των ανεξάρτητων κομμάτων δήλωσε ότι ο πρόεδρος Μακρόν θα ανακοινώσει το όνομα του νέου πρωθυπουργού εντός των επόμενων ωρών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταραχές στο Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες μαζικές διαδηλώσεις αναμένονται στη Γαλλία

Χιλιάδες διαδηλωτές και απεργοί δημόσιοι υπάλληλοι διαμαρτύρονται σήμερα σε γαλλικές πόλεις, εντείνοντας την πίεση προς τον πρόεδρο Μακρόν, ενόψει εκλογών. Αφορμή τα αιτήματα για κόστος διαβίωσης, υπηρεσίες και παιδεία.
Ταραχές στο Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες διαδηλώσεις και απεργίες αύριο στη Γαλλία

Νέο κύμα διαδηλώσεων και απεργιών αναμένεται αύριο στη Γαλλία με συμμετοχή έως 700.000 ατόμων και ισχυρή αστυνομική παρουσία. Συνδικάτα καταγγέλλουν αυταρχισμό των αρχών, ενώ οι κινητοποιήσεις θα επηρεάσουν κυρίως παιδεία και μεταφορές.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μακρόν εξέφρασε τη στήριξη της Γαλλίας για την τραγωδία στην Ισπανία

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε τη στήριξη της Γαλλίας στην Ισπανία μετά τη φονική σύγκρουση δύο τρένων νότια της Μαδρίτης, με τουλάχιστον 30 νεκρούς. «Οι σκέψεις μας με τα θύματα, τις οικογένειες και τους διασώστες», τόνισε.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Δεν είναι φυσιολογικό η Γαλλία να αναταράσσεται πριν τις εκλογές

Ο Μακρόν τόνισε ότι δεν είναι φυσιολογικό η Γαλλία να βρίσκεται σε αναταραχή έξι μήνες πριν τις εκλογές και κάλεσε να μην ξαναδούμε σκηνές χάους. Ευχαρίστησε τις δυνάμεις της τάξης και ζήτησε συλλογική προσπάθεια για ηρεμία.
Εμμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Ανεπαρκή τα μέτρα στις διαδηλώσεις, κίνδυνος στις 5 Νοεμβρίου

Ο Μακρόν, σε αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Μασσαλία, επαίνεσε τα πρόσφατα μέτρα ασφαλείας, αναγνώρισε ελλείψεις στις 17/10 και ζήτησε καλύτερη προετοιμασία για τις επικείμενες κινητοποιήσεις. Υποσχέθηκε διάλογο με μαθητές και συνδικάτα.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Σημείο καμπής για τη Γαλλία η σημερινή επίθεση στην Τραπ

Ο Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε την ένοπλη επίθεση στο προάστιο Τραπ του Παρισιού ως «τρομοκρατική και ρατσιστική» και σημείωσε πως αποτελεί «σημείο καμπής» για τη Γαλλία, αφού τα θύματα στοχοποιήθηκαν λόγω θρησκείας ή χρώματος.