ΓΔ: 2110.14 0.58% Τζίρος: 239.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:16:34
Φάντομ F-4 Αεροσκάφος
Το μαχητικό αεροσκάφος Φάντομ F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας Ελλάδας σε πτήση.

Η 337 Μοίρα ΠΑ λαμβάνει μέρος στην άσκηση «VOLFA 2025»

Η 337 Μοίρα της 110 Πτέρυγας Μάχης έλαβε μέρος στην άσκηση «VOLFA 2025» στη Γαλλία με 4 F-16, μαζί με δυνάμεις από Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Καναδά, από 22/9 έως 10/10.

Η 337 Μοίρα της 110 Πτέρυγας Μάχης, με έδρα την αεροπορική βάση Λάρισας, συμμετείχε στην πολυεθνική άσκηση «VOLFA 2025», η οποία διεξήχθη στην αεροπορική βάση Mont de Marsan στη Γαλλία από τις 22 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου.

Η Πολεμική Αεροπορία έλαβε μέρος με τέσσερα αεροσκάφη F-16 και το απαραίτητο προσωπικό υποστήριξης. Στην άσκηση συμμετείχαν επίσης αεροπορικές δυνάμεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και τον Καναδά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, κατά τη διάρκεια της άσκησης πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμες σύνθετες αεροπορικές αποστολές (COMAO), με συμμετοχή άνω των 50 αεροσκαφών. Τα σενάρια της άσκησης προσέφεραν εκπαίδευση υπό ρεαλιστικές συνθήκες υψηλής έντασης, τόσο ημέρα όσο και νύχτα.

Βασικός στόχος της άσκησης ήταν η ενίσχυση της διαλειτουργικότητας, της ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας των αεροπορικών μονάδων των χωρών που συμμετείχαν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν ομιλεί
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Σε λίγο η ανακοίνωση νέου πρωθυπουργού από τον Μακρόν

Ο Εμανουέλ Μακρόν καλείται σήμερα να ορίσει νέο πρωθυπουργό, ενώ πραγματοποιεί κρίσιμη συνάντηση με τα γαλλικά κόμματα, πλην Λεπέν και Μελανσόν. Η στήριξη αριστεράς και Ρεπουμπλικανών είναι κλειδί για βιώσιμη κυβέρνηση.
Εμμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μακρόν σε διαβουλεύσεις πριν ορίσει νέο πρωθυπουργό στη Γαλλία

Ο Μακρόν καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην επαναφορά Λεκορνί ή νέο πρωθυπουργό για να δώσει τέλος στην πολιτική κρίση. Συγκάλεσε σύσκεψη αρχηγών κομμάτων, εξαιρώντας Εθνικό Συναγερμό και Ανυπότακτη Γαλλία.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Κρίσιμες ώρες για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε πως οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για την ειρήνη στη Γάζα, στη διεθνή σύνοδο του Παρισιού όπου συζητούνται ειρηνευτική δύναμη και ανοικοδόμηση. Η Γαλλία είναι έτοιμη για ενεργό ρόλο στη σταθεροποίηση.
Κριστίν Λαγκάρντ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαγκάρντ: «Πρέπει να είσαι λίγο τρελός» για πρόεδρος στη Γαλλία

Η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε πως δεν επιθυμεί να είναι υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας, υπογραμμίζοντας πως η συγκεκριμένη θέση απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία και αποτελεί μια εξαντλητική ευθύνη.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Δημοσκοπήσεις: Υποχωρεί η δημοτικότητα Μακρόν και των συμμάχων του

Η δημοτικότητα του Μακρόν καταγράφει ιστορικό χαμηλό 14% σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Elabe, ενώ κερδισμένος εμφανίζεται ο παραιτηθείς πρωθυπουργός Λεκορνί, που πλέον συγκεντρώνει 28% θετικές γνώμες στους Γάλλους πολίτες.