ΓΔ: 2144.71 1.25% Τζίρος: 285.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
μαχητικό Sukhoi Su-30
Το ρωσικό μαχητικό Sukhoi Su-30 εκτελεί ελιγμό σε καθαρό ουρανό.

Συνεκπαίδευση Πολεμικής Αεροπορίας Ελλάδας και Γαλλίας νότια της Κρήτης

Η Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε συνεκπαίδευση με τη Γαλλική Αεροπορία την Παρασκευή 11 Ιουλίου, ενισχύοντας τη διμερή στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας.

Σε συνεκπαίδευση με τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία (Armée de l'Air et de l'Espace - FASF) προχώρησε η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, την Παρασκευή 11 Ιουλίου, στο πλαίσιο της διμερούς αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Η κοινή αυτή δραστηριότητα αντανακλά τη στρατηγική ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδας – Γαλλίας στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), η συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στον εναέριο χώρο νότια της Κρήτης. Κατά τη διάρκειά της, ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού A330 MRTT της FASF, συνοδευόμενο από δύο μαχητικά Rafale, εκτέλεσε αποστολή εναέριου ανεφοδιασμού, επιχειρώντας από κοινού με ελληνικά Rafale της 332 Μοίρας.

Ενίσχυση συνεργασίας και ετοιμότητας

Η παραπάνω εκπαιδευτική δραστηριότητα εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερων ενεργειών για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και της επιχειρησιακής συνεργασίας μεταξύ των δύο Πολεμικών Αεροποριών.

Όπως σημειώνεται και στην επίσημη ανακοίνωση, τέτοιου τύπου συνεκπαιδεύσεις συμβάλλουν ουσιαστικά στη διαρκή βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της αποτελεσματικότητας των συμμετεχόντων αεροπορικών σχηματισμών.

Με πρωτοβουλίες όπως αυτή, η Ελλάδα και η Γαλλία ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία στον τομέα της άμυνας, προάγοντας τόσο την ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου όσο και τη συλλογική τους ικανότητα να ανταποκρίνονται σε σύγχρονες προκλήσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Γαλλίας πλήθος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Το ΝΑΤΟ δεν έχει ρόλο σε επιχειρήσεις στο Στενό του Χορμούζ

Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Αλίς Ρυφό, τόνισε πως το ΝΑΤΟ διασφαλίζει την ευρωατλαντική ασφάλεια και δεν έχει σχεδιαστεί για επιχειρήσεις στο Στενό του Χορμούζ, καθώς αυτό θα παραβίαζε το διεθνές δίκαιο.
Αμερικανοί στρατιώτες στολών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμερικανική αποστολή στο ΝΑΤΟ: Ευχές στην Ελλάδα για την 25η

Η αμερικανική αποστολή στο ΝΑΤΟ ευχήθηκε «Χρόνια πολλά για την Ελληνική Επανάσταση» και χαρακτήρισε την Ελλάδα υποδειγματικό σύμμαχο, υπογραμμίζοντας τη συμβολή της στην ασφάλεια και τις κοινές δημοκρατικές αξίες της Συμμαχίας.
Μάρκο Ρούμπιο κατάθεση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρούμπιο: Πολύτιμη σύμμαχος η Ελλάδα, προτεραιότητα στη συνεργασία

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάρκο Ρούμπιο, επαινεί την Ελλάδα ως βασικό νατοϊκό σύμμαχο και γενέτειρα της δημοκρατίας, εκφράζοντας την πρόθεση των ΗΠΑ για περαιτέρω εμβάθυνση συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και ασφάλεια.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Συνάντηση με Αμερικανό μόνιμο αντιπρόσωπο στο ΝΑΤΟ

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον πρέσβη των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Matthew G. Whitaker, και συζήτησαν για τις αμυντικές σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και διμερώς, καθώς και για τις σύγχρονες προκλήσεις ασφάλειας.
Κιμμπερλι Γκιλφόιλ πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κ. Γκίλφοϊλ με την Αμερικανίδα μόνιμη αντιπρόσωπο στο ΝΑΤΟ

Η πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ υποδέχθηκε τον μόνιμο αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Μάθιου Γουίτακερ, υπογραμμίζοντας τη στενή συνεργασία με την Ελλάδα για ενίσχυση της ειρήνης και της ασφάλειας στο ΝΑΤΟ.
Νίκος Δένδιας στην Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας - Βοτρίν: Στο επίκεντρο η αμυντική συνεργασία και η ασφάλεια στη θάλασσα

Ο Ν. Δένδιας συνομίλησε με τη Γαλλίδα ομόλογό του για ανανέωση της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας, αντάλλαξε συλληπητήρια για την απώλεια Γάλλου αξιωματικού και συζήτησαν για Ιράν, Μ. Ανατολή και ενίσχυση ναυτικής συνεργασίας.