ΓΔ: 2334.66 -0.54% Τζίρος: 642.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:40
Αρκούδα σε δάσος
Φώτο: Shutterstock

Ισπανός δέχθηκε επίθεση αρκούδας σε τουριστικό χωριό στην Ιαπωνία

Ισπανός τουρίστας τραυματίστηκε από επίθεση αρκούδας στη Σιράκαβα-γκο της Ιαπωνίας, λίγες μέρες μετά τον θάνατο δύο ανθρώπων από παρόμοιες επιθέσεις. Ο 44χρονος έχει ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ένας 44χρονος Ισπανός τουρίστας τραυματίστηκε από αρκούδα στη Σιράκαβα-γκο, τουριστικό χωριό της κεντρικής Ιαπωνίας, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο. Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή, όταν ο άνδρας περπατούσε προς στάση λεωφορείου σε περιοχή που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και φημίζεται για τα παραδοσιακά σπίτια με αχυροσκεπές.

Ο τουρίστας υπέστη "γδάρσιμο στο δεξί του χέρι" και μετέβη άμεσα στο Γραφείο Τουρισμού της περιοχής. Λίγες ώρες αργότερα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπως διευκρίνισε ο αξιωματούχος Καζουνάρι Τακασίμα.

Η αρκούδα που επιτέθηκε στον άνδρα πιθανολογείται ότι ήταν νεαρή μαύρη αρκούδα, με ύψος περίπου ενός μέτρου. Μετά το περιστατικό, οι τοπικές αρχές έκλεισαν τα μονοπάτια της περιοχής, ενώ η αστυνομία ενίσχυσε τις περιπολίες και οι δημοτικές αρχές συνέστησαν «στους τουρίστες να μην βγάζουν φωτογραφίες σε απαγορευμένες ζώνες».

Λίγες ημέρες νωρίτερα, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιθέσεις που αποδίδονται σε αρκούδες. Συγκεκριμένα, μια γυναίκα που μάζευε μανιτάρια βρέθηκε νεκρή στον νομό Μιγιάγκι, ενώ ένας 78χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του στον νομό Ναγκάνο.

Το φαινόμενο των επιθέσεων από αρκούδες παρουσιάζει αύξηση στην Ιαπωνία, με ζώα να εμφανίζονται ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές. Οι ειδικοί αποδίδουν την τάση αυτή στην κλιματική αλλαγή και στη μείωση του τοπικού πληθυσμού.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης, η Ιαπωνία χαλάρωσε τον Σεπτέμβριο τους κανονισμούς για τα πυροβόλα όπλα στους κυνηγούς που δραστηριοποιούνται σε αστικές ζώνες. Σύμφωνα με το δημόσιο μέσο NHK, από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2025, πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 64 έχουν τραυματιστεί από επιθέσεις αρκούδων στη χώρα, ενώ το 2024 είχαν καταγραφεί 219 επιθέσεις, εκ των οποίων οι έξι ήταν θανατηφόρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σαναέ Τακαΐτσι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνικές εκλογές: Ελάχιστες γυναίκες ανάμεσα στους υποψήφιους

Το ποσοστό γυναικών στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της Ιαπωνίας ανήλθε σε 24%, αριθμός ρεκόρ αλλά οριακά αυξημένος από την προηγούμενη φορά, παρά τις δεσμεύσεις της πρωθυπουργού Σανάε Τακαΐτσι για ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας.
Χανιά αεροφωτογραφία λιμάνι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελλάδα: Τέταρτη στους πιο ονειρεμένους προορισμούς για Ισπανούς τουρίστες

Η Ελλάδα κατατάσσεται τέταρτη στους πιο ονειρεμένους προορισμούς για Ισπανούς τουρίστες, σύμφωνα με έρευνα της Ávoris. Οι Ισπανοί σκοπεύουν να διαθέσουν 29,4 δισ. ευρώ για ταξίδια το 2026, με έμφαση στα διεθνή ταξίδια και τον τουρισμό αναψυχής.
Σαναέ Τακαΐτσι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τακαΐτσι: Κίνδυνος κατάρρευσης συμμαχίας Ιαπωνίας - ΗΠΑ αν αγνοηθεί η Ταϊβάν

Η Σανάε Τακαΐτσι εκτίμησε ότι η συμμαχία Ιαπωνίας-ΗΠΑ θα κινδύνευε αν το Τόκιο δεν αντιδρούσε σε επίθεση κατά αμερικανικών δυνάμεων για το θέμα της Ταϊβάν, διευκρινίζοντας πως η Ιαπωνία δεν σκοπεύει να αναλάβει επιθετική δράση.
Σαναέ Τακαΐτσι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Μειώνεται η δημοτικότητα της Τακαΐτσι πριν τις εκλογές

Η δημοτικότητα της πρωθυπουργού Ιαπωνίας Σανάε Τακαΐτσι υποχωρεί στο 67% ενόψει των εθνικών εκλογών, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τις φορολογικές ελαφρύνσεις που έχει υποσχεθεί, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Nikkei.
Σαναέ Τακαΐτσι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Επίσημη η διάλυση της κάτω Βουλής

Η ιαπωνική Κάτω Βουλή διαλύθηκε επίσημα, ανοίγοντας τον δρόμο για πρόωρες εκλογές στις 8 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Σανάε Τακαΐτσι, που ποντάρει στη δημοτικότητά της για ενίσχυση του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος.