ΓΔ: 2611.41 -1.92% Τζίρος: 735.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αρκούδα σε δάσος

Ισπανός δέχθηκε επίθεση αρκούδας σε τουριστικό χωριό στην Ιαπωνία

Ισπανός τουρίστας τραυματίστηκε από επίθεση αρκούδας στη Σιράκαβα-γκο της Ιαπωνίας, λίγες μέρες μετά τον θάνατο δύο ανθρώπων από παρόμοιες επιθέσεις. Ο 44χρονος έχει ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ένας 44χρονος Ισπανός τουρίστας τραυματίστηκε από αρκούδα στη Σιράκαβα-γκο, τουριστικό χωριό της κεντρικής Ιαπωνίας, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο. Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή, όταν ο άνδρας περπατούσε προς στάση λεωφορείου σε περιοχή που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και φημίζεται για τα παραδοσιακά σπίτια με αχυροσκεπές.

Ο τουρίστας υπέστη "γδάρσιμο στο δεξί του χέρι" και μετέβη άμεσα στο Γραφείο Τουρισμού της περιοχής. Λίγες ώρες αργότερα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπως διευκρίνισε ο αξιωματούχος Καζουνάρι Τακασίμα.

Η αρκούδα που επιτέθηκε στον άνδρα πιθανολογείται ότι ήταν νεαρή μαύρη αρκούδα, με ύψος περίπου ενός μέτρου. Μετά το περιστατικό, οι τοπικές αρχές έκλεισαν τα μονοπάτια της περιοχής, ενώ η αστυνομία ενίσχυσε τις περιπολίες και οι δημοτικές αρχές συνέστησαν «στους τουρίστες να μην βγάζουν φωτογραφίες σε απαγορευμένες ζώνες».

Λίγες ημέρες νωρίτερα, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιθέσεις που αποδίδονται σε αρκούδες. Συγκεκριμένα, μια γυναίκα που μάζευε μανιτάρια βρέθηκε νεκρή στον νομό Μιγιάγκι, ενώ ένας 78χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του στον νομό Ναγκάνο.

Το φαινόμενο των επιθέσεων από αρκούδες παρουσιάζει αύξηση στην Ιαπωνία, με ζώα να εμφανίζονται ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές. Οι ειδικοί αποδίδουν την τάση αυτή στην κλιματική αλλαγή και στη μείωση του τοπικού πληθυσμού.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης, η Ιαπωνία χαλάρωσε τον Σεπτέμβριο τους κανονισμούς για τα πυροβόλα όπλα στους κυνηγούς που δραστηριοποιούνται σε αστικές ζώνες. Σύμφωνα με το δημόσιο μέσο NHK, από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2025, πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 64 έχουν τραυματιστεί από επιθέσεις αρκούδων στη χώρα, ενώ το 2024 είχαν καταγραφεί 219 επιθέσεις, εκ των οποίων οι έξι ήταν θανατηφόρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυβερνοασφάλεια προειδοποίηση laptop
ΔΙΕΘΝΗ

Έκτακτα μέτρα στην Ιαπωνία μετά από αύξηση κυβερνοεπιθέσεων

Η Ιαπωνία ετοιμάζει έκτακτα μέτρα για την κυβερνοασφάλεια μετά από αύξηση κυβερνοεπιθέσεων. Η πρωθυπουργός Τακαΐτσι δήλωσε πως η χώρα θα ενισχύσει τη συνεργασία για τον εντοπισμό χάκερς, ενώ πολλές εταιρείες αναφέρουν διαρροές δεδομένων.
Οκινάουα, ναός Ναμινοούε
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Κατηγορείται Αμερικανός στρατιωτικός για φόνο στην Οκινάουα

Κατηγορίες για φόνο και ληστεία απαγγέλθηκαν σε 20χρονο Αμερικανό πεζοναύτη στην Οκινάουα, ο οποίος φέρεται να στραγγάλισε 39χρονη με καλώδιο τηλεφώνου σε ξενοδοχείο στις 3 Οκτωβρίου, προκαλώντας αναστάτωση στο νησί.
Δορυφορική εικόνα τυφώνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ο τυφώνας Τσάμπι πλήττει την Ταϊβάν: 1 νεκρός, 500 τραυματίες, διακοπές ρεύματος

Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης ρεύματος στην Ταϊβάν μετά το πέρασμα του τυφώνα Τσάμπι, με 56.000 νοικοκυριά να παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό. Πάνω από 5.000 άτομα απομακρύνθηκαν, ενώ σημειώθηκαν ζημιές και πλημμύρες.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κικίλια-Κινέζου Υπ. Μεταφορών για συμμετοχή Ελλήνων σε ναυπηγικά έργα

Ο Β. Κικίλιας συναντήθηκε στη Σανγκάη με τον υπουργό Μεταφορών της Κίνας για ενίσχυση της συνεργασίας ελληνικής ναυτιλίας και κινεζικής ναυπηγικής βιομηχανίας. Τόνισε τη σημασία της ασφάλειας στη θάλασσα και του σεβασμού στο διεθνές δίκαιο.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Ελλάδα και Ιαπωνία κατέχουν το 32% του παγκόσμιου στόλου

Ο Β. Κικίλιας, από το Capital Link Japan Maritime Forum στο Τόκιο, υπογράμμισε τη σημασία της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας και μιας δίκαιης ενεργειακής μετάβασης, σημειώνοντας τον κρίσιμο ρόλο των δύο χωρών στη διεθνή ναυτιλία.