ΓΔ: 2613.73 -0.03% Τζίρος: 242.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας

Πούτιν: Πυρηνικές δοκιμές μόνο αν ξεκινήσουν κι άλλες χώρες

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία θα προχωρήσει σε πυρηνική δοκιμή αν το πράξει άλλη δύναμη, αφήνοντας αιχμές για επικείμενες δοκιμές άλλης χώρας. Επανέλαβε πρόταση για επέκταση του NewSTART, ενώ τόνισε το νέο πύραυλο Ορέσνικ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποίησε ότι η χώρα του θα προχωρήσει σε πυρηνική δοκιμή εάν προηγηθεί αντίστοιχη ενέργεια από άλλη πυρηνική δύναμη. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα διαθέτει ενδείξεις ότι κάποια χώρα, την οποία δεν κατονόμασε, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τέτοιου είδους δοκιμές.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Valdai Discussion Club στο Σότσι, ο Πούτιν επανέλαβε την πρότασή του προς τις ΗΠΑ για εθελοντική παράταση του ανώτατου ορίου των πυρηνικών κεφαλών της Μόσχας, όταν λήξει η συνθήκη NewSTART το επόμενο έτος, υπό την προϋπόθεση ότι και η Ουάσινγκτον θα πράξει το ίδιο.

Ο Πούτιν τόνισε ότι ο διάλογος με τις ΗΠΑ για το θέμα αυτό παραμένει περίπλοκος. Εξήγησε ότι στις νέες συνομιλίες για τον έλεγχο των εξοπλισμών πρέπει να ληφθεί υπόψη και η ανάπτυξη του νέου ρωσικού πυραύλου, Ορέσνικ.

Σε περίπτωση που οι ΗΠΑ αποφασίσουν να μην παρατείνουν τη συμφωνία NewSTART, η Ρωσία διατηρεί εμπιστοσύνη στην πυρηνική ασπίδα της, σύμφωνα με τον Πούτιν.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συμμετοχής της Κίνας σε μελλοντικές διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά, ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι θα πρέπει να συζητηθούν και τα πυρηνικά οπλοστάσια της Βρετανίας και της Γαλλίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί και 24 τραυματίες από ουκρανικές επιθέσεις στο Νοβοροσίσκ

Τρεις νεκροί και 24 τραυματίες είναι ο απολογισμός των ουκρανικών επιθέσεων με drones στη ρωσική πόλη Νοβοροσίσκ, σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Κρασνοντάρ. Δύο τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
αντλίες άντλησης πετρελαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Περιορισμοί καυσίμων στο Όρενμπουργκ μετά από ουκρανικό πλήγμα

Λόγω επίθεσης με drones σε διυλιστήριο, η περιφέρεια Όρενμπουργκ στη Ρωσία επέβαλε περιορισμούς στην πώληση καυσίμων, συμπεριλαμβανομένων ορίου στις ποσότητες, απαγόρευσης γεμίσματος δοχείων και συστήματος με μονές-ζυγές ημέρες.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Θα απαντήσουμε αν Δύση κατασχέσει ρωσικά πλοία, προειδοποιεί για ΝΑΤΟ

Ο Πούτιν κατηγόρησε το ΝΑΤΟ για διείσδυση στην Ασία-Ειρηνικό και ένταση στην Αρκτική, ενώ δήλωσε ότι χώρες προσπαθούν να περιορίσουν τη ναυσιπλοΐα ρωσικών πλοίων. Τις δηλώσεις έκανε από τη Σαχαλίνη, σε στρατιωτικά γυμνάσια.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Εκρήξεις στο Κίεβο μετά από ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στο Κίεβο λίγο μετά τα μεσάνυχτα, καθώς προηγήθηκαν σειρήνες και προειδοποίηση για ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους. Ο δήμαρχος Κλίτσκο κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν σε καταφύγια.
Σημαία της Σουηδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σουηδία: Η Στοκχόλμη απέτρεψε επιχείρηση ρωσικών μυστικών υπηρεσιών

Η σουηδική Säpo αποκάλυψε ότι απέτρεψε ρωσική επιχείρηση που στόχευε στη δυσφήμιση της Σουηδίας, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με συμμετοχή πράκτορα που ανήκει σε διπλωματική αποστολή. Την ενέργεια αυτή οργάνωσε η ρωσική SVR.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Ταταρστάν: 9 νεκροί από επίθεση με drone, ανάμεσά τους 7 Ουζμπέκοι

Σε επίθεση με drone στο Νιζνεκάμσκ, Ταταρστάν, σκοτώθηκαν 13 άτομα και τραυματίστηκαν 39, σύμφωνα με τοπικές αρχές. Επτά από τα θύματα είναι Ουζμπέκοι υπήκοοι που διέμεναν σε πανδοχείο κατά το χτύπημα.