ΓΔ: 1987.52 -1.30% Τζίρος: 445.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Μνημείο Αζαντί Ιράν
Σημαίες του Ιράν μπροστά από το Μνημείο Αζαντί στην Τεχεράνη.

Ανακαλεί τους πρέσβεις της από Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία το Ιράν

Η αποτυχία διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό του πρόγραμμα και η πρόθεση των χωρών να επαναφέρουν κυρώσεις κατά της Τεχεράνης, οδήγησε σε ένταση.

Το Ιράν ανακάλεσε τους πρεσβευτές του από τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο για διαβουλεύσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της κρατικής τηλεόρασης της χώρας.

Η απόφαση αυτή συνδέεται με την επικείμενη επαναφορά κυρώσεων κατά της Τεχεράνης, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, το Ιράν χαρακτήρισε ως «ανεύθυνη ενέργεια» την πρωτοβουλία των τριών κρατών να επαναφέρουν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες G7
ΔΙΕΘΝΗ

Ε3: Ανακοίνωση για Μέση Ανατολή, Ιράν και Ουκρανία από Βρετανία

Με κοινή ανακοίνωση, οι ηγέτες Ην. Βασιλείου, Γαλλίας και Γερμανίας στηρίζουν άμεση εφαρμογή διεθνών συμφωνιών, αυστηρότερη στάση έναντι της Ρωσίας και χαιρετίζουν τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση ομήρων.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Εφικτή συμφωνία για το Ιράν, απομένουν λίγες ώρες

Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν δήλωσε ότι μια συμφωνία με το Ιράν για την αναβολή των κυρώσεων είναι ακόμα δυνατή, αλλά απομένουν λίγες ώρες. Τόνισε πως απαιτείται απόλυτη διαφάνεια και συνεργασία της Τεχεράνης για τα πυρηνικά.