ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Χρυσωρυχείο στοά υπόγεια

Νιγηρία: Πάνω από 100 νεκροί σε κατάρρευση χρυσωρυχείου

Πάνω από 100 άτομα εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους όταν χρυσωρυχείο κατέρρευσε στη Ζαμφάρα της Νιγηρίας. Συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης με τουλάχιστον 13 πτώματα ήδη εντοπισμένα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι έχουν χάσει τη ζωή τους μετά από την κατάρρευση χρυσωρυχείου στην πολιτεία Ζαμφάρα της Νιγηρίας, σύμφωνα με μαρτυρίες που μεταδίδει το Reuters.

Το δυστύχημα σημειώθηκε την Πέμπτη, όταν το ορυχείο στην περιοχή Κανταούρι της τοπικής αυτοδιοίκησης Μάρου κατέρρευσε, ενώ δεκάδες ανθρακωρύχοι εργάζονταν υπόγεια. Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίστηκαν και την επόμενη ημέρα.

Όπως δήλωσε ο Σανούσι Αουβάλ, κάτοικος της περιοχής που συμμετέχει στις προσπάθειες διάσωσης, τουλάχιστον 13 πτώματα έχουν ανασυρθεί, μεταξύ των οποίων και συγγενείς του. Ο ίδιος ανέφερε πως «πάνω από 100 ανθρακωρύχοι εργάζονταν κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης».

Σύμφωνα με τον Ισα Σάνι, έναν από τους τραυματίες, «είμαστε τυχεροί που βγήκαμε ζωντανοί. Από τους περισσότερους από 100 ανθρώπους, μόνο 15 από εμάς διασωθήκαμε».

Ο Μουχαμάντου Ισα, εκπρόσωπος του συλλόγου ανθρακωρύχων της Ζαμφάρα, επιβεβαίωσε το περιστατικό και σημείωσε ότι ορισμένοι διασώστες έχασαν επίσης τη ζωή τους από ασφυξία κατά τη διάρκεια των προσπαθειών ανάσυρσης των θυμάτων.

Η παράνομη εξόρυξη αποτελεί συχνό φαινόμενο στη Ζαμφάρα, με ένοπλες συμμορίες να ελέγχουν συχνά τα χρυσωρυχεία, εντείνοντας τη βία και τα θανατηφόρα δυστυχήματα στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Ένοπλη ενέδρα τζιχαντιστών: Νεκροί 5 στρατιώτες στη Νιγηρία

Πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν σε ενέδρα τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Δυτική Αφρική στη Γιόμπε, Νιγηρίας, με τοποθέτηση ναρκών σε στρατιωτική οχηματοπομπή, σύμφωνα με το AFP.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Νιγηρία: 20 νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών στην πολιτεία Μπόρνο

Τζιχαντιστές που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος σκότωσαν 15 στρατιώτες και 5 μέλη πολιτοφυλακής σε επίθεση σε στρατιωτική βάση στη Μπόρνο της Νιγηρίας, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που επικαλείται το AFP.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Νιγηρία: Σύγκρουση στρατού με τζιχαντιστές αφήνει δεκάδες νεκρούς

Σφοδρές συγκρούσεις μετά από επίθεση τζιχαντιστών σε στρατιωτική βάση στη Μπόρνο της Νιγηρίας προκάλεσαν δεκάδες νεκρούς, σύμφωνα με το AFP. Τουλάχιστον 10 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν, ενώ οι δράστες έκλεψαν όπλα.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Νιγηρία: Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους με 32 νεκρούς

Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους με 32 άτομα στη νότια Νιγηρία δεν άφησε επιζώντες. Ο πρόεδρος Τινούμπου εξέφρασε συλλυπητήρια. Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν σε βάλτο της Ιγκμποκόντα, αφού αγνοούνταν στην πολιτεία Οντό.
Βιομηχανική φωτιά διυλιστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Νιγηρία: 37 νεκροί από τοξικά αέρια σε απόπειρα κλοπής πετρελαίου

Στη νότια Νιγηρία, τουλάχιστον 37 άτομα πέθαναν από εισπνοή τοξικού αερίου κατά τη διάρκεια απόπειρας κλοπής πετρελαίου σε αγωγό, σύμφωνα με τοπική ΜΚΟ. Το περιστατικό σημειώθηκε στην Οκρίκα, κοντά στο Πορτ Χάρκορτ.