ΓΔ: 2707.83 1.57% Τζίρος: 423.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Γκουίντο Κροζέτο υπουργός

Κροζέτο: Η Ιταλία ενισχύει το Global Sumud Flottilla με δεύτερο πλοίο

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο ανακοίνωσε την αποστολή του πολεμικού πλοίου Alpino για την προστασία της Global Sumud Flottilla, καταδικάζοντας την επίθεση με drone.

Την ενίσχυση της παρουσίας της Ιταλίας στην ανθρωπιστική αποστολή Global Sumud Flottilla ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας, Γκουίντο Κροζέτο, μιλώντας στο ιταλικό κοινοβούλιο. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός από τη φρεγάτα Fasan, η Ιταλία αποφάσισε να αποστείλει και το πολεμικό πλοίο Alpino, με στόχο την προστασία των πολιτών που συμμετέχουν στην αποστολή.

Ο Γκουίντο Κροζέτο διευκρίνισε ότι η Ιταλία δεν προτίθεται να στείλει πλοία με σκοπό πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον μιας φιλικής χώρας. Με αφορμή την πρόσφατη επίθεση με drone που δέχθηκε η ανθρωπιστική αποστολή, ο υπουργός Άμυνας τόνισε πως η ιταλική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα το συμβάν, επισημαίνοντας ότι τέτοιες ενέργειες είναι απολύτως απαράδεκτες.

Σημείωσε επίσης ότι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί προκαλεί έντονη ανησυχία και υπογράμμισε πως η Ιταλία δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια της αποστολής όταν αυτή βρίσκεται εκτός διεθνών χωρικών υδάτων και εισέρχεται στον χώρο ενός άλλου κράτους, αναφερόμενος συγκεκριμένα στο Ισραήλ. 

Όπως επισήμανε, «δεν μπορεί να θεωρηθεί πράξη ελευθερίας, όταν η ελευθερία αυτή εισέρχεται σε μια άλλη χώρα και μπορεί να θεωρηθεί εχθρική πράξη». Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας τόνισε πως, παρά τη συνεχή άσκηση πίεσης προς το Ισραήλ, οι συνέπειες τέτοιων ενεργειών πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και να αποφεύγονται.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια με Ιταλό Υπουργό Άμυνας στις Βρυξέλλες

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Ιταλό Υπουργό Άμυνας Γκουίντο Κροσέτο, συζητώντας για στενότερη συνεργασία Ελλάδας-Ιταλίας στην ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική και τη συμβολή περισσότερων κρατών στην Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ.
Αεροπλανοφόρο από αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ινδονησία παραλαμβάνει το πρώτο της αεροπλανοφόρο

Η Ινδονησία παρέλαβε το πρώτο της αεροπλανοφόρο από την Ιταλία, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων. Το πλοίο θα μετονομαστεί KRI Sriwijaya και θα συμμετέχει και σε επιχειρήσεις διάσωσης και ανθρωπιστικής βοήθειας.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Προτεραιότητα η συνεργασία Ελλάδας-Ιταλίας πέρα από φρεγάτες

Ελλάδα και Ιταλία υπέγραψαν στη Ρώμη διακρατική συμφωνία για την αγορά δύο φρεγατών τύπου FREMM αξίας 460 εκατ. ευρώ, παρουσία των υπουργών Άμυνας Δένδια και Κροσέτο, επιβεβαιώνοντας τη στενή αμυντική τους συνεργασία.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ν. Δένδιας στη Ρώμη αύριο για συνάντηση με τον Ιταλό ΥΠΕΞ και υπογραφή για τις φρεγάτες FREMM

Ο Νίκος Δένδιας μεταβαίνει αύριο στη Ρώμη για συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του, όπου θα συζητηθούν ζητήματα ευρωπαϊκής άμυνας και συνεργασίας, ενώ θα υπογραφεί συμφωνία για απόκτηση δύο ιταλικών φρεγατών FREMM.
salamis, fregata
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας για αγορά 2 φρεγατών Bergamini – Τι προβλέπεται

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2026 θα υπογραφεί στη Ρώμη συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας για την απόκτηση δύο ιταλικών φρεγατών τύπου FREMM, παρουσία των υπουργών Άμυνας Δένδια και Κροσέτο, οριστικοποιώντας τους σχετικούς όρους αγοράς.