ΓΔ: 2314.88 -0.85% Τζίρος: 390.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Νίκος Χριστοδουλίδης Κύπρος
Ο πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης σε δημόσια δήλωση στην Κύπρο.

Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Chevron για τις επενδύσεις στην Κύπρο

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με στέλεχος της Chevron, υπογραμμίζοντας τη σημασία της παρουσίας της εταιρείας στην ΑΟΖ.

Συνάντηση με τον πρόεδρο του τμήματος BAEC της Chevron, Χαβιέ λα Ρόσα, είχε στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, το βράδυ της 22ας Σεπτεμβρίου.

Κατά την υποδοχή του Χαβιέ λα Ρόσα, ο κ. Χριστοδουλίδης τον συνεχάρη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και τόνισε ότι «η παρουσία της Chevron στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελεί μια ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στις ενεργειακές προοπτικές της χώρας μας, καθώς και της περιοχής».

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη σημασία της πρόσφατης συμφωνίας που υπεγράφη στην Αίγυπτο, χαρακτηρίζοντάς την ως «πολύ σημαντική συμφωνία, μια συμφωνία ορόσημο». Υπογράμμισε επίσης τον κομβικό ρόλο της συνεργασίας με τις ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι η σχέση με τον στρατηγικό εταίρο ενισχύεται σε όλους τους τομείς.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε πως προσβλέπει στις συζητήσεις για εκκρεμή ζητήματα, με στόχο την ταχεία προώθηση των συμφωνηθέντων. Όπως ανέφερε, «για εμάς, για την Κυπριακή Δημοκρατία, για τον κυπριακό λαό, ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός, έτσι χρειάζεται να δούμε όσα έχουμε συμφωνήσει να υλοποιούνται».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελλάδα, Κύπρος, ΗΠΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα, Κύπρος και ΗΠΑ εξετάζουν στρατηγική συνεργασία σε ενέργεια και άμυνα

Ελλάδα, Κύπρος και ΗΠΑ εξετάζουν την εμβάθυνση της στρατηγικής τους συνεργασίας σε ενέργεια και άμυνα στο 7ο Φόρουμ των Δελφών στην Ουάσινγκτον (2-3 Φεβρουαρίου), με επίκεντρο τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Το Καζακστάν ζητά βοήθεια ΗΠΑ-ΕΕ για μεταφορά πετρελαίου μετά επιθέσεις

Το Καζακστάν ζητά βοήθεια από ΗΠΑ και Ευρώπη για την ασφάλεια στη μεταφορά πετρελαίου, μετά από επιθέσεις drones σε δεξαμενόπλοια και τερματικό σταθμό στη Μαύρη Θάλασσα που διαχειρίζεται μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου εφοδιασμού.
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα με ενέργεια και διπλωματία

Ιστορικής σημασίας χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τις νέες συμφωνίες με Exxonmobil και Chevron, αλλά και την παρουσία υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων στη χώρα, στο πλαίσιο του P-TEC Forum.
Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ άρουν κυρώσεις μετά τον νέο φιλοεπενδυτικό νόμο στη Βενεζουέλα

Το Καράκας καλωσόρισε την άρση μέρους των αμερικανικών κυρώσεων ως «ιστορικό άλμα» για το βενεζουελανό πετρέλαιο, μετά από μεταρρύθμιση που ανοίγει τον τομέα στους ιδιώτες, επέτρεψε συναλλαγές με την κρατική εταιρεία PDVSA.