ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ο Λευκός Οίκος

Λευκός Οίκος: Νέα χρέωση H-1B μόνο για αιτήσεις που υποβάλλονται τώρα

Το νέο παράβολο των 100.000 δολαρίων για τη βίζα εργασίας H-1B στις ΗΠΑ θα ισχύει μόνο για νέες αιτήσεις και όχι για ανανεώσεις ή υπάρχοντες κατόχους.

Το τέλος των 100.000 δολαρίων για τη βίζα εργασίας H-1B στις Ηνωμένες Πολιτείες, που χρησιμοποιείται ευρέως στον τεχνολογικό τομέα, θα αφορά αποκλειστικά τις νέες αιτήσεις, όπως διευκρίνισε ο Λευκός Οίκος το Σάββατο. Πρόκειται για ένα νέο μέτρο που ανακοινώθηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο την Παρασκευή.

Όπως ανέφερε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, «η χρέωση αυτή θα καταβληθεί μόνο μια φορά για την αίτηση για βίζα. Αφορά μόνο τις νέες θεωρήσεις εισόδου και όχι τις ανανεώσεις ούτε τους νυν κατόχους αυτών των θεωρήσεων εισόδου». Η διευκρίνιση αυτή έρχεται ως απάντηση στις ανησυχίες που διατυπώθηκαν από την Ινδία και εταιρείες που ενδέχεται να επηρεαστούν από το συγκεκριμένο μέτρο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας εξέφρασε φόβους για τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους που χρησιμοποιούν τη βίζα H-1B, επισημαίνοντας ότι το μέτρο προκαλεί «αναστάτωση στις οικογένειες» και δήλωσε πως «ελπίζει ότι οι αμερικανικές αρχές θα αντιμετωπίσουν κατάλληλα το θέμα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Νέες συνομιλίες με το Ιράν γίνονται, αλλά η εκεχειρία έληξε

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και Ιράν συνεχίζουν συνομιλίες, παρά την κλιμάκωση συγκρούσεων και τη λήξη της εκεχειρίας. Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ιράν να σταματήσει τις επιθέσεις σε πλοία, με τις εντάσεις να ανεβάζουν τις τιμές του πετρελαίου.
Άδειο γραφείο νοσοκομείου
ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανός διαγνώστηκε με Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό, λένε τα CDC

Αμερικανός εργαζόμενος σε ανθρωπιστική οργάνωση στη ΛΔ Κονγκό βρέθηκε θετικός στο στέλεχος Μπουντιμπουγκιό του ιού Έμπολα, ανέφεραν τα CDC, που συνεργάζονται με τοπικούς φορείς για πρόληψη μετάδοσης και ιχνηλάτηση επαφών.
Τέιλορ Σουίφτ συναυλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τέιλορ Σουίφτ κατέβαλε 160.000 δολάρια στη Νέα Υόρκη για τον γάμο της

Η Τέιλορ Σουίφτ πλήρωσε πάνω από 160.000 δολάρια στον δήμο Νέας Υόρκης για τα έξοδα αστυνομίας και μέτρων ασφαλείας κατά τον γάμο της με τον Τράβις Κέλσι στο Madison Square Garden, όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ανοικτό το ενδεχόμενο να μεσολαβήσει το Κατάρ

Το Ιράν αρνήθηκε ότι ζήτησε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, διαψεύδοντας τον Ντόναλντ Τραμπ. Η Τεχεράνη δέχθηκε μόνο τον μεσολαβητή του Κατάρ, ενώ η εκεχειρία Ιουνίου έχει πλέον τερματιστεί, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο.