ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:14:07
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
Φώτο: Shutterstock

Ρώσος καταδικάστηκε σε 18,5 χρόνια για συνεργασία με φιλοουκρανική ομάδα

Ρώσος πολίτης κρίθηκε ένοχος για συνεργασία με φιλοουκρανική οργάνωση μέσω Telegram και μεταφορά εκρηκτικών, καταδικάστηκε από στρατοδικείο σε κάθειρξη 18,5 ετών.

Ένας Ρώσος πολίτης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 18 ετών και 6 μηνών με την κατηγορία της προδοσίας, καθώς κρίθηκε ένοχος για μεταφορά εκρηκτικών υλών, κατ’ εντολή οργάνωσης που οι αρχές χαρακτηρίζουν «φιλοουκρανική». Η υπόθεση ήρθε στο φως από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας (FSB), όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, σημειώνεται σημαντική αύξηση στις δικαστικές υποθέσεις που αφορούν κατηγορίες όπως «δολιοφθορά», «προδοσία», «τρομοκρατία» και «κατασκοπεία»

Οι συγκεκριμένες δίκες συνήθως οδηγούν σε εξαιρετικά βαριές ποινές φυλάκισης, γεγονός που θεωρείται ως μέσον περιορισμού της εσωτερικής αντιπολίτευσης και της διαφωνίας μέσα στη χώρα.

Σύμφωνα με την τοπική FSB στη ρωσική περιφέρεια Μπριάνσκ, που συνορεύει με την Ουκρανία, ο καταδικασθείς είχε καλλιεργήσει «κρυφή σχέση συνεργασίας» μέσω της δημοφιλούς εφαρμογής Telegram, με εκπρόσωπο μιας εκ των φιλοουκρανικών οργανώσεων που έχουν απαγορευθεί επίσημα στη Ρωσία.

 Μέσω αυτής της συνεργασίας, ο κατηγορούμενος παρέλαβε εκρηκτικά από συγκεκριμένο κρησφύγετο, δρώντας βάση οδηγιών που είχε λάβει, και περίμενε «νέες οδηγίες» για τη χρήση τους.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass, η υπόθεση οδήγησε στη σύλληψη και την καταδίκη του από στρατοδικείο σε συνολική ποινή κάθειρξης 18,5 ετών για την κατηγορία της προδοσίας, βάσει σχετικής ανακοίνωσης της FSB.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Εντεκα τραυματίες από ουκρανικές επιθέσεις με drones στη Ρωσία

Στη Σίζραν της Ρωσίας, μέρος εισόδου πολυκατοικίας κατέρρευσε μετά από ουκρανική επίθεση με drones, τραυματίζοντας 11 άτομα, ανάμεσά τους δύο παιδιά. Η περιοχή φιλοξενεί μεγάλο διυλιστήριο πετρελαίου.
Αυστριακή αστυνομικός
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη Γερμανίδας στη Ρωσία με βόμβα στο σακίδιό της

Η ρωσική FSB συνέλαβε 57χρονη Γερμανίδα στη Σταυρούπολη που μετέφερε βόμβα, την οποία, σύμφωνα με τις αρχές, θα χρησιμοποιούσε σε επίθεση κατά εντολή των ουκρανικών υπηρεσιών. Η αυθεντικότητα σχετικών εικόνων δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 16 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Η Ρωσία εξαπέλυσε τη φονικότερη επίθεσή της το 2024 στο Κίεβο και άλλες πόλεις, με 16 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες από drones και πυραύλους. Πύρινοι καπνοί σκέπασαν το Κίεβο, ενώ η Μόσχα μιλά για πλήγματα κατά στρατιωτικών στόχων.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκροί και τραυματίες σε Ουκρανία και Ρωσία από αεροπορικά πλήγματα

Τρεις άμαχοι, μεταξύ τους ένα 12χρονο παιδί, σκοτώθηκαν στην Ουκρανία και δύο παιδιά στη Ρωσία, μετά από αεροπορικά πλήγματα και στις δύο χώρες. Πολλοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις αρχές εκατέρωθεν των συνόρων.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Η Μόσχα προειδοποιεί ότι η ενίσχυση drones στην Ουκρανία εμπλέκει την Ευρώπη

Το ρωσικό Υπ. Άμυνας προειδοποιεί ότι η αύξηση παραγωγής drones στην Ευρώπη για την Ουκρανία εντείνει τη σύγκρουση, δημοσιεύοντας λίστα με εταιρείες σε Βρετανία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία και Ισραήλ που παράγουν UAV.