ΓΔ: 2090.64 0.20% Τζίρος: 172.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Καπνός πάνω από Βηρυτό
Πυκνός καπνός υψώνεται στον ουρανό από κτίρια της Βηρυτού, Λίβανος, κατά τη διάρκεια επίθεσης.

Νεκροί στον νότιο Λίβανο μετά από νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές

Το λιβανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τον θάνατο αμάχων μετά από ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Το λιβανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου το Ισραήλ διεξάγει συχνά επιδρομές εναντίον του προσκείμενου στο Ιράν σιιτικού κινήματος Χεζμπολά.

«Επιδρομή του ισραηλινού εχθρού εναντίον οχήματος στην πόλη Μπουρτζ Καλαουίγια προκάλεσε έναν θάνατο», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Την Παρασκευή, η ίδια πηγή ανακοίνωνε θάνατο σε ισραηλινή επιδρομή στην πόλη Αϊταρούν, επίσης στο νότιο τμήμα της χώρας.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εξαπολύουν συχνά επιθέσεις στον Λίβανο, τονίζοντας πως στοχοποιούν μέλη ή εγκαταστάσεις της Χεζμπολά, παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που έβαλε τέλος την 27η Νοεμβρίου 2024 σε πάνω από έναν χρόνο εχθροπραξιών, συμπεριλαμβανομένων δυο μηνών ανοικτού πολέμου, ανάμεσα στο Ισραήλ και το λιβανικό κίνημα.

Υπό αμερικανική πίεση και φοβούμενη νέα κλιμάκωση των ισραηλινών επιχειρήσεων, η λιβανική κυβέρνηση διέταξε τον περασμένο μήνα τον στρατό να καταρτίσει σχέδιο για τον αφοπλισμό της Χεζμπολά.

Σύμφωνα με τη Βηρυτό, ο λιβανικός στρατός αναμένεται να έχει ολοκληρώσει μέσα σε τρεις μήνες τον αφοπλισμό του κινήματος σε ό,τι αφορά το νότιο τμήμα της χώρας, που γειτονεύει με το Ισραήλ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Νέος γύρος συνομιλιών με Ισραήλ στις 19 Δεκεμβρίου

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν, ανακοίνωσε ότι οι συνομιλίες με το Ισραήλ θα ξαναρχίσουν στις 19 Δεκεμβρίου, επισημαίνοντας τη θετική ατμόσφαιρα της τελευταίας συνάντησης και στόχο την αποτροπή νέου πολέμου.
Καπνός στην Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινές επιδρομές με βομβαρδισμούς στο νότιο Λίβανο

Ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν στόχους της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, λίγο μετά από προειδοποιήσεις εκκένωσης σε τέσσερις πόλεις, μία μέρα μετά την πρώτη απευθείας συνάντηση Ισραήλ-Λιβάνου εδώ και 40 χρόνια.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Οι συνομιλίες με Ισραήλ δεν είναι διαπραγματεύσεις ειρήνης

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου υπογράμμισε πως οι συνομιλίες με το Ισραήλ δεν είναι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, αλλά στοχεύουν στη διακοπή των εχθροπραξιών, αποχώρηση ισραηλινών δυνάμεων και απελευθέρωση Λιβανέζων ομήρων.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Συνομιλίες με Ισραήλ δεν είναι ειρηνευτικές, λέει ο Σαλάμ

Ο Λιβανέζος πρωθυπουργός Ναουάφ Σαλάμ τόνισε ότι οι συνομιλίες με το Ισραήλ μέσω του μηχανισμού επιτήρησης δεν είναι πολιτικές διαπραγματεύσεις, και δήλωσε ανοιχτός στην επαλήθευση του αφοπλισμού της Χεζμπολάχ από διεθνείς φορείς.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ιστορική συνάντηση Ισραηλινών-Λιβανέζων πολιτικών μετά από 40 χρόνια

Έπειτα από 40 χρόνια, Ισραηλινοί και Λιβανέζοι αξιωματούχοι είχαν απευθείας συνομιλίες στον Λίβανο στο πλαίσιο παρακολούθησης της κατάπαυσης πυρός. Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε σημαντικό βήμα για μελλοντική συνεργασία.