ΓΔ: 2536.32 0.60% Τζίρος: 74.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:17:39
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία

Αυξάνονται οι εντάσεις στην ιταλική πολιτική σκηνή λόγω του Τσάρλι Κερκ

Η ίδια η Ιταλίδα πρωθυπουργός, εκπρόσωπος της συντηρητικής δεξιάς στην Ιταλία, Τζόρτζια Μελόνι, σχολίασε τρεις φορές τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ.

Η δολοφονία του Αμερικανού Τσάρλι Κερκ έχει γίνει αντικείμενο ζωηρών συζητήσεων στους ιταλικούς πολιτικούς κύκλους, συνοψίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των ANSA, TG Com 24, Sky GTG 24, Corriere della Sera και RAI News.

Σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera, ο Ιταλός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος είναι ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Λέγκας της Ιταλίας, είπε ότι αυτό που συνέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες τον επηρέασε όσο ποτέ άλλοτε. «Υπάρχουν πριν και τώρα», πρόσθεσε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος έκλαψε όταν είδε νέους να προσεύχονται για την επιβίωση του Κερκ λίγο μετά τον πυροβολισμό του κατά τη διάρκεια δημόσιας εκδήλωσης στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα την Τετάρτη. Ο Kirk πέθανε λίγο αργότερα.

Ο Σαλβίνι επέκρινε επίσης ορισμένες από τις αντιδράσεις στη δολοφονία του Κερκ, λέγοντας ότι τα αριστερά κόμματα ούτε έδειξαν συμπάθεια ούτε καταδίκασαν την επίθεση, αλλά αντίθετα κατηγόρησαν το θύμα ή τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με τον Σαλβίνι, η δολοφονία του Κερκ δημιούργησε «ένα ρεύμα θυμού και κακίας που δεν ήταν πλέον κρυμμένο και εκδηλώθηκε με χαμόγελο και χωρίς ντροπή».

Η ίδια η Ιταλίδα πρωθυπουργός, εκπρόσωπος της συντηρητικής δεξιάς στην Ιταλία, Τζόρτζια Μελόνι, σχολίασε τρεις φορές τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ. Την ημέρα της δολοφονίας έγραψε στα social media της: «Συγκλονιστική είδηση για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ, ενός νεαρού και ακολουθούμενου Ρεπουμπλικανού ακτιβιστή. Μια αποτρόπαια δολοφονία που αφήνει μια βαθιά πληγή για τη δημοκρατία και για όσους πιστεύουν στην ελευθερία. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του, στους αγαπημένους του και στην αμερικανική συντηρητική κοινότητα».

Την ημέρα που αναφέρθηκε ότι ο φερόμενος ως δολοφόνος του Kirk είχε επίσης κάνει αναφορά στο ιταλικό αντιφασιστικό τραγούδι "Bella Ciao" σε ένα περίβλημα οβίδας στη σκηνή, μια φωτογραφία εμφανίστηκε στην Ιταλία που έδειχνε τον Kirk ανάποδα και το "μείον 1" γραμμένο πάνω του. Η Μελόνι σχολίασε σχετικά με τα λόγια: «Αυτοί είναι οι υποτιθέμενοι αντιφασίστες. Αυτό είναι το κλίμα στην Ιταλία τώρα. Κανείς δεν θα πει τίποτα, γι' αυτό το λέω εγώ. Δεν θα αφήσουμε τους εαυτούς μας να πληρωθούμε».

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε από ιταλικές κεντροαριστερές φοιτητικές ομάδες. Η παρουσίαση της εικόνας του Kirk σε αυτό ανάποδα έδειξε ότι οι δημιουργοί της εικόνας έκαναν μια αναφορά μεταξύ της δολοφονίας του και αυτής του Μπενίτο Μουσολίνι, το σώμα του οποίου κρεμάστηκε ανάποδα μετά τον θάνατό του στην Piazzale Loreto του Μιλάνου.

Ο Λούκα Τσιριάνι, υπουργός Κοινοβουλευτικών Σχέσεων στο γραφείο της Μελόνι, είπε ότι η δολοφονία του Κερκ, ο οποίος ήταν επίσης υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, δείχνει ότι υπάρχει κλίμα μίσους που προέρχεται από τα αριστερά στο ιταλικό πολιτικό φάσμα. «Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένας 31χρονος συντηρητικός influencer σκοτώθηκε και ορισμένοι διανοούμενοι λένε στην τηλεόραση ότι το άξιζε», είπε ο Ciriani.

Χθες, η Μελόνι εκφώνησε επίσης ομιλία σε εκδήλωση της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών και Κεντρώων. Ο ιταλός πρωθυπουργός είπε ότι σε αυτήν την ιστορική στιγμή, το μίσος και η πολιτική βία γίνονται και πάλι πραγματικότητα με δραματικό τρόπο και στην Ιταλία επίσης αυτό το κλίμα γίνεται απαράδεκτο και η αριστερά πρέπει να λογοδοτήσει για αυτή τη συνεχή υποβάθμιση ή δικαιολόγηση του εγκλήματος και της βίας εναντίον όσων δεν σκέφτονται έτσι.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Επιβεβαίωση νέων διαβουλεύσεων Ισραήλ-Λιβάνου στην Ιταλία

Την επόμενη εβδομάδα στη Ρώμη θα γίνουν νέες συνομιλίες Ισραήλ-Λιβάνου για «πιλοτικές ζώνες» που θα παραχωρηθούν στον λιβανικό στρατό, στο πλαίσιο συμφωνίας για ρύθμιση συνόρων και προετοιμασία ειρηνευτικής συμφωνίας.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ για Μελόνι: «Είναι πραγματικά καλός άνθρωπος»

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη Μελόνι «καλό άνθρωπο» παρά τις πρόσφατες εντάσεις, εκφράζοντας εκτίμηση αλλά και διαφωνία για την άρνησή της να στηρίξει την αμερικανοϊσραηλινή επίθεση κατά του Ιράν, πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ταγιάνι: Η ισχύς των διατλαντικών σχέσεων υπερισχύει διαδικτυακών προκλήσεων

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ, Αντόνιο Ταγιάνι, δήλωσε ότι η Ιταλία δεν θα απαντά σε προκλητικές δηλώσεις του Τραμπ, δίνοντας προτεραιότητα στη διατλαντική ενότητα και τη φιλία με τις ΗΠΑ, που παραμένουν στρατηγικός εταίρος της Ιταλίας και της Ευρώπης.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα φραστική επίθεση Τραμπ κατά της πρωθυπουργού Μελόνι

Ο Τραμπ εξαπέλυσε νέα λεκτική επίθεση κατά της Μελόνι, γράφοντας «χρειάζονται περιοριστικά μέτρα» στο Truth Social, λίγο πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Τα ιταλικά ΜΜΕ συνδέουν το σχόλιό του με πιθανή επαναπροσέγγιση Ρώμης-Ουάσιγκτον.
Τζόρτζια Μελόνι σε ράλι
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Απαιτείται ομαλότητα στις σχέσεις Ιταλίας-ΗΠΑ

Η Τζόρτζια Μελόνι αποκάλυψε ότι την αιφνιδίασαν δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για την ίδια και την κυβέρνησή της, τονίζοντας πως οι σχέσεις Ιταλίας-ΗΠΑ πρέπει να ομαλοποιηθούν και ότι το ζήτημα πλέον δεν αφορά μόνο την Ιταλία.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ υπερασπίζονται άλλους, αλλά οι σύμμαχοι απουσιάζουν

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μέσω ανάρτησής του, επέκρινε την Ιταλία και την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι για την απροθυμία τους να βοηθήσουν κατά του Ιράν, τονίζοντας πως δεν στηρίζουν επαρκώς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σε κρίσιμες στιγμές.