ΓΔ: 2611.41 -1.92% Τζίρος: 735.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ένοπλος στην Υεμένη
Ένοπλος παρακολουθεί έκρηξη με μεγάλο σύννεφο καπνού σε έρημο της Υεμένης.

Nέο πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη αναχαίτισε το Ισραήλ

Από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας τον Οκτώβριο του 2023, το υποστηριζόμενο από το Ιράν κίνημα Χούτι της Υεμένης εκτόξευσε ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι αναχαίτισαν έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε από το έδαφος της Υεμένης που προκάλεσε σειρήνες αεροπορικής επιδρομής σε πολλές περιοχές του Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Κάτοικοι του Τελ Αβίβ και άλλων πόλεων έσπευσαν να βρουν καταφύγια. Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή μεγάλες ζημιές.

Από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας τον Οκτώβριο του 2023, το υποστηριζόμενο από το Ιράν κίνημα Χούτι της Υεμένης εκτόξευσε ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ, λέγοντας ότι το κάνει σε αλληλεγγύη με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Οι Χούτι επιτίθενται συχνά στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν κοντά στο Τελ Αβίβ και στο αεροδρόμιο Ραμόν στο νότιο Ισραήλ. Σε απάντηση, το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στο έδαφος της Υεμένης, λέγοντας ότι έπληξε στόχους που σχετίζονται με στρατιωτικές επιχειρήσεις των Χούτι.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΔΕΕΣ παρέδωσε ιατρικά εφόδια στην πολιορκημένη Τάιζ της Υεμένης

Η ΔΕΕΣ προχώρησε σε πρώτη παράδοση ιατρικών εφοδίων στην πολιορκημένη πόλη Τάιζ της Υεμένης από τον Σεπτέμβριο, παρέχοντας χειρουργικά κιτ και υποστήριξη σε νοσοκομεία που περιθάλπουν τραυματίες πολέμου.
Λευκός Οίκος
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο ηγέτης των Δημοκρατικών ζητά τέλος στον πόλεμο στο Ιράν

Ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, ζήτησε να σταματήσει ο πόλεμος στο Ιράν, τονίζοντας πως ο αμερικανικός λαός αγνοεί τους λόγους της σύγκρουσης και ότι ο Τραμπ δεν έδωσε ποτέ σαφή εξήγηση.
Άντι Μπέρναμ
ΔΙΕΘΝΗ

Μπέρναμ: Έκκληση για ενότητα μετά τις αμερικανικές εκλογές

Ο Άντι Μπέρναμ τόνισε πως η ήττα των Ρεπουμπλικανών στις ΗΠΑ είναι ευκαιρία για ενότητα ενάντια στο αυξανόμενο κόστος ζωής, που επιβαρύνεται από τους πολέμους σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία. Η λύση απαιτεί λήξη των συγκρούσεων.
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Προειδοποίηση για επέκταση σύγκρουσης στη Μ. Ανατολή

Ο αγιατολάχ Μοζτάμπα Χαμενεΐ προειδοποίησε ότι νέα αμερικανικά πλήγματα κατά του Ιράν θα διευρύνουν τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή. Δήλωσε πως η εχθρότητα ΗΠΑ-Ιράν δεν επηρεάζεται από εκλογικές ή κομματικές αλλαγές.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν υπάρχει σχέδιο για νέους βομβαρδισμούς στο Ιράν

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε στους Financial Times πως οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν άμεσα νέους αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά του Ιράν και εξέφρασε ικανοποίηση για τις τρέχουσες εξελίξεις στη σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση Αιγύπτου για αυτοσυγκράτηση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

Ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ Μπαντρ Αμπντελάτι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ιρανό ομόλογό του Αμπάς Αραγτσί, τονίζοντας την ανάγκη αυτοσυγκράτησης και πολιτικής λύσης στην κρίση της Μέσης Ανατολής, αναφέρει το ΥΠΕΞ Καΐρου.