ΓΔ: 2629.88 0.25% Τζίρος: 226.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ερείπια στη Γάζα
Φώτο: Shutterstock

Δεκάδες νεκροί άμαχοι μετά από νέα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας

Εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας στη Λωρίδα της Γάζας έκανε λόγο σήμερα για τουλάχιστον δεκατρείς νεκρούς σε αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη.

Εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας στη Λωρίδα της Γάζας έκανε λόγο σήμερα για τουλάχιστον δεκατρείς νεκρούς σε αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη.

Πλήγμα σε κτίριο όπου διέμενε κόσμος σκότωσε 10 ανθρώπους, προτού δεύτερο σε άλλο κτίριο στοιχίσει τη ζωή σε ακόμη τρεις, εξήγησε ο εκπρόσωπος αυτός, ο Μαχμούντ Μπασάλ, στο Γαλλικό Πρακτορείο. Διευκρίνισε ότι και οι δυο βομβαρδισμοί έγιναν στην πόλη της Γάζας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζάρεντ Κούσνερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κούσνερ θα συναντηθεί σήμερα με τον Νετανιάχου μετά από συνομιλίες με Χαμάς

Ο Τζάρεντ Κούσνερ αναμένεται να συναντήσει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Ισραήλ για την εφαρμογή του αμερικανικού σχεδίου για τη Γάζα, το οποίο ο Νετανιάχου έχει ήδη απορρίψει, ενώ η Χαμάς το αποδέχτηκε υπό όρους απόσυρσης.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Tο Ισραήλ ικανοποιήθηκε από τη συμφωνία για την Χαμάς

Ο Τραμπ δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι «πολύ ικανοποιημένο» από τη συμφωνία για τον αφοπλισμό της Χαμάς στη Γάζα, τονίζοντας πως αποτέλεσε σημαντικό βήμα για τη Μέση Ανατολή και επισημαίνοντας τη στενή συνεργασία με το Ισραήλ.
Καπνός στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ ζητά τον πλήρη αφοπλισμό της Χαμάς στη Μεσόγειο

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ αποκάλεσε «τέχνασμα» την ανακοίνωση της Χαμάς για διάλυση κυβέρνησης στη Γάζα, λέγοντας ότι χωρίς αφοπλισμό, κάθε διοίκηση θα υπακούει στη Χαμάς, ενώ τόνισε την ανάγκη για πλήρη αποστρατιωτικοποίηση της περιοχής.
Αυστραλιανή σημαία ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρές αποδοκιμασίες κατά Αλμπανέζι σε τέμενος, για τη στάση του προς το Ισραήλ

Διαδηλωτές αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι σε τέμενος του Σίδνεϊ, διαμαρτυρόμενοι για τη στάση του έναντι του Ισραήλ και τον πόλεμο στη Γάζα, κατά τη διάρκεια της προσευχής για το Έιντ αλ Φιτρ.
Φωτιά μετά από βομβαρδισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χαμάς ζητά από το Ιράν να σταματήσει τους βομβαρδισμούς Αραβικών χωρών

Η Χαμάς κάλεσε το Ιράν να μην πλήττει κράτη του Κόλπου σε αντίποινα για επιθέσεις από ΗΠΑ και Ισραήλ, ενώ τόνισε το δικαίωμα του Ιράν να αμυνθεί, ζητώντας να προστατευτούν οι γείτονες της Τεχεράνης.
σημαία Χαμάς
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χαμάς αναζητά νέο αρχηγό ανάμεσα σε Μεσάαλ και αλ Χάγια

Η Χαμάς, μετά τον πόλεμο στη Γάζα, ολοκλήρωσε τις εσωτερικές εκλογές για νέο ηγέτη. Διεκδικητές είναι ο Χάλεντ Μεσάαλ και ο Χαλίλ Αλ Χάγια, καθώς η οργάνωση διαμορφώνει τη μεταπολεμική της στρατηγική.