ΓΔ: 2659.06 -0.13% Τζίρος: 373.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:05:38
Φώτο: Shutterstock

Στο 15% εκτινάσσεται η ανεργία στις ΗΠΑ - Νέα «έκρηξη» επιδομάτων

Περισσότεροι από 22 εκατ. Αμερικανοί έχουν μείνει άνεργοι από τις αρχές Μαρτίου έως και την προηγούμενη εβδομάδα, με την ανεργία να πλησιάζει στο 15%!

Σε πρωτόγνωρη πορεία οδηγούν τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού την αμερικανική αγορά εργασίας, με τον αριθμό των ανέργων συνεχώς να αυξάνει και να κατακτά νέα δυσάρεστα ιστορικά υψηλά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, 5,245 εκατ. Αμερικανοί κατέθεσαν αίτηση για λήψη επιδόματος ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Απριλίου, γεγονός που «μεταφράζεται» σε εκτόξευση της ανεργίας στο 15%.

Αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των πολιτών που έχασαν την εργασία τους από τις αρχές Μαρτίου να φθάνει στα 22 εκατ., «σβήνοντας» όλα τα κέρδη που είχε επιτύχει η αγορά εργασίας των ΗΠΑ εδώ και αρκετές δεκαετίες. 

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί σε μία έστω και αμυδρή ένδειξη ελπίδας ότι ο αριθμός των εβδομαδιαίων αιτήσεων υποχωρεί στο σύνολό του για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι από τον Νοέμβριο του 2009 έως και τις αρχές του 2019 είχαν δημιουργηθεί στις ΗΠΑ περισσότερες από 22,4 εκατ. θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα αυτό το κέρδος να εξανεμίζεται και μάλιστα σε διάστημα μόλις πέντε εβδομάδων, ενώ όλα δείχνουν ότι και τα στοιχεία για την τρέχουσα εβδομάδα θα είναι το ίδιο αρνητικά.

«Αν και ο απόλυτος αριθμός μειώθηκε σε σύγκριση με την προηγούμενη ανακοίνωση, είναι φανερό ότι όλα τα κέρδη μετά την κρίση έχουν χαθεί» εκτιμά η Σέμα Σαχ, αναλύτρια της Principal Global Investors. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η ήττα Ρεπουμπλικάνων επηρεάζει τη διαδοχή Τραμπ

Η βαριά ήττα Τραμπ στις ενδιάμεσες εκλογές επηρεάζει και τις προεδρικές εκλογές του 2028, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον Τζέι Ντι Βανς, που πλέον συνδέεται πολιτικά με έναν αποδυναμωμένο πρόεδρο στο τέλος της καριέρας του.
πιόνια με σημαίες ΗΠΑ-Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Πώς η ήττα Τραμπ θα επηρεάσει τις σχέσεις με την Κίνα

Η ήττα Τραμπ στις ενδιάμεσες εκλογές αλλάζει τα δεδομένα για τις σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας. Τι προβλέπουν οι αναλυτές για τους δασμούς, την Ταϊβάν και τις επόμενες κινήσεις του Πεκίνου.
Μελάνια Τραμπ χαμογελάει
ΔΙΕΘΝΗ

Μελάνια Τραμπ: Συνάντηση με Ρώσους και Ουκρανούς στο Αμπού Ντάμπι

Η Μελάνια Τραμπ θα υποδεχτεί σήμερα στον Λευκό Οίκο ρώσους και ουκρανούς αντιπροσώπους, λίγο πριν τις διαπραγματεύσεις στο Αμπού Ντάμπι, και θα μιλήσει στα ΜΜΕ για τις ανθρωπιστικές συνέπειες της ρωσικής εισβολής.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Ζελένσκι με απεσταλμένους των ΗΠΑ πριν τις συνομιλίες με Ρωσία

Σε διπλωματικές επαφές με στόχο την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων προχωρά το Κίεβο, με τον Ζελένσκι να συνομιλεί με τους Αμερικανούς απεσταλμένους και να προετοιμάζεται για νέες συναντήσεις.
Έλον Μασκ με μικρόφωνο
ΔΙΕΘΝΗ

Μασκ: Δαπάνες 440 εκατ. δολαρίων χωρίς πολιτικό αποτέλεσμα

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η νίκη των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές έπληξε την επιρροή του Έλον Μασκ, ο οποίος στήριξε οικονομικά τους Ρεπουμπλικανούς χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στο Τέξας ηττήθηκε η βασική του επιλογή.