ΓΔ: 2056.38 1.09% Τζίρος: 221.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κατεστραμμένα κτίρια Γάζας
Σκηνή καταστροφής στη Γάζα με κατεστραμμένα κτίρια μετά από βομβαρδισμούς.

Ο ΟΗΕ καταγγέλλει το Ισραήλ πως δεν αφήνει να φτάσει επαρκή βοήθεια στη Γάζα

Το Ισραήλ επιτρέπει να περάσει λίγη βοήθεια στη Γάζα, που δεν αρκεί για να αποφευχθεί ο λιμός, όπως καταγγέλλει ο ΟΗΕ που στρέφει τα βέλη του στην ισραηλινή κυβέρνηση.

Το Ισραήλ επιτρέπει την είσοδο στη Λωρίδα της Γάζας κάποιας βοήθειας, η οποία όμως δεν επαρκεί για να αποτρέψει τον εκτεταμένο λιμό, κατήγγειλε το γραφείο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

«Τις τελευταίες λίγες εβδομάδες οι ισραηλινές αρχές επέτρεψαν την είσοδο βοήθειας (στη Γάζα) σε ποσότητες που παραμένουν πολύ κάτω από τις απαιτούμενες για να αποτραπεί ο εκτεταμένος λιμός», δήλωσε ο Θάμιν αλ Χίταν εκπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων από τη Γενεύη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κίνδυνος λιμού στη Γάζα είναι «άμεσο αποτέλεσμα της πολιτικής της ισραηλινής κυβέρνησης να εμποδίζει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας».

Από την πλευρά της η υπηρεσία του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας αρμόδια για τη διαχείριση των πολιτικών υποθέσεων στα παλαιστινιακά εδάφη, η Cogat, τονίζει ότι το Ισραήλ καταβάλλει «σημαντικές προσπάθειες» για τη διανομή βοήθειας στη Γάζα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γάζα υπό βομβαρδισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Θα ολοκληρώσουμε τη δουλειά αν η Χαμάς απορρίψει το σχέδιο Τραμπ

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Ντάνι Ντάνον, τόνισε ότι αν η Χαμάς απορρίψει το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα, το Ισραήλ θα προχωρήσει με κάθε τρόπο για να απελευθερώσει όλους τους ομήρους και να τερματίσει την τρομοκρατία.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ θα μεταδώσει με μεγάφωνα στη Γάζα την ομιλία Νετανιάχου στον ΟΗΕ

Η ομιλία του Νετανιάχου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα μεταδοθεί με μεγάφωνα στη Γάζα, μέσω φορτηγών κοντά στα σύνορα, στο πλαίσιο ψυχολογικού πολέμου, σύμφωνα με την ισραηλινή Haaretz.
Πόλεμος στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Διεθνής Αμνηστία: Το Ισραήλ εφαρμόζει «σκόπιμη εκστρατεία λιμού» στη Γάζα

Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί το Ισραήλ για σκόπιμη πρόκληση λιμού στη Γάζα, κάνοντας λόγο για πολιτικές που οδηγούν σε ανθρωπιστική καταστροφή· το Ισραήλ απορρίπτει τις κατηγορίες.