ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνέντευξη
Φώτο: Shutterstock

Ζελένσκι από Ουάσιγκτον: Θέλουμε ταχύ και αξιόπιστο τέλος στον πόλεμο

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, από την Ουάσιγκτον, ζήτησε ταχεία και αξιόπιστη λήξη του πολέμου με τη Ρωσία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για σταθερή και διαρκή ειρήνη.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με μήνυμά του στην πλατφόρμα X, εξέφρασε την επιθυμία του για έναν ταχύ και αξιόπιστο τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία.

 Σύμφωνα με τον ίδιο, πρωταρχικός στόχος είναι η επίτευξη μιας ειρήνης με διάρκεια και σταθερότητα, λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον. Ο Ζελένσκι ενημέρωσε πως ήδη βρίσκεται στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Όπως σημείωσε ο Ουκρανός ηγέτης, «μοιραζόμαστε όλοι την ισχυρή επιθυμία να τελειώσει αυτός ο πόλεμος γρήγορα και κατά τρόπο αξιόπιστο. Και η ειρήνη να έχει διάρκεια», δίνοντας έμφαση στη διεθνή υποστήριξη που απολαμβάνει η Ουκρανία από Ευρωπαίους ηγέτες κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πύραυλος Topol Μ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία φέρεται να χρησιμοποιεί στην Ουκρανία πύραυλο που είχε προκαλέσει την αποχώρηση Τραμπ από συνθήκη

Η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει τον πύραυλο 9M729 κατά της Ουκρανίας, όπως επιβεβαίωσε ο Αντρίι Σίμπιχα. Από τον Αύγουστο, εκτοξεύτηκαν 23 πύραυλοι 9M729, ενώ το 2022 καταγράφηκαν δύο ακόμη επιθέσεις με αυτό το όπλο.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ακυρώθηκε η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν λόγω ακραίων ρωσικών απαιτήσεων για Ουκρανία

ΗΠΑ ακύρωσαν συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στη Βουδαπέστη λόγω σκληρών ρωσικών απαιτήσεων για την Ουκρανία, σύμφωνα με Financial Times. Η απόφαση ακολούθησε έντονη τηλεφωνική συνομιλία υπουργών. Το Reuters δεν επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία και σύμμαχοι σχεδιάζουν εκεχειρία εντός δέκα ημερών

Η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της θα συνεργαστούν το επόμενο δεκαήμερο για σχέδιο κατάπαυσης του πυρός, σύμφωνα με τον Ζελένσκι. Ζητούν από τις ΗΠΑ πυραύλους όπως οι Tomahawk, για να ασκηθεί πίεση στη Ρωσία προς διαπραγματεύσεις.
Πύραυλος Tomahawk σύστημα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δεν έχει αποφασιστεί αν θα σταλούν πύραυλοι Τόμαχοκ στην Ουκρανία

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε δήλωσε πως η παράδοση πυραύλων Τόμαχοκ στην Ουκρανία ακόμη συζητείται και η τελική απόφαση ανήκει στις ΗΠΑ. Κάθε χώρα επιλέγει τι όπλα θα παραδώσει, τόνισε ο ίδιος.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ελπίζω οι κυρώσεις στη Ρωσία να διαρκέσουν λίγο

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι πρόσφατες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά ρωσικών πετρελαϊκών εταιρειών θα είναι σύντομες και θα συνεισφέρουν στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς τες «τεράστιες».