ΓΔ: 2617.02 -0.49% Τζίρος: 235.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Νοσοκομειακή κλίνη Υγεία
Μοντέρνα νοσοκομειακή κλίνη στο Υγεία, έτοιμη για ασθενείς σε σύγχρονο περιβάλλον.

Εξειδικευμένες κλινικές θα αναπτυχθούν στη Ρουμανία με ευρωπαϊκή βοήθεια

Στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι οι ασθενείς θα έχουν ταχύτερη πρόσβαση σε διαγνωστικά και θεραπεία χωρίς περιττές νοσηλείες, ανακοίνωσε σήμερα ο Ρουμάνος υπουργός Υγείας, Αλεξάντρου Ρογκομπέτε

Εξειδικευμένα εξωτερικά ιατρεία θα αναπτυχθούν με 120 εκατομμύρια ευρώ ευρωπαϊκών κονδυλίων μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υγείας, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι ασθενείς θα έχουν ταχύτερη πρόσβαση σε διαγνωστικά και θεραπεία χωρίς περιττές νοσηλείες, ανακοίνωσε σήμερα ο Ρουμάνος υπουργός Υγείας, Αλεξάντρου Ρογκομπέτε, όπως ανέφερε το Agerpres.

«Στη Ρουμανία, πάρα πολλοί ασθενείς έχουν νιώσει το βάρος των μεγάλων ταξιδιών, των περιττών νοσοκομειακών νοσηλειών και των εξαντλητικών αναμονών για μια απλή συμβουλευτική συνεδρία. Αλλάζουμε αυτήν την πραγματικότητα. Αναπτύσσουμε εξειδικευμένα εξωτερικά ιατρεία και κάνουμε σημαντικές επενδύσεις, ώστε οι ασθενείς να μπορούν να λαμβάνουν ταχύτερη διάγνωση και θεραπεία, πιο κοντά στο σπίτι και χωρίς περιττές νοσηλείες», έγραψε ο Υπουργός Υγείας σε ανάρτηση στο Facebook.

Επεσήμανε ότι οι συνεχιζόμενες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις ήδη αποφέρουν απτά οφέλη στους ασθενείς, όπως διευρυμένο ωράριο εργασίας και μεγαλύτερη ευελιξία για τους διευθυντές των νοσοκομείων.

«Όσον αφορά τις επενδύσεις, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, έχουμε ήδη εκσυγχρονίσει 69 εξωτερικά ιατρεία με προϋπολογισμό άνω του 1 δισεκατομμυρίου λέι. Αλλά προχωράμε ένα βήμα παραπέρα: ένα νέο έργο με μη επιστρεπτέα ευρωπαϊκή χρηματοδότηση αξίας 120 εκατομμυρίων ευρώ θα φέρει επεκτάσεις, εκσυγχρονισμούς, νέες κατασκευές και σύγχρονο εξοπλισμό σε όλη τη χώρα», πρόσθεσε ο Αλεξάντρου Ρογκομπέτε.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ήλιος και καύσωνας
ΔΙΕΘΝΗ

Η άνοδος της θερμοκρασίας απειλεί περισσότερο τους ηλικιωμένους

Μελέτη στο Lancet Planetary Health προειδοποιεί πως άτομα άνω των 60 ετών θα εκτεθούν σε μεγαλύτερη ζέστη καθώς ο πλανήτης θερμαίνεται, αυξάνοντας τον κίνδυνο. Τελευταία, κύματα καύσωνα στη Γαλλία προκάλεσαν πάνω από 6.000 θανάτους.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

ΛΔ Κονγκό: Η φονικότερη επιδημία Έμπολα στην ιστορία της χώρας

Η τρέχουσα επιδημία Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είναι η πιο φονική στην ιστορία της χώρας, με πάνω από 2.300 νεκρούς, ξεπερνώντας τα 2.299 θύματα της επιδημίας 2018-2020, σύμφωνα με τις αρχές.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση Α. Γεωργιάδη για τη φωτιά στη Σαλαμίνα

Ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης ενημέρωσε για την πυρκαγιά στη Σαλαμίνα: 10 περιστατικά από 15 ως 89 ετών, κυρίως με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα, πέντε διακομίστηκαν, τρεις πήραν εξιτήριο, δύο παραμένουν υπό παρακολούθηση.
Κουνούπι του Νείλου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εταιρεία Λοιμώξεων: 12 άμεσα μέτρα κατά του ιού του Δυτικού Νείλου

Η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων εκφράζει ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου (110 κρούσματα, 9 θάνατοι) και καλεί σε άμεση και πιο στοχευμένη δράση για να περιοριστεί η περαιτέρω εξάπλωση.
drone μάχη
ΔΙΕΘΝΗ

Ρουμανία: Κατάρριψη drone ρωσικής προέλευσης στον εναέριο χώρο της

Ένα F-18 του ΝΑΤΟ κατέρριψε drone που παραβίασε τον εναέριο χώρο της Ρουμανίας, το τέταρτο τέτοιο περιστατικό φέτος. Το drone φαίνεται να είναι ρωσικό, ενώ το ΝΑΤΟ παραμένει σε επιφυλακή για ανάλογες απειλές.