ΓΔ: 2171.87 0.51% Τζίρος: 381.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Στρατιωτικό drone εδάφους
Στρατιωτικό drone σε αποστολή με παρουσία στρατιώτη στο έδαφος.

Εξουδετέρωσε 25 από τα 57 drones της Ρωσίας η Ουκρανία χθες το βράδυ

Η Ρωσία επιτέθηκε χθες το βράδυ με 57 drones Shahed και διάφορους τύπους drones-δολωμάτων από τις πόλεις Ορέλ, Κουρσκ, Μιλέροβο και Πριμόρσκο-Αχτάρσκ.

Εξουδετέρωσε 25 από τα 57 drones που χρησιμοποίησε η Ρωσία για να της επιτεθεί χθες το βράδυ, ανέφερε το Ukrinform.

Οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν 18 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που χρησιμοποιούνται από τον ρωσικό στρατό για επιθέσεις κατά της Ουκρανίας και επτά μη επανδρωμένα αεροσκάφη-δόλωμα έχασαν την κατεύθυνσή τους ή μπλοκαρίστηκαν με εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου, ανέφερε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία στην εφαρμογή Telegram, την οποία επικαλείται το Ukrinform .

Η Ρωσία επιτέθηκε χθες το βράδυ με 57 drones Shahed και διάφορους τύπους drones-δολωμάτων από τις πόλεις Ορέλ, Κουρσκ, Μιλέροβο και Πριμόρσκο-Αχτάρσκ.

Ζημιές προκλήθηκαν στην ουκρανική πόλη Ζαπορίζια, καθώς και στις περιοχές της πρώτης γραμμής στις περιοχές Ντόνετσκ, Χάρκοβο, Σούμι και Ντνιπροπετρόφσκ.

Μέχρι τις 9:00 π.μ. σήμερα το πρωί τοπική ώρα (επίσης ώρα Βουλγαρίας), η Ουκρανία είχε καταρρίψει 18 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της χώρας.

Η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία τονίζει ότι η ρωσική επίθεση συνεχίστηκε μετά τις 9:00 π.μ. Ένα νέο κύμα drones Shahed προήλθε από τα βορειοανατολικά, εξηγεί το Ukrinform.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία και Ουκρανία προχωρούν σε ανταλλαγή σορών στρατιωτών

Η Ρωσία παρέδωσε 1.000 ουκρανικά λείψανα στην Ουκρανία και έλαβε 35 ρωσικές σορούς, σύμφωνα με τον σύμβουλο του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Μεντίνσκι. Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες μορφές συνεργασίας μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Τέσσερα χρόνια ζωής ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά

Η Μαρία, Ουκρανή μετανάστρια στη Ρωσία εδώ και 20 χρόνια, μιλά για τη μοναξιά και την απόρριψη από τους συγγενείς της λόγω του πολέμου. Μόνο οι γονείς της διατηρούν επαφή μαζί της από την Ουκρανία.
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Θρήνος Ουκρανών για χαμένους δικούς και χαμένα σπίτια μετά 4 χρόνια πολέμου

Η 65χρονη Χαλίνα Ποπριαντούκινα έχει εκτοπιστεί τρεις φορές λόγω του πολέμου στην ανατολική Ουκρανία και αγωνιά για τους γιους της. Είναι μία ανάμεσα στα εκατομμύρια των Ουκρανών που φοβούνται πως δεν θα επιστρέψουν ποτέ στα σπίτια τους.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις άμαχοι νεκροί σε ρωσικά και ουκρανικά πλήγματα στην Ουκρανία

Σε ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Σλοβιάνσκ σκοτώθηκαν γυναίκα και 11χρονη κόρη της, ενώ 16 τραυματίστηκαν. Ένας ιερέας έχασε τη ζωή του σε ουκρανικό πλήγμα, κι ένας άνδρας από drone επίθεση στη ρωσική περιφέρεια του Μπέλγκοροντ.