ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Βλαντίμιρ Πούτιν ομιλία BRICS
Φώτο: Shutterstock

Κρεμλίνο: Δεν ανησυχούμε για τις απειλές του Τραμπ για βαριές κυρώσεις

Ο Ντιμίτρι Πεσκόφ, υπενθύμισε πως ο Τραμπ έχει εκφράσει, με αλλεπάλληλες τοποθετήσεις, την πρόθεσή του να εργαστεί με στόχο μια «ειρηνευτική συμφωνία» ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο.

Δεν δείχνει να ανησυχεί από την στάση του Τραμπ η Ρωσία. To παγκόσμιο κοινό έχει πλέον συνηθίσει τη συχνά «σκληρή» ρητορική του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Κρεμλίνου, Πεσκόφ. Επίσης ο Ντιμίτρι Πεσκόφ, υπενθύμισε πως ο Τραμπ έχει εκφράσει, με αλλεπάλληλες τοποθετήσεις, την πρόθεσή του να εργαστεί με στόχο μια «ειρηνευτική συμφωνία» ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Πεσκόφ στον δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης Πάβελ Ζαρούμπιν, «ο πρόεδρος Πούτιν έχει δηλώσει επανειλημμένα την επιθυμία του για μια ειρηνική επίλυση του ουκρανικού ζητήματος το συντομότερο δυνατό. Η διαδικασία αυτή, ωστόσο, είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη και απαιτεί επίμονες προσπάθειες». Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υπογράμμισε ταυτόχρονα πως «το βασικό για τη Ρωσία παραμένει η εκπλήρωση των επιδιωκόμενων στόχων – οι οποίοι έχουν τεθεί με σαφήνεια».

Αλλαγή προσέγγισης από Τραμπ και αποφασιστική γραμμή από Ουάσιγκτον

Στις 14 Ιουλίου, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μία σαφώς πιο αυστηρή στρατηγική απέναντι στη Ρωσία, εξαγγέλλοντας νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνεται η αποστολή αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot, ενισχύοντας σημαντικά την άμυνα του Κιέβου. Παράλληλα, ο Τραμπ απηύθυνε αυστηρό τελεσίγραφο στη Ρωσία, απαιτώντας συμφωνία για κατάπαυση του πυρός εντός 50 ημερών, με σαφή προειδοποίηση για επιβολή περαιτέρω κυρώσεων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης εκ μέρους της Μόσχας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Αναγκαία η δυναμική επανενεργοποίηση της G7 για πίεση στη Μόσχα

Ο Μακρόν τόνισε τη σημασία της επανακινητοποίησης της G7 για την ενίσχυση της πίεσης και των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, επισημαίνοντας τη σαφή σύγκλιση απόψεων και τα ξεκάθαρα συμπεράσματα για την Ουκρανία στη φετινή Σύνοδο.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ στηρίζει την πρόσκληση Ζελένσκι για απευθείας διάλογο με Ρωσία

Η ΕΕ χαιρέτισε την πρωτοβουλία Ζελένσκι για άμεσες διαπραγματεύσεις και κατάπαυση πυρός με τη Ρωσία. Ο πρόεδρος Μακρόν επεσήμανε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για επανέναρξη συνομιλιών με στόχο τη διαρκή ειρήνη.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Παρίσι: Η Ευρώπη πρέπει να έχει ρόλο στις διαπραγματεύσεις Ουκρανίας-Ρωσίας

Ο εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ τονίζει πως η Ευρώπη πρέπει να συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις Ουκρανίας-Ρωσίας, επισημαίνοντας ότι έχει ζωτικά συμφέροντα και μέσα πίεσης. Προέτρεψε να δοθεί έμφαση στην ουσία των συνομιλιών, όχι στους διαμεσολαβητές.