ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Το Κρεμλίνο της Μόσχας

Μαζική επίθεση εκατοντάδες drones των Ουκρανών κατά της Ρωσίας χθες

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και ο δήμαρχος Μόσχας ανέφεραν πως κατά τη διάρκεια της νύχτας καταρρίφθηκαν 142 drones, εκ των οποίων τα 27 πάνω από την περιοχή της Μόσχας.

Σημαντικό πλήγμα κατά επιθέσεων με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, καθώς τη νύχτα κατερρίφθησαν συνολικά 142 drones, μεταξύ των οποίων και 27 πάνω από την ευρύτερη περιοχή της Μόσχας.

Τα περιστατικά εκδηλώθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας, ενώ αρκετά drones εντοπίστηκαν και αναχαιτίστηκαν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι τουλάχιστον τέσσερα drones στόχευαν απευθείας τη ρωσική πρωτεύουσα, ωστόσο καταρρίφθηκαν νωρίς το πρωί, σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν στο Telegram γύρω στις 10:00 ώρα Μόσχας.

Επιπτώσεις στις αερομεταφορές της Μόσχας

Η μαζική αυτή επιχείρηση ανάσχεσης drone είχε άμεσες επιπτώσεις και στον κλάδο των αερομεταφορών. Η ρωσική αρχή πολιτικής αεροπορίας, Rosaviatsia, ανακοίνωσε πως επηρεάστηκαν τέσσερα μεγάλα αεροδρόμια που εξυπηρετούν τη Μόσχα (Σερεμέτιεβο, Βνούκοβο, Ντομοντέντοβο και Ζουκόφσκι), οδηγώντας σε ανακατεύθυνση συνολικά 134 πτήσεων.

Μέχρι τις 10:00 το πρωί τοπική ώρα, μόλις δύο αεροδρόμια -- το Βνούκοβο στην περιοχή της Μόσχας και το Γκράμπτσεβο στην περιοχή της Καλούγκα -- εξακολουθούσαν να παραμένουν κλειστά για την εναέρια κυκλοφορία, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επιβατών και των πτήσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Πάνω από 1.500 drone επιθέσεις σε ουκρανικά λιμάνια το 2023

Η Ρωσία έχει εξαπολύσει πάνω από 1.500 επιθέσεις με drones σε ουκρανικά λιμάνια από το 2026, δήλωσε ο αναπλ. πρωθυπουργός Ολέξιι Κουλέμπα. Παρά αυτά, ο θαλάσσιος διάδρομος παραμένει ενεργός με 40 εκατ. τόνους φορτίου φέτος.
Γέφυρα Κερτς Ουκρανία Ρωσία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία στοχεύει στην απομόνωση της Κριμαίας με επιθέσεις drone

Ο Ουκρανός Υπ. Άμυνας, Μιχαήλο Φιόντοροφ, τόνισε πως στόχος είναι η απομόνωση της Κριμαίας μέσω επιθέσεων drones σε ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού, κάνοντας λόγο για "παράθυρο ευκαιρίας" και δύσκολες ώρες για τους Ρώσους.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Η Κίνα εκπαίδευσε Ρώσους στρατιώτες πριν σταλούν στην Ουκρανία

Αξιωματούχος της ΕΕ επιβεβαίωσε πως εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες εκπαιδεύτηκαν στην Κίνα, κυρίως στη χρήση drones, πριν κάποιοι σταλούν στην Ουκρανία. Η εκπαίδευση έγινε σε διάφορες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κίνα.