ΓΔ: 2273.43 -0.01% Τζίρος: 171.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:23:01
Στρατιωτικό drone εδάφους
Στρατιωτικό drone σε αποστολή με παρουσία στρατιώτη στο έδαφος.

Ουκρανική αντεπίθεση με επιδρομές drones κατά της Μόσχας και άλλων περιοχών

Ουκρανική αντεπίθεση με εκατοντάδες drones τα οποία στόχευσαν τη Μόσχα και άλλες περιοχές, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός ατόμου, σύμφωνα με ανακοίνωση των ρωσικών αρχών.

Οι ρωσικές δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας ανακοίνωσαν ότι ανέτρεψαν μαζική επίθεση ουκρανικών drones στη διάρκεια της νύχτας, καταστρέφοντας συνολικά 122 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που στόχευαν όχι μόνο τη Μόσχα αλλά και άλλες σημαντικές ρωσικές περιφέρειες. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, αναφέρθηκε ένας ελαφρύς τραυματισμός πολίτη, όπως γνωστοποιήθηκε από τις ρωσικές αρχές.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση που δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, περισσότερα από τα μισά drones εξουδετερώθηκαν πάνω από τις περιοχές Μπέλγκοροντ, Κουρσκ και Μπριάνσκ, οι οποίες βρίσκονται στα σύνορα με την Ουκρανία. Επιπλέον, τρία ακόμη μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταστράφηκαν καθώς προσέγγιζαν την περιφέρεια της Μόσχας.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Βασίλι Ανόχιν, μέσω σχετικής ανάρτησης στο Telegram, ανέφερε πως στην περιφέρεια του Σμολένσκ – που συνορεύει με τη Λευκορωσία – ένας κάτοικος υπέστη ήπιο τραυματισμό, ενώ υπήρξαν μικρές φθορές σε πολιτική εγκατάσταση της περιοχής.

Την προηγούμενη ημέρα, ουκρανικό drone προκάλεσε απώλειες στη Ρωσία, καθώς επίθεση στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ατόμων και τον τραυματισμό τουλάχιστον άλλων 17, σύμφωνα με τις δηλώσεις του περιφερειακού κυβερνήτη Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ.

Όπως επισημαίνει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, «δεν ήταν εφικτή η ανεξάρτητη επιβεβαίωση των αναφερόμενων περιστατικών», ενώ μέχρι τη στιγμή δημοσίευσης του παρόντος άρθρου, «δεν υπήρξε επίσημο σχόλιο από την ουκρανική πλευρά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΥΑ: Ουκρανικά drones χτύπησαν βιομηχανική ζώνη στην Ουντμουρτία

Ουκρανικά drones εκτέλεσαν επίθεση σε εγκατάσταση στην Ουντμουρτία, προκαλώντας ζημιές και τραυματισμούς, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη. Ο στόχος φέρεται να ήταν εργοστάσιο κατασκευής ρωσικών πυραύλων στη Βότκινσκ.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα: Καταρρίψαμε 113 ουκρανικά drones, φωτιά σε διυλιστήριο

Η Ρωσία ανακοίνωσε την καταστροφή 113 ουκρανικών drones τη νύχτα, με ένα να προκαλεί φωτιά σε διυλιστήριο στη βορειοδυτική χώρα. Οι πρόσφατες δύσκολες συνομιλίες στη Γενεύη μεταξύ Μόσχας, Κιέβου και Ουάσινγκτον δεν έφεραν πρόοδο.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones χτύπησαν εννέα ρωσικά διυλιστήρια μέσα στο 2024

Από την αρχή του έτους, ουκρανικά drones έπληξαν εννέα ρωσικά διυλιστήρια, δήλωσε ο διοικητής των drone του Κιέβου. Συνολικά, 240 εγκαταστάσεις στη Ρωσία και τα κατεχόμενα επλήγησαν, σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Μπρόβντι.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία εκτόξευσε πάνω από 400 drones και πυραύλους κατά της Ουκρανίας

Η Ρωσία εξαπέλυσε 396 drones και 29 πυραύλους κατά της Ουκρανίας τη νύχτα, με την Ουκρανία να καταρρίπτει τα περισσότερα. Επίθεση στην Οδησσό προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε ενεργειακές υποδομές, σύμφωνα με την DTEK.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ανακοίνωσε καταστροφή άνω των 150 ουκρανικών drones τη νύχτα

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε 151 ουκρανικά drones κυρίως σε Κριμαία και Μαύρη Θάλασσα, λίγο πριν επαναληφθούν οι συνομιλίες στη Γενεύη. Πυρκαγιά ξέσπασε σε διυλιστήριο στην Κρασναντάρ χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.
Drone πάνω από θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση ουκρανικών drones στο ρωσικό λιμάνι Ταμάν με ζημιές σε υποδομές

Το λιμάνι Ταμάν στη Ρωσία δέχθηκε επίθεση από ουκρανικά drones, με εκτεταμένες ζημιές στις υποδομές και πυρκαγιά, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Βενιαμίν Κοντράτιεφ. Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για θύματα ή το μέγεθος των ζημιών.