ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
Ο Μάρκο Ρούμπιο μιλά σε συνέντευξη τύπου με αμερικανικές σημαίες στο φόντο.

ΗΠΑ προς Ισραήλ: Σταματήστε τα πλήγματα και ξεκινήστε διάλογο με Δαμασκό

Ο ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει τα πλήγματα στη Συρία και να προχωρήσει σε διάλογο με τη Δαμασκό, εκφράζοντας βαθιά ανησυχία της Ουάσινγκτον.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, επανέλαβε σήμερα το αίτημά της προς το Ισραήλ να τερματίσει τα στρατιωτικά πλήγματα στη Συρία και να προχωρήσει σε διάλογο με τη Δαμασκό, σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios, που επικαλείται δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το Axios, δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν το αμερικανικό αίτημα διατυπώθηκε πριν ή μετά τα τελευταία ισραηλινά πλήγματα, τα οποία στόχευσαν το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων της Συρίας αλλά και περιοχές κοντά στο προεδρικό μέγαρο της Δαμασκού.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις εξελίξεις, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, εξέφρασε την ανησυχία της Ουάσινγκτον για τα ισραηλινά πλήγματα. Όπως είπε ο ίδιος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

«Εξετάζουμε το ζήτημα αυτή τη στιγμή. Μόλις μίλησα τηλεφωνικά με τις αρμόδιες πλευρές. Μας ανησυχεί πολύ και ελπίζουμε να έχουμε κάποια ενημέρωση αργότερα σήμερα. Αλλά μας ανησυχεί πολύ», τόνισε ο Ρούμπιο, υπενθυμίζοντας την πρόθεση των ΗΠΑ να εργαστούν για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην περιοχή.

Παρά τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός που είχε επιτευχθεί νωρίτερα, οι συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας και μαχητών Δρούζων ξέσπασαν και πάλι, επιτείνοντας το κλίμα ανασφάλειας στη χώρα και την ανησυχία της διεθνούς κοινότητας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ακυρώνει προγραμματισμένους βομβαρδισμούς στο Ιράν

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και Ισραήλ ανέστειλαν νέους βομβαρδισμούς κατά του Ιράν, μετά από σχετικό αίτημα της Τεχεράνης και γειτονικών χωρών, με όρο ταχεία συμφωνία. Προειδοποίησε για χτύπημα άνευ προηγουμένου αν χρειαστεί.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: ΗΠΑ και Ισραήλ ακύρωσαν επίθεση μετά από αίτημα του Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως ΗΠΑ και Ισραήλ αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε νέους βομβαρδισμούς κατά του Ιράν, ύστερα από σχετικό αίτημα της Τεχεράνης και άλλων χωρών, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάλογα με τις εξελίξεις.