ΓΔ: 2305.74 0.26% Τζίρος: 327.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας απευθύνεται σε εκδήλωση στη βιβλιοθήκη της Βουλής.

Ο Τασούλας συνάντησε Hasani για γειτονία, μειονότητα και Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος Τασούλας υποδέχεται τον Αλβανό ΥΠΕΞ για θέματα συνεργασίας, μειονότητας και ευρωπαϊκής πορείας.

Στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 3 Ιουνίου 2025, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας υποδέχθηκε τον Υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών της Αλβανίας, Igli Hasani, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος υπογράμμισε τη σημασία της στενής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, στη βάση του διεθνούς δικαίου και των αρχών καλής γειτονίας, προς όφελος της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Έθεσε ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία —ιδίως των περιουσιακών, μορφωτικών και πολιτιστικών— επισημαίνοντας την ανάγκη πλήρους σεβασμού τους.

Παράλληλα, εξέφρασε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, τονίζοντας ότι η πρόοδος των μεταρρυθμίσεων αποτελεί βασικό κριτήριο για την πορεία ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την πλευρά του, ο κ. Hasani αναφέρθηκε στους μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο λαών. 

Επισήμανε τον σημαντικό ρόλο της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία και της αλβανικής κοινότητας στην Ελλάδα ως γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας.

Ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη συνεχή υποστήριξή της στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας και εξέφρασε την πολιτική βούληση της χώρας του να προχωρήσει από κοινού με την Ελλάδα στην επίλυση εκκρεμών ζητημάτων και στην εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Η κυβέρνηση παραβιάζει το κράτος δικαίου και εκθέτει τη χώρα

Ο Σ. Φάμελλος, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επεσήμανε τα σοβαρά προβλήματα στο Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, όπως οι υποκλοπές, η διαφθορά και η έλλειψη διαφάνειας, ζητώντας πολιτική αλλαγή που θα ενισχύσει τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 30χρονου αλλοδαπού για ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη χωρίς έγγραφα

Συνελήφθη 30χρονος Αλβανός στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, με 1,5 κιλό κάνναβης στην κατοχή του. Δεν είχε νόμιμα έγγραφα και εκκρεμούσε απόφαση απαγόρευσης εισόδου στη Σένγκεν για παραβάσεις που σχετίζονται με ναρκωτικά.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα ρεύματος για κάθε νοικοκυριό

Ο Αλέξης Τσίπρας επαναφέρει το ζήτημα της ενεργειακής φτώχειας, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τη ΔΕΗ και προτείνει καθιέρωση ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας ρεύματος σε όλα τα νοικοκυριά για μείωση λογαριασμών έως 40%.
Σημαίες Ελλάδας Γαλλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαλλία: Η στήριξη του Μακρόν στην Ελλάδα δεν στρέφεται κατά Τουρκίας

Ο εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ διευκρίνισε ότι η δήλωση Μακρόν για στήριξη της Ελλάδας δεν στοχεύει κάποια συγκεκριμένη χώρα. Υπενθύμισε πως η Γαλλία είχε δείξει αλληλεγγύη στην Τουρκία μετά το χτύπημα από το Ιράν.
Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: «Θα είμαστε η γενιά που θα απελευθερώσει το δυναμικό της ΕΕ;»

Ο Κ. Πιερρακάκης, μιλώντας στο ECOFIN, τόνισε την ανάγκη πολιτικού θάρρους για τον οικονομικό μετασχηματισμό της ΕΕ και υποστήριξε την πρόταση για ενίσχυση της ESMA, καλώντας σε ουσιαστική δράση πέρα από διαρκείς συζητήσεις.