ΓΔ: 2283.73 1.09% Τζίρος: 308.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:42
Νίκος Δένδιας βουλή
Φώτο: SOOC

Επίσκεψη Δένδια στις ΗΠΑ με επίκεντρο την άμυνα και την τεχνολογική έρευνα

Ο, υπ. Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας στη Βοστώνη για συνεργασία με ΜΙΤ και Lincoln Lab – Στο επίκεντρο η άμυνα και οι τεχνολογίες διττής χρήσης.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μεταβαίνει αύριο, Τρίτη 27 Μαΐου, στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με στελέχη της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας. 

Στόχος της επίσκεψης είναι η ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας–ΗΠΑ στους τομείς της άμυνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν οι τεχνολογίες διττής χρήσης, δηλαδή καινοτομίες που μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο στον στρατιωτικό όσο και στον πολιτικό τομέα, με έμφαση στην έρευνα και την ανάπτυξη προηγμένων εφαρμογών ασφαλείας.

Ο κ. Δένδιας θα επισκεφθεί το περίφημο Lincoln Laboratory του ΜΙΤ, το οποίο λειτουργεί εντός της αεροπορικής βάσης Hanscom και θεωρείται ένα από τα κορυφαία αμυντικά ερευνητικά κέντρα παγκοσμίως. 

Εκεί θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις σε τομείς όπως η κυβερνοασφάλεια, η τεχνητή νοημοσύνη και τα συστήματα παρακολούθησης.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο ευρύτερο στρατηγικό πλαίσιο ενίσχυσης των τεχνολογικών δεσμών Ελλάδας–ΗΠΑ στον τομέα της εθνικής άμυνας και ασφάλειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας στο ΝΑΤΟ: «Ατζέντα 2030» και «Ασπίδα του Αχιλλέα» στο επίκεντρο

Ο Νίκος Δένδιας έλαβε μέρος στη σύνοδο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, παρουσιάζοντας τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων με την «Ατζέντα 2030», το ΕΛΚΑΚ και την «Ασπίδα του Αχιλλέα».
Νίκος Δένδιας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας - Ινδίας σε αμυντική καινοτομία

Ο Νίκος Δένδιας, υπουργός Εθνικής Άμυνας, συζήτησε στην Ινδία τις δυνατότητες ελληνοϊνδικής συνεργασίας σε αμυντική καινοτομία και τεχνολογία, χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση στο Νέο Δελχί «εποικοδομητική».
Νίκος Δένδιας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Σε Matternet και Stanford για αμυντική τεχνολογία και καινοτομία

Ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Matternet και το Stanford, συζητώντας με Έλληνες επιστήμονες για αμυντική καινοτομία, τεχνητή νοημοσύνη και τις προκλήσεις ασφάλειας σε Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο.
Νίκος Δένδιας σε παρέλαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Η φετινή παρέλαση δείχνει τη μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο φετινός εορτασμός στη Θεσσαλονίκη ανέδειξε την πρόοδο του εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας τίμησε με ανάρτησή του την εθνική αντίσταση της 28ης Οκτωβρίου
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο η αμυντική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ στη συνάντηση Δένδια με Κογκρέσο

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου, με επικεφαλής τον Jerry Moran, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Αθήνα. Παρούσα ήταν και η πρέσβης των ΗΠΑ, Kimberly Guilfoyle.