ΓΔ: 2002.74 -0.54% Τζίρος: 48.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:37:36
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Φώτο: Shutterstock

Ερντογάν: Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές – Σχεδιάζεται συνάντηση με Τραμπ

Ο Τούρκος πρόεδρος απέκλεισε πρόωρες εκλογές και χαρακτήρισε "θετική και ισχυρή" τη σχέση του με τον Ντόναλντ Τραμπ, προαναγγέλλοντας πιθανή συνάντηση στις ΗΠΑ.

Στις σχέσεις της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι έχει καλές σχέσεις μαζί του και εκτίμησε ότι θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ και θα τον συναντήσει:

Μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην πτήση κατά την επιστροφή του από τη Βουδαπέστη, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: "Έχουμε δημιουργήσει καλές σχέσεις όχι μόνο με τον κ. Τραμπ αλλά και με πολλούς ηγέτες. Ίσως να κάνω ένα ταξίδι στις ΗΠΑ.

 Νομίζω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να έχουμε μια προσωπική συνάντηση με τον κ. Τραμπ εκεί. 

Οι τουρκοαμερικανικές σχέσεις δεν είναι τόσο ασήμαντες όσο νομίζουν κάποιοι. 

Η άποψη του κ. Τραμπ για την Τουρκία είναι πολύ θετική. Η δική μας άποψη γι' αυτούς είναι η ίδια. Έχουμε μια ισχυρή σχέση που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και την ειλικρίνεια".

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων ή ενδιάμεσων εκλογών, όπως φημολογείται σε πολιτικούς κύκλους και όπως ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

"Δεν θέλουμε, δεν μπορούμε και δεν χρειάζεται να φέρουμε την Τουρκία σε τέτοια δύσκολη θέση. 

Η Τουρκία αυτή τη στιγμή βιώνει τις πιο σταθερές και ισχυρές στιγμές της ιστορίας της. 

Βρισκόμαστε στις παραμονές του τέλους της τρομοκρατίας. Διεξάγουμε με επιτυχία έναν ολοκληρωτικό αγώνα κατά του πληθωρισμού. 

Στην εξωτερική πολιτική, το άστρο μας λάμπει σταδιακά. Ως Λαϊκή Συμμαχία, δεν θα επιτρέψουμε αυτά να καταστραφούν προς τέρψιν κάποιου" δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Δώρα χρυσού και ημιφορτηγά για την επίσκεψη Τραμπ

Η Ιαπωνία καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να ενισχύσει τις σχέσεις με τον Τραμπ, ο οποίος φτάνει στο Τόκιο για τριήμερη επίσκεψη, με 18.000 αστυνομικούς να διασφαλίζουν την ασφάλειά του και μια επίδειξη αμερικανικών pick-up trucks προς τιμήν του.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Η αντιπολίτευση ζητά εξηγήσεις για διαπραγματεύσεις Μελόνι με ΗΠΑ

Στην Ιταλία ξέσπασε πολιτικό ζήτημα μετά από retweet του Τραμπ, που υποστηρίζει πως η Μελόνι παρακάμπτει την ΕΕ για εμπορική συμφωνία με ΗΠΑ. Η αντιπολίτευση ζητά διευκρινίσεις, ενώ η κυβέρνηση τονίζει ότι οι δασμοί είναι ευρωπαϊκή αρμοδιότητα.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Συγχαρητήρια Ερντογάν σε Ερχιουμάν για την εκλογή του στα κατεχόμενα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν συνεχάρη τον Τουφάν Ερχιουμάν για την εκλογή του και τόνισε μέσω ανάρτησής του ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της ΤΔΒΚ και των Τουρκοκυπρίων.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ εγκρίνει δράση CIA κατά Βενεζουέλας, ο Μαδούρο απορρίπτει πραξικόπημα

Ο Τραμπ δήλωσε ότι ενέκρινε μυστικές επιχειρήσεις της CIA και εξετάζει στρατιωτικά πλήγματα στη Βενεζουέλα. Η Βενεζουέλα αντέδρασε οξύτατα, μιλώντας για παραβίαση διεθνούς δικαίου και προσφεύγει στον ΟΗΕ κατά των ΗΠΑ.
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο Ερντογάν μπορεί να συμβάλει στον τερματισμό του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας

Ο Τραμπ, επιστρέφοντας στην Ουάσιγκτον, δήλωσε πως ο Ερντογάν μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο στο να σταματήσει ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας, επαναλαμβάνοντας τη θέση του σε δημοσιογράφους στο προεδρικό αεροσκάφος.
Σημαία Αιγύπτου αεροδρόμιο
ΔΙΕΘΝΗ

Άρχισε η σύνοδος στην Αίγυπτο για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

Ο Τραμπ και μεσολαβητές από Αίγυπτο, Κατάρ και Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία κατάπαυσης πυρός στη Γάζα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε τη μέρα «υπέροχη για τη Μέση Ανατολή» και συναντήθηκε με τον Μαχμούντ Αμπάς στη σύνοδο.