ΓΔ: 2612.74 0.04% Τζίρος: 65.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:53:34
Φωτο: Shuuterstock

Ιστορική συμφωνία στις ΗΠΑ: Σχέδιο 2 τρισ. δολ. για την οικονομία

Η Γερουσία κατέληξε σε συμφωνία για το σχέδιο στήριξης που θα πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, πριν το κείμενο σταλεί στον Λευκό Οίκο για να το υπογράψει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο επικεφαλής της Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία, ο Μιτς Μακόνελ, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με τους Δημοκρατικούς για το «ιστορικό» σχέδιο, που προβλέπει δαπάνες 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, με σκοπό να ανακάμψει η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, η οποία πλήττεται σκληρά από την πανδημία του κορονοϊού.

«Έπειτα από πολλές ημέρες έντονων συνομιλιών, η Γερουσία κατέληξε σε συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων [σ.σ. του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού] για το ιστορικό σχέδιο στήριξης [της αμερικανικής οικονομίας] ενώπιον αυτής της πανδημίας. Θα εγκρίνουμε το κείμενο αργότερα σήμερα», τόνισε ο Μακόνελ απευθυνόμενος στο ημικύκλιο.

Η συμφωνία θα πρέπει κατόπιν να εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, πριν το κείμενο σταλεί στον Λευκό Οίκο για να το υπογράψει ο Αμερικανός πρόεδρος, ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ.

Στο Τόκιο, ο χρηματιστηριακός δείκτης Nikkei απογειώθηκε (+8,04%) λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Μακόνελ για την επίτευξη συμφωνίας στη Γερουσία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φλόγες δάσους πυρκαγιά
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: 64.000 εγκαταλείπουν σπίτια λόγω πυρκαγιών στο Σποκάν

Σφοδρές πυρκαγιές μαίνονται για τρίτη μέρα στα προάστια του Σποκάν στην Ουάσινγκτον, έχουν καταστρέψει 700 κτίρια και εκκενώθηκαν δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι, ενώ οι φλόγες έχουν κάψει πάνω από 32.000 στρέμματα.
Γκουστάβο Πέτρο Κολομβία
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Ο Πέτρο φοβάται εμφύλιο μόλις αναλάβει ο διάδοχός του

Ο Γουστάβο Πέτρο, απερχόμενος πρόεδρος της Κολομβίας, εξέφρασε φόβους για εμφύλιο μετά τη νίκη του δεξιού Αμπελάρδο δε λα Εσπριέγια, καταγγέλλοντας εκλογική απάτη και θεσμική κρίση, χωρίς να παρουσιάζει αποδείξεις.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ζητά από τις πετρελαϊκές των ΗΠΑ να ρίξουν τις τιμές λόγω κερδών

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε έντονα τις αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες για τα υπερβολικά κέρδη τους, ειδικά εν μέσω της κρίσης στη Μέση Ανατολή, ζητώντας να μειώσουν τις τιμές καθώς, όπως είπε, επωφελούνται από τις ελλείψεις.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Αναφορές στα εμπλεκόμενα μέρη Κύπρου όταν διευκολύνει τη διαδικασία

Ο Φαρχάν Χακ, εκπρόσωπος του ΟΗΕ, παρέπεμψε στα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ του 1970, απαντώντας σε ερώτηση για τις διαφορές στις δηλώσεις Γκουτέρες σχετικά με τη Συρία και την Κύπρο που επισήμανε Ισραηλινός δημοσιογράφος.
Λευκός Οίκος Ουάσινγκτον
ΔΙΕΘΝΗ

Σύσκεψη κολοσσών ΤΝ στον Λευκό Οίκο για το ρυθμιστικό πλαίσιο

Στον Λευκό Οίκο καλούνται αύριο εταιρείες Τεχνητής Νοημοσύνης για συζήτηση σχετικά με το πλαίσιο αυτορρύθμισης, χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες για συμμετοχές. Προσκεκλημένες δηλώνουν οι Meta και Anthropic για θέμα ασφάλειας δοκιμών.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: ΗΠΑ σε Ιράν – Διαλέξτε συμφωνία ή παράδοση

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την ιρανική ηγεσία "διπρόσωπη" και προειδοποίησε ότι ο ναυτικός αποκλεισμός δεν θα λήξει χωρίς "συμφωνία ή παράδοση", τονίζοντας ότι συνομιλίες δεν γίνονται όπως υποστηρίζει το Ιράν.