ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φαναράκια Κινεζικής Πρωτοχρονιάς
Παραδοσιακός εορτασμός της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς με κόκκινα φαναράκια και διακοσμήσεις σε ναό.

Κίνα: Δύο νεκροί και 14 αγνοούμενοι από σύγκρουση σκαφών σε ποταμό

Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 10 το πρωί (τοπική ώρα) στον ποταμό Γιουανσούι, κοντά στην πόλη Τσινγκλάνγκ.

Δύο άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και η τύχη 14 άλλων αγνοείται μετά τη σύγκρουση δύο σκαφών σε ποταμό της επαρχίας Χουνάν στο κεντρικό τμήμα της Κίνας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 10 το πρωί (τοπική ώρα) στον ποταμό Γιουανσούι, κοντά στην πόλη Τσινγκλάνγκ. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τις τοπικές αρχές, δεκαεννέα άνθρωποι έπεσαν στα νερά του ποταμού όταν το πλοίο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με σκάφος περισυλλογής πετρελαιοειδών καταλοίπων.

Δύο επιβαίνοντες στο πλοίο ανασύρθηκαν νεκροί από το ποτάμι. Τρεις άλλοι διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, χωρίς η κατάσταση της υγείας τους να εμπνέει ανησυχία.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται, ενώ έχει διαταχθεί έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 38 νεκροί από κατάρρευση γέφυρας στη Κίνα λόγω νεροποντής

Ένα τμήμα της γέφυρας που κατέρρευσε, στο οποίο υπήρχαν τρεις λωρίδες κυκλοφορίας, βυθίστηκε στα νερά του ποταμού, ενώ ο δρόμος έδειχνε να αντέχει στην άλλη κατεύθυνση της κυκλοφορίας.
Πολύχρωμα σπίτια στη Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Καμία παρουσία κινεζικών ή ρωσικών πλοίων κοντά στη Γροιλανδία

Ο επικεφαλής της Δανικής Κοινής Αρκτικής Διοίκησης διέψευσε ότι υπάρχουν ρωσικά ή κινεζικά πλοία κοντά στη Γροιλανδία, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς Τραμπ που θεωρεί το νησί κρίσιμο για τις ΗΠΑ.
Χωριό Γροιλανδίας πάγοι
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Στη Γροιλανδία στρατεύματα λόγω ρωσικής και κινεζικής απειλής

Ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ, με επικεφαλής τη Δανία, στέλνουν αναγνωριστική ομάδα στη Γροιλανδία για την αντιμετώπιση ρωσικών και κινεζικών απειλών στην Αρκτική, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Άμυνας.
Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Καναδάς: Πιο προβλέψιμες οι σχέσεις με Κίνα παρά με ΗΠΑ, λέει ο Κάρνεϊ

Ο Μαρκ Κάρνεϊ τόνισε ότι οι σχέσεις Καναδά-Κίνας είναι πλέον πιο προβλέψιμες χάρη στον ειλικρινή διάλογο με Κινέζους αξιωματούχους, συζητώντας τόσο τα σημεία συνεργασίας όσο και τις διαφωνίες.
Πιόνια Κίνας και Ταϊβάν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα αντιδρά έντονα στη νέα εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Ταϊβάν

Η Κίνα εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της στη νέα εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Ταϊβάν, που περιλαμβάνει ενίσχυση της παραγωγής ημιαγωγών στις ΗΠΑ και μείωση δασμών. Ζήτησε από τις ΗΠΑ να σεβαστούν την αρχή της μίας Κίνας.