ΓΔ: 2616.31 0.17% Τζίρος: 89.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:01:34
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία

Επίθεση Τραμπ κατά Κίνας για την επιδημία του κορονοϊού

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε την Κίνα πως ο πλανήτης πληρώνει το τίμημα της αρχικής καθυστέρησης της χώρας να δώσει πληροφορίες σχετικά με το νέο κορονοϊό.

Ενώ τα κρούσματα του κορονοϊού παγκοσμίως αυξάνονται και πολιτείες των ΗΠΑ βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σήμερα ότι ο κόσμος πληρώνει «το υψηλό τίμημα» της αρχικής καθυστέρησης της Κίνας να δώσει πληροφορίες για τον νέο κορονοϊό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος που πριν δυο εβδομάδες διαβεβαίωνε πως δεν θα πληγεί η αμερικανική οικονομία από τον κορονοϊό και άλλαξε άρδην στάση τις τελευταίες ημέρες επιτέθηκε κατά της Κίνας σημειώνοντας πως «θα είχε πάει καλύτερα όλο αυτό αν τα ξέραμε αυτά λίγους μήνες νωρίτερα, θα μπορούσε να έχει περιοριστεί στην περιοχή της Κίνας απ’ όπου ξεκίνησε», επιμένοντας να χρησιμοποιεί τη φράση «κινέζικος ιός». «Ο κόσμος πληρώνει υψηλό τίμημα για αυτό που έκαναν οι Κινέζοι», συνέχισε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο.

Ο νέος κορονοϊός που προκάλεσε την πανδημία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην επαρχία Ουχάν της Κίνας τον περασμένο Δεκέμβριο. Το Πεκίνο επικρίθηκε αρχικά για έλλειψη διαφάνειας και μια σχετική καθυστέρηση στην αντίδρασή του. Όμως στη συνέχεια οι κινεζικές αρχές έλαβαν δρακόντεια μέτρα καραντίνας και η επιδημία επιβράδυνε, αν και εξαπλώθηκε σε άλλες χώρες.

Για πρώτη φορά σήμερα, οι κινεζικές αρχές δεν ανέφεραν κανένα εγχώριο κρούσμα. «Θα πρέπει να πιστέψουμε όσα λένε τώρα; Ελπίζω να είναι αλήθεια. Ποιος ξέρει, ελπίζω να είναι αλήθεια» ήταν η αντίδραση του Αμερικανού προέδρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πιστεύω Ρωσία και Κίνα όταν δηλώνουν ότι δεν εξοπλίζουν το Ιράν

Ο Τραμπ προειδοποίησε Ρωσία και Κίνα να μην πουλήσουν όπλα στο Ιράν, δηλώνοντας πως πιστεύει ότι ο Πούτιν και ο Σι δεν εμπλέκονται σε τέτοιες συναλλαγές, τονίζοντας όμως ότι θα είναι «πολύ κακό γι’ αυτούς» αν το κάνουν.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ανακοινώνει δασμό 100% στα γενόσημα φάρμακα από Αύγουστο 2028

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι από τον Αύγουστο του 2028 θα επιβληθεί δασμός 100% στα εισαγόμενα γενόσημα φάρμακα, ώστε να ενισχυθεί η εγχώρια παραγωγή στις ΗΠΑ, με σταδιακή αύξηση των δασμών από το 2026 και μετά.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Κατασκευάσματα οι κατηγορίες Τραμπ για ανάμιξη στις εκλογές του 2020

Η Κίνα χαρακτήρισε «κατασκευάσματα» τις κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ περί κινεζικής ανάμιξης στις εκλογές των ΗΠΑ του 2020 και κάλεσε την Ουάσιγκτον να σταματήσει τις συκοφαντίες.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ κατηγορεί την Κίνα για μαζική πειρατεία εκλογικών δεδομένων στις ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγόρησε ξανά την Κίνα για μαζική πειρατεία εκλογικών δεδομένων και ζήτησε αποχαρακτηρισμό εγγράφων, χωρίς όμως να παρουσιάσει αποδείξεις για νοθεία, όπως επισημαίνουν ανεξάρτητοι ειδικοί και η αμερικανική δικαιοσύνη.