ΓΔ: 2236.24 -0.47% Τζίρος: 240.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Tramp
Shutterstock

Ο Τραμπ διέταξε αναστολή εξώσεων και κατασχέσεων

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι αισθάνεται ως «πρόεδρος εν καιρώ πολέμου» και χαρακτήρισε «χειρότερο από τα πιο ζοφερά σενάρια» την πρόβλεψη για αύξηση της ανεργίας στο 20%.

Ως «πρόεδρος εν καιρώ πολέμου» αισθάνεται ο Ντόναλντ Τραμπ, μπροστά στην πανδημία του νέου κορονοϊού. «Με θεωρώ, με κάποιον τρόπο, ως έναν πρόεδρο σε καιρό πολέμου. Πρόκειται για έναν πόλεμο που διεξάγουμε, πρόκειται για μια πολύ πολύ δύσκολη κατάσταση» δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο.

Ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος επισήμανε ότι η χώρα βρίσκεται «σε πόλεμο με τον κινεζικό ιό», επαναλαμβάνοντας τη φράση με την οποία περιγράφει τον νέο κορονοϊό, ο οποίος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα τον Δεκέμβριο, παρά τις διαμαρτυρίες του Πεκίνου.

Στο οικονομικό επίπεδο, ο Ντόναλντ Τραμπ εκτιμά πως η υπόθεση ότι το ποσοστό της ανεργίας θα αυξηθεί σε 20% στις ΗΠΑ εξαιτίας των ζημιών που θα προκαλέσει η πανδημία του Covid-19 είναι απλά «το χειρότερο από τα πιο ζοφερά σενάρια».

Το ποσοστό 20% αναφέρθηκε χθες από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν ενώπιον βουλευτών του Κογκρέσου προκειμένου να τους πείσει να στηρίξουν το σχέδιο εκταμίευσης περίπου 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από την κυβέρνηση Τραμπ.

Ένα ποσοστό 20% θα ήταν το διπλάσιο σε σύγκριση με αυτό που γνώρισαν οι ΗΠΑ το 2009, ως συνέπεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης και σχεδόν εξαπλάσιο από το σημερινό ποσοστό ανεργίας που είναι 3,5%.

Επιπλέον, ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε σήμερα την «αναστολή» των εξώσεων και των κατασχέσεων ακινήτων έως τα τέλη Απριλίου για να αμβλυνθεί ο οικονομικός αντίκτυπος του νέου κορονοϊού.

«Ο υπουργός Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης θα παράσχει άμεση ανακούφιση στους ενοίκους και ιδιοκτήτες αναστέλλοντας όλες τις εξώσεις και τις κατασχέσεις ακινήτων έως τα τέλη Απριλίου», επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Δεν δόθηκε καμία περαιτέρω λεπτομέρεια σχετικά με αυτό το μέτρο που είναι κρίσιμης σημασίας για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που θα χάσουν ή έχασαν τη δουλειά τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Αναφορικά με τα σύνορα ΗΠΑ - Καναδά, ο Τραμπ είπε πως ελπίζει ότι θα μπορέσει να τα ξανανοίξει σε 30 ημέρες.

Νωρίτερα σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ανακοινώσει το κλείσιμο των βόρειων συνόρων των ΗΠΑ (με τον Καναδά) «για τις μη αναγκαίες μετακινήσεις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική ταινία νύχτας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δύο έφηβοι σκοτώνουν τρεις σε τζαμί στο Σαν Ντιέγκο και αυτοκτονούν

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά δύο εφήβων σε τέμενος του Σαν Ντιέγκο. Οι δράστες, ηλικίας 17 και 19 ετών, βρέθηκαν αργότερα νεκροί πλησίον του σημείου, με την αστυνομία να εκτιμά πως αυτοκτόνησαν.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση σε τζαμί στην Καλιφόρνια: Ο Τραμπ τη χαρακτηρίζει φρικτή

Ο Τραμπ χαρακτήρισε «φρικτή» την επίθεση σε τέμενος στο Σαν Ντιέγκο, όπου δύο ένοπλοι σκότωσαν τρία άτομα πριν βρεθούν κι οι ίδιοι νεκροί. Τα κίνητρα των δραστών παραμένουν άγνωστα, σύμφωνα με τις αρχές.
Αστυνομική ταινία νύχτας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Τρεις νεκροί σε επίθεση σε τζαμί στο Σαν Ντιέγκο, νεκροί και οι δράστες

Τρεις νεκροί σε τζαμί στο Σαν Ντιέγκο έπειτα από ένοπλη επίθεση δύο εφήβων, που βρέθηκαν αργότερα νεκροί κοντά στον χώρο. Οι αρχές εκτιμούν πως οι δράστες αυτοκτόνησαν. Ενημερώθηκε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας.
Αστυνομική ταινία νύχτας
ΔΙΕΘΝΗ

Πυροβολισμοί σε ισλαμικό κέντρο στο Σαν Ντιέγκο: Πέντε νεκροί

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς ενόπλων στο Ισλαμικό Κέντρο του Σαν Ντιέγκο. Νεκροί είναι και οι δύο δράστες, δύο έφηβοι που σύμφωνα με την αστυνομία φαίνεται να αυτοκτόνησαν.
Κτίριο Κογκρέσου ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε Κουβανούς αξιωματούχους και στην υπηρεσία πληροφοριών

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στη βασική υπηρεσία πληροφοριών της Κούβας, σε περίπου δέκα ανώτατους αξιωματούχους και σε μέλη του στρατού, καθώς και στον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης και τρεις υπουργούς, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός για ένοπλο σε τζαμί στο Σαν Ντιέγκο, ΗΠΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας στο Σαν Ντιέγκο μετά από πληροφορίες για ένοπλο στο Ισλαμικό Κέντρο. Οι κάτοικοι καλούνται να μείνουν μακριά, ενώ βίντεο δείχνουν αστυνομικούς να απομακρύνουν κόσμο από το τζαμί.