ΓΔ: 2011.41 -1.32% Τζίρος: 234.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05
Φώτο: Shutterstock

Επένδυση ενός δισ. από τη Sanofi για την κατασκευή νέου εργοστασίου σε Πεκίνο

Η Sanofi υπέγραψε ένα μνημόνιο συνεργασίας με το αρμόδιο γραφείο του Δήμου του Πεκίνου για την Οικονομία και την Τεχνολογία της Πληροφορικής και την επιτροπή διοίκησης της BDA.

Ο γαλλικός φαρμακευτικός κολοσσός Sanofi θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ για την κατασκευή και οργάνωση μιας νέας βάσης παραγωγής ινσουλίνης στο Πεκίνο, σύμφωνα με την Ζώνη Οικονομικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης του Πεκίνου (BDA).

Η Sanofi υπέγραψε ένα μνημόνιο συνεργασίας με το αρμόδιο γραφείο του Δήμου του Πεκίνου για την Οικονομία και την Τεχνολογία της Πληροφορικής και την επιτροπή διοίκησης της BDA, για την οικοδόμηση μιας εγκατάστασης στη νότια συνοικία Γιαζουάνγκ της κινεζικής πρωτεύουσας.

Πρόκειται για την τέταρτη βάση παραγωγής και εφοδιασμού της Sanofi που θα λειτουργήσει στην Κίνα και δρομολογεί τη μεγαλύτερη επένδυση της γαλλικής εταιρίας στην Κίνα, μέχρι σήμερα.

Ο Πολ Χάντσον εκτελεστικός διευθυντής της Sanofi σημείωσε ότι η νέα βάση παραγωγής θα χρησιμοποιεί εξελιγμένες και αυτοματοποιημένες τεχνολογίες παραγωγής, ενοποιημένα συστήματα διοίκησης τεχνολογικής αιχμής, ενώ θα λειτουργεί σύμφωνα με τους σύγχρονους κανόνες της βιώσιμης ανάπτυξης προστατεύοντας το περιβάλλον.

Παράλληλα, η νέα εργοστασιακή βάση παραγωγής της γαλλικής εταιρίας στην Κίνα θα ενισχύσει την ανθεκτικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας της και θα εξυπηρετήσει αποτελεσματικά τις αυξανόμενες ανάγκες των ασθενών που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ αισιοδοξεί για συνολική συμφωνία με τον Κινέζο πρόεδρο Σι

Ο πρόεδρος Τραμπ εμφανίστηκε αισιόδοξος για μια συνολική συμφωνία με τον κινέζο πρόεδρο Σι κατά τη συνάντησή τους στη Νότια Κορέα, δηλώνοντας πως υπάρχουν καλές πιθανότητες να επιτευχθεί συμφωνία στο πλαίσιο της συνόδου APEC.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Σχεδιάζουμε απεξάρτηση από τα κινεζικά στοιχεία σπανίων γαιών

«Στόχος είναι να διασφαλιστεί η πρόσβαση σε εναλλακτικές πηγές κρίσιμων πρώτων υλών βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα για τις ευρωπαϊκές μας βιομηχανίες», δήλωσε.
ΗΠΑ και Κίνα χρήματα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Κίνα: Παραγωγικές οι συνομιλίες για το εμπόριο, συνεχίζονται αύριο

Εποικοδομητικές κρίθηκαν οι σημερινές εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας στη Μαλαισία, σύμφωνα με το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ. Οι διαπραγματεύσεις για τους δασμούς θα συνεχιστούν αύριο το πρωί.