ΓΔ: 2013.59 -0.50% Τζίρος: 201.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Shutterstock

Η Ελίζαμπεθ Γουόρεν αποχωρεί από την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Η εκστρατεία της Γουόρεν τελείωσε σήμερα, γράφει η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη πηγή προσκείμενη στo επιτελείο της. Η γερουσιαστής ήταν η τελευταία γυναίκα μεταξύ των επικρατέστερων υποψηφίων στις εσωκομματικές εκλογές των Δημοκρατικών.

Η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν αποφάσισε να αποχωρήσει από την κούρσα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές και ενημέρωσε την ομάδα της προεκλογικής της εκστρατείας, δηλώνοντας ότι δεν έχει αποφασίσει ποιον από τους δύο τελευταίους επικρατέστερους υποψηφίους θα υποστηρίξει.

Η εκστρατεία της Γουόρεν τελείωσε σήμερα, γράφει η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη πηγή προσκείμενη στo επιτελείο της. Η γερουσιαστής από τη Μασαχουσέτη ήταν η τελευταία γυναίκα μεταξύ των επικρατέστερων υποψηφίων στις εσωκομματικές εκλογές των Δημοκρατικών.

Η 70χρονη προοδευτική Γουόρεν διεκδικούσε την πρωτιά στις δημοσκοπήσεις έως το φθινόπωρο, προτού τα ποσοστά της υποχωρήσουν. Δεν κέρδισε ούτε σε μία από τις 20 εσωκομματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος που έχουν διεξαχθεί έως σήμερα, γνωρίζοντας ήττες ιδιαίτερα ταπεινωτικές στην πολιτεία της Μασαχουσέτης, την οποία εκπροσωπεί στη Γερουσία, και στην πολιτεία της Οκλαχόμας όπου μεγάλωσε.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους μπροστά από το σπίτι της στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, η Γουόρεν είπε απόψε ότι δεν είναι έτοιμη να δηλώσει «σήμερα» την πιθανή υποστήριξή της σε έναν από τους δύο μεγάλους υποψηφίους για το χρίσμα, τον Τζον Μπάιντεν και τον Μπέρνι Σάντερς«Θέλω να έχω λίγο χρόνο να το σκεφτώ. Δεν θα το δηλώσω σήμερα», είπε

Οι υποστηρικτές της ομότιμης καθηγήτριας Δικαίου, πολέμιας της Γουόλ Στριτ, που διαθέτει μεγάλο δίκτυο πολύ δυναμικών εθελοντών και οπαδών, είναι περιζήτητοι.

Σύμφωνα με την Washington Post, οι σύμμαχοι της Γουόρεν είναι σε διαπραγματεύσεις με το περιβάλλον του ανεξάρτητου γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς - που επικεντρώνει την εκστρατεία του σαφώς στ' αριστερά - αλλά έχουν και επαφές με τον πρώην αντιπρόεδρο και περισσότερο κεντρώο Τζο Μπάιντεν.

Η Γουόρεν ήταν η πρώτη από τους σημαντικούς υποψήφιους που μπήκε στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, από τον Δεκέμβριο του 2018.

Μαχητική, πολύ πειθαρχημένη στην εκστρατεία της, η Γουόρεν καυχιόταν ότι έχει "σχέδιο" για όλα τα μεγάλα θέματα και ήλπιζε ότι μπορούσε να προσελκύσει την αριστερή και την πιο κεντρώα πτέρυγα του κόμματος.

Πρώην ρεπουμπλικανή, η Γουόρεν προέρχεται από φτωχή οικογένεια και αποτελούσε συνεχώς τον στόχο καυστικών σχολίων των Ρεπουμπλικανών, με πρώτο τον Τραμπ, για την καταγωγή της. Η ίδια επί μακρόν διεκδικούσε ότι κατάγεται από τους Ινδιάνους της Αμερικής. Τελικά αποδείχτηκε ότι έχει μεν καταγωγή από τους ιθαγενείς της Αμερικής αλλά πολύ μακρινή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε γρήγορα την αποχώρησή της χρησιμοποιώντας εκ νέου τα υποκοριστικά που τους αρέσει να μοιράζει. «Η Ελίζαμπεθ +Ποκαχόντας+ Γουόρεν, που δεν πήγαινε πουθενά (...), μόλις αποχώρησε από τις εσωκομματικές εκλογές των Δημοκρατικών... τρείς ημέρες πολύ αργότερα», έγραψε στο Twitter λέγοντας ότι η Γουόρεν είχε εμποδίσει έτσι τον Σάντερς να κερδίσει σε αρκετές πολιτείες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφυρί δημοπρασίας και σπίτι
ΔΙΕΘΝΗ

Φλόριντα: Το εφετείο επέτρεψε απαγόρευση αγοράς ακινήτων από Κινέζους

Εφετείο των ΗΠΑ επέτρεψε στη Φλόριντα να απαγορεύσει σε Κινέζους πολίτες την αγορά ακινήτων, κρίνοντας ότι ο νόμος δεν παραβιάζει ομοσπονδιακή νομοθεσία ούτε προωθεί διακρίσεις. Η απόφαση μπορεί να επηρεάσει και άλλες Πολιτείες.
Ντμίτρι Πεσκόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Συνεχής επικοινωνία με Βενεζουέλα για κρίση στην Καραϊβική

Η Μόσχα διατηρεί συνεχή επικοινωνία με το Καράκας σχετικά με την κρίση ΗΠΑ-Βενεζουέλας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Πεσκόφ, σημειώνοντας ότι η Ρωσία δεν επιθυμεί κλιμάκωση και καταδικάζει τη βία των ΗΠΑ στην περιοχή.
Εσωτερικό αεροδρομίου
ΔΙΕΘΝΗ

Κλειστό το αεροδρόμιο Ρόναλντ Ρέιγκαν λόγω θέματος ασφαλείας

Η FAA διέκοψε όλες τις πτήσεις στο εθνικό αεροδρόμιο Ρόναλντ Ρέιγκαν λόγω πιθανού κινδύνου για ένα αεροπλάνο της United Airlines, το οποίο απομονώθηκε. Η αιτία της απειλής παραμένει ανεπιβεβαίωτη, ενώ FAA και United δεν σχολίασαν.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ αρνείται την επισιτιστική βοήθεια, κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς

Ο Τραμπ προειδοποίησε ότι η επισιτιστική βοήθεια μέσω του SNAP δεν θα δοθεί αν δεν λήξει το shutdown, κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς για το αδιέξοδο, παρά τη δικαστική απόφαση που επιβάλλει καταβολή επιδομάτων μέχρι αύριο.