ΓΔ: 2013.59 -0.50% Τζίρος: 201.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
Συμβολική απεικόνιση της σύγκρουσης ΗΠΑ-Ιράν με υψωμένες γροθιές-σημαίες.

Νέες κυρώσεις από ΗΠΑ σε όσους στηρίζουν το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι κυρώσεις αφορούν τον Κινέζο Λούο Ντινγκουέν και τις κινεζικές εταιρείες Baoding Shimaotong Entreprises Services Co.Ltd, Gaobeidian Kaituo Precise Instrument Co Ltd και Wuhan Sanjiang Import & Export Co Ltd.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις σήμερα σε 13 πρόσωπα και οντότητες από την Κίνα, το Ιράκ, τη Ρωσία και την Τουρκία με το σκεπτικό ότι στηρίζουν το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι κυρώσεις αυτές αφορούν τον Κινέζο Λούο Ντινγκουέν και τις κινεζικές εταιρείες Baoding Shimaotong Entreprises Services Co.Ltd, Gaobeidian Kaituo Precise Instrument Co Ltd και Wuhan Sanjiang Import & Export Co Ltd. Η τουρκική εταιρεία που στοχοθετήθηκε είναι η Eren Carbon Graphite Industrial Trading Co Ltd.

Ο Λούο Ντινγκουέν πιστεύεται επίσης ότι εφοδίαζε με «ευαίσθητο» υλικό το πρόγραμμα ανάπτυξης όπλων του Πακιστάν.

Στις εταιρείες και τα πρόσωπα αυτά επιβάλλονται κυρώσεις σε ό,τι αφορά την αμερικανική κυβερνητική βοήθεια, τις προμήθειες και τις εξαγωγές. «Η επιβολή των μέτρων υπογραμμίζει ότι το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν παραμένει μια σημαντική ανησυχία για τη διάδοση» των πυρηνικών, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο δεν έδωσε καμία διευκρίνιση για τις άλλες εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν κυρώσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφυρί δημοπρασίας και σπίτι
ΔΙΕΘΝΗ

Φλόριντα: Το εφετείο επέτρεψε απαγόρευση αγοράς ακινήτων από Κινέζους

Εφετείο των ΗΠΑ επέτρεψε στη Φλόριντα να απαγορεύσει σε Κινέζους πολίτες την αγορά ακινήτων, κρίνοντας ότι ο νόμος δεν παραβιάζει ομοσπονδιακή νομοθεσία ούτε προωθεί διακρίσεις. Η απόφαση μπορεί να επηρεάσει και άλλες Πολιτείες.
Ντμίτρι Πεσκόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Συνεχής επικοινωνία με Βενεζουέλα για κρίση στην Καραϊβική

Η Μόσχα διατηρεί συνεχή επικοινωνία με το Καράκας σχετικά με την κρίση ΗΠΑ-Βενεζουέλας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Πεσκόφ, σημειώνοντας ότι η Ρωσία δεν επιθυμεί κλιμάκωση και καταδικάζει τη βία των ΗΠΑ στην περιοχή.
Εσωτερικό αεροδρομίου
ΔΙΕΘΝΗ

Κλειστό το αεροδρόμιο Ρόναλντ Ρέιγκαν λόγω θέματος ασφαλείας

Η FAA διέκοψε όλες τις πτήσεις στο εθνικό αεροδρόμιο Ρόναλντ Ρέιγκαν λόγω πιθανού κινδύνου για ένα αεροπλάνο της United Airlines, το οποίο απομονώθηκε. Η αιτία της απειλής παραμένει ανεπιβεβαίωτη, ενώ FAA και United δεν σχολίασαν.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ αρνείται την επισιτιστική βοήθεια, κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς

Ο Τραμπ προειδοποίησε ότι η επισιτιστική βοήθεια μέσω του SNAP δεν θα δοθεί αν δεν λήξει το shutdown, κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς για το αδιέξοδο, παρά τη δικαστική απόφαση που επιβάλλει καταβολή επιδομάτων μέχρι αύριο.