ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 06:52:55
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
Καταστροφή δομών στην Ουκρανία μετά τον πόλεμο. Οι υποδομές έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Ουκρανία: Διακοπές στην ηλεκτροδότηση λόγω ρωσικής πυραυλικής επίθεσης

Ο περιφερειακός κυβερνήτης δήλωσε ότι λόγω των ζημιών στις γραμμές ηλεκτροδότησης, περίπου 53.000 ιδιώτες και 2.400 βιομηχανικοί καταναλωτές αντιμετώπισαν διακοπές ρεύματος.

Ρωσική πυραυλική επίθεση στην περιοχή Πολτάβα της κεντροανατολικής Ουκρανίας προκάλεσε τον τραυματισμό επτά ανθρώπων, καταστρέφοντας γραμμές ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περισσότεροι από 55.000 καταναλωτές, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες δεν υπήρξαν θάνατοι, δήλωσε ο Φιλίπ Πρόνιν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που ανάρτησε στην εφαρμογή Telegram. Πολλά πολυώροφα κτίρια υπέστησαν ζημιές, είπε. Ο καπνός που αναδύονταν από χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων ήταν ορατός στο βάθος, ενώ οι διασώστες προσπαθούσαν να κατασβήσουν τις φωτιές.

Ο Πρόνιν δήλωσε αργότερα ότι λόγω των ζημιών στις γραμμές ηλεκτροδότησης, περίπου 53.000 ιδιώτες και 2.400 βιομηχανικοί καταναλωτές αντιμετώπισαν διακοπές ρεύματος.

Νωρίτερα η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας είχε σημάνει συναγερμό για πυραυλική επίθεση στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος μετά από νέες ρωσικές επιθέσεις

Εκατομμύρια Ουκρανοί μένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά από μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, ενώ συνεργεία δίνουν μάχη για την αποκατάσταση των ζημιών πριν τον χειμώνα.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση με πυραύλους και drones άφησε το Κίεβο χωρίς ρεύμα

Νέα ρωσική επίθεση σημειώθηκε στην ουκρανική πρωτεύουσα με πυραύλους και drones, προκαλώντας διακοπή ρεύματος στα ανατολικά της πόλης. Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να μείνουν στα καταφύγια λόγω του κινδύνου.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Έτοιμος για δημοψήφισμα στο ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ

Ο Ζελένσκι δήλωσε στο Axios πως ελπίζει να μεταπείσει τον Τραμπ σχετικά με την αποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων από το Ντονμπάς, διορθώνοντας προηγούμενες λεπτομέρειες για δημοψήφισμα και πρόταση κατάπαυσης πυρός.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ο Ριαμπκόφ κατηγορεί την Ουκρανία για τορπιλισμό διαλόγου ειρήνης

Η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία ότι προσπαθεί να εμποδίσει τις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου, υποστηρίζοντας πως το νέο ουκρανικό σχέδιο διαφέρει ριζικά από όσα είχαν συμφωνηθεί με Αμερικανούς και Ρώσους αξιωματούχους.