ΓΔ: 2607.04 0.00% Τζίρος: 17.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:01:36
Φωτο: Eurobank

Στα 2,60 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή - στόχο για Eurobank η JP Morgan

Η μετοχή έχει περιθώριο ανόδου 77% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ η αναβάθμιση καταφθάνει μετά την εξαγορά της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο.

Στα 2,60 ευρώ «ανεβάζει» την τιμή  - στόχο για τη Eurobank η JP Morgan από 2,25 ευρώ πριν, διατηρώντας τη σύσταση «overweight» και βλέποντας περιθώριο ανόδου 77% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα. 

Η αμερικανική τράπεζα στο report της διευκρινίζει ότι προχωρά στην παραπάνω κίνηση μετά την εξαγορά της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο, γεγονός που προσθέτει ένα ακόμη στοιχείο διαφοροποίησης στο χαρτοφυλάκιο της Eurobank.  Σημειώνει ότι η εξαγορά επιτρέπει στην Eurobank να αναπτύξει πλεονάζοντα κεφάλαια, αυξάνοντας τον ισολογισμό κατά περίπου 20%, τα κέρδη ανά μετοχή κατά 8% και βελτιώνει το κανονικοποιημένο ROTE κατά 1% έως 13%. Η Eurobank διαπραγματεύεται με 4,8x σε όρους P/E με βάση τις εκτιμήσεις του 2025, ήτοι με discount 30% προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Επίσης τονίζεται ότι η εξαγορά της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο ενισχύει την ήδη υπάρχουσα θυγατρική της Eurobank και της επιτρέπει να αξιοποιήσει τα πλεονάζοντα κεφάλαιά της με έναν οικονομικά ενισχυτικό τρόπο, αναπτύσσοντας τον ισολογισμό κατά 20% περίπου.

Η εξαγορά αυξάνει τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) για το 2025 κατά 8%, βελτιώνοντας τον δείκτη αποδοτικότητας ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (RΟTE) κατά 1% σε 13%, με το τρέχον ποσοστό συμμετοχής του 55,3% (12% προσαύξηση στα EPS και αύξηση του δείκτη RοTE κατά 1,5%, με την παραδοχή ότι το τελικό ποσοστό είναι 70%).

Η Eurobank θα αυξήσει το ποσοστό της στην Ελληνική Τράπεζα σε 55,3% από 29,2%, ενεργοποιώντας την πλήρη ενοποίηση και θα προβεί σε υποχρεωτική υποβολή προσφοράς προς τους μετόχους μειοψηφίας. Η εξαγορά πρόκειται να αυξήσει τον ισολογισμό της Eurobank κατά 20%, προσθέτοντας 16 δισ. ευρώ νέες καταθέσεις, 6 δισ. ευρώ δάνεια και 6 δισ. ευρώ σε στοιχεία ενεργητικού (RWAs). Η επίπτωση στα κεφάλαια είναι 230 μονάδες βάσης, μέσω της ενοποίησης των νέων RWAs ύψους 6 δισ. ευρώ.

Οι νέες εκτιμήσεις της JP Morgan για τη Eurobank

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο τράπεζας πόλης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με discount οι τραπεζικές μετοχές - Εκτιμήσεις

Η ολοκλήρωση της εξυγίανσης των ισολογισμών σε συνδυασμό με τις προοπτικές κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών δικαιολογούν υψηλότερους πολλαπλασιαστές αποτίμησης και ένα μικρότερο discount.
ΑΤΜ Τράπεζα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζες: Υψηλότεροι μισθοί και παροχές για προσέλκυση ταλαντούχων εργαζόμενων

Υψηλότερους μισθούς και παροχές προσφέρουν οι τράπεζες για προσέλκυση ταλαντούχων εργαζόμενων ηλικίας 20-40 ετών ώστε να καλύψουν αποτελεσματικότερα τις σύγχρονες ανάγκες της ψηφιακής εποχής.
Υποκαταστήματα ελληνικών τραπεζών
ΑΓΟΡΕΣ

Περιθώριο ανόδου έως +20% για τις μετοχές των τραπεζών «βλέπει» η Goldman Sachs

Η Goldman Sachs αναβαθμίζει τις τιμές-στόχους για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες μετά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου και «βλέπει» περιθώρια ανόδου έως 20% για Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνική.
Τράπεζες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιο κερδοφόρες οι τραπεζικές αγορές Κύπρου - Βουλγαρίας από της Ελλάδας

Τα αποτελέσματα της Eurobank δείχνουν ότι η Κύπρος και η Βουλγαρία αποδίδουν περισσότερα κέρδη ανά μονάδα ενεργητικού από την Ελλάδα, «κόντρα» στο αφήγημα περί υπερκερδών των ελληνικών τραπεζών.